Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C

BL-rajt tízgólos győzelemmel

2012. szeptember 29. 18:40
Az MKB Veszprém KC kiváló hajrájának köszönhetően magabiztos győzelemmel kezdett a Bajnokok Ligájában a szlovén Celje ellen. Képgalériával!

Rég nem látott érdeklődés és várakozás előzte meg a húszszoros magyar bajnok veszprémi férfi kézilabdacsapat bemutatkozását a legrangosabb európai kupasorozatban. A Bajnokok Ligája „B” jelű csoportjában a szlovén bajnoki ezüstérmes Celjét fogadta Carlos Ortega alakuló, formálódó legénysége.


Képgalériánk megtekintéséhez kattintson a fotóra!

Hamar kiderült, hogy a bakonyi drukkerek nem feledték egykori csapatkapitányukat, a jelenleg az ellenfelet erősítő Dejan Pericet, akinek nevét hosszú percekig skandálták a bemelegítés során. A kapuszseni sérülés miatt csak „civilben” foglalhatott helyet a kispadon, így is jutott azonban számára elismerés, hiszen most vehette át a 2010/11-es idény legjobb veszprémi játékosának járó díjat. A tavalyi évad legjobbjaként pedig Császár Gábort köszöntötték. A magyar válogatott Lékai Máté és a volt szegedi balszélső, Luka Zvizej, illetve a Pick és a Ferencváros korábbi trénere, Vladan Matic is régi ismerősként tért vissza a csordultig megtelt veszprémi katlanba.

Az egyébként is fergeteges atmoszférájú találkozó alaphangulatát Fazekas fokozta a meccs elején, miután bravúrral védte Zvizej hétméteresét, aki az esetet követően a földön maradt, s nem is tudta folytatni a játékot. A jó védés ellenére is kapkodva kezdett az MKB, amely nehezen találta a mieinknél alacsonyabb átlagmagasságú ellenfél nyitott védekezésének ellenszerét. Skube első találatára Chema Rodriguez válaszolt a 6. percben. Ezt követően aztán felpörögtek az események, a játékrész harmadánál vezetett először a házigazda, majd Chema után a másik új szerzemény, Ugalde is eredményes volt (11. perc: 5:3). Mindkét fél sokat hibázott, a mieink azonban hamarabb megnyugodtak. A beállós Toskic előbb még faragott a különbségből, Nagy László első veszprémi BL-gólja és Iváncsik Tamás büntetője után aztán már három volt közte (14. perc: 7:4).

Vladan Matic időkérése sem változtatott a játék képén, a kétperces kiállításokat halmozó ellenfél nem tudott közelebb lopódzni. Fazekas kiváló hárításainak is köszönhetően folyamatosan növelte előnyét a vendéglátó, Ugalde, Iváncsik Tamás és Oneto révén a félidő kétharmadánál már öt volt közte (10:5). Carlos Ortega a bajnokikon látottakhoz hasonlóan folyamatos forgatta együttesét, ami némileg megfogta a hazaiak lendületét. Terzic négyperces gólcsendet tört meg, öttel a szünet előtt pedig Razgor alakította 12:8-ra az állást. A hajrában Lékai vált főszereplővé, miután egy hetest és egy akciógólt is szerzett (14:10), majd a kiállítás sorsára jutott. Mlakar jó lövése után úgy tűnt, hogy mínusz négyet mutat majd az eredményjelző a szünetben, Laluska azonban másodpercekkel a sípszó előtt óriási bombát zúdított Lesjak kapus hálójába (16:11).

Rémálomszerűen folytatódott a játék a térfélcsere után. Tompán, sok hibával kézilabdázott a Veszprém, Terzic nyitó találatára öttel válaszoltak a szlovének. A 37. minutumban egyenlítési sansza is volt a sárga-kék mezes ellenfélnek, Marguc azonban hibázott Alilovic-csal szemben. Ehelyett Chema vette be Skok kapuját, majd a hórihorgas Mackovsek volt eredményes. A találkozó kétharmadánál Oneto révén 19:17 volt az állás, Matic újabb időkérése után aztán a 42. percben újabb egyenlítési lehetősége volt a Celjének. Ám Nagy kiváló labdaszerzése után Chema duplázta meg a hazai fórt, majd nem sokkal később a számos lövést elhibázó jobbátlövő is betalált (21:19), s Iváncsik Tamás és Lékai is megvillant (46. perc: 22:20).

