Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Olvasópróbával készülnek Oliverre

2012. szeptember 30. 11:15 // Forrás: Veszprémi Petőfi Színház