Az utolsó negyedóra újabb fordulatot hozott. Remekelt a veszprémi fal, amely mögött Alilovic bravúrt bravúrra halmozott. A fáradó ellenfelet 6-0-s szériával büntette a magyar bajnok: Császár hetese után Nagy újra betalált, majd Gulyás és Iváncsik Gergő duplázott (55. perc: 28:20). A bő tízperces szlovén gólcsendet Marguc törte meg büntetőből, azonban ő sem tudta megakadályozni, hogy együttese kiütéses vereséget szenvedjen. A végjátékban Perez és Oneto is duplázott, a 32:22-es végeredményt pedig Mackovsek állította be.


Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, B csoport, 1. forduló:
MKB Veszprém KC–Celje Pivovarna Lasko 32:22 (16:11)
Veszprém Aréna, 5000 néző. Vezette: Vaidas, Mindaugas (litvánok).
Veszprém: Fazekas – Iváncsik T. 3 (1), Sulic, Nagy L. 3, Schuch, Terzic 3, RODRIGUEZ 5. Csere: ALILOVIC (kapus), UGALDE 4, ONETO 4, Iváncsik G. 2, Gulyás 2, Császár 2 (2), Laluska 1, Jamali 1, Perez 2. Vezetőedző: Carlos Ortega.
Celje: Lesjak – MARGUC 4 (1), Zelenovic, Lékai 3 (1), TOSKIC 3, Skube 2, Zvizej. Csere: SKOK (kapus), Razgor 2, Poteko 1, MACKOVSEK 4, Mlakar 3. Vezetőedző: Vladan Matic.
Kiállítások: 8, ill. 14 perc.
Hétméteresek: 3/2, ill. 3/2.


Nyilatkozatok

Carlos Ortega: – Nagyon fontos volt számunkra a BL-premier. Az utolsó tizenöt percben nagyon jól játszottunk, a teljes csapat dicsérhető, de Oneto, Chema és Alilovic teljesítményét külön kiemelem. Úgy gondolom, hogy az ellenfél védekezése is kiváló volt. A gólkülönbség is nagyon fontos volt számunkra, az utolsó tizenöt percben elért tízgólos fór azonban lehet, hogy nem reális. Élmény ilyen fantasztikus hangulatban kézilabdázni.

Marco Oneto: – A csapat teljesítményét szeretném kiemelni. Jól kezdtünk, de azt követően volt egy hullámvölgy a játékunkban. Vegyes érzések kavarognak bennem. Nagyon nehéz szezonom volt tavaly Barcelonában, ezért idén minden meccsen szükségem van arra, hogy visszanyerjem a formámat. Nagyon boldog vagyok, fontos számunkra a ma megszerzett két pont. Meccsről meccsre jobbak leszünk és elsajátítjuk azt, amit az edzőnk kér. Az ellenfél is kiválóan küzdött, jól játszott.

Vladan Matic: – Látszott, hogy fiatal a csapatunk, sokuknak ez volt az első BL-meccse. A második félidő első fele fantasztikus volt. Emberelőnyben sokat hibáztunk, emberhátrányban pedig sokat kaptunk. Ennél többet nem tudtunk tenni egy ilyen erős ellenfél ellen. Jó iskola nekünk a mai meccs, de azt gondolom, hogy nincs ekkora különbség a két együttes között.

Gasper Marguc: – Fantasztikus hangulatú meccs volt. Nagy veszteség számunkra, hogy a kapitányunkat már a találkozó elején elvesztettük. Ezt követően összeszedtük magunkat, s sokáig partiban voltunk az ellenféllel. Úgy vélem, hogy az öt-hatgólos különbség reálisabb lett volna. Összességében elmondható, hogy jól mutatkoztunk be.

Galéria
MKB Veszprém KC – Celje Pivovarna Lasko 32:22 (16:11)
Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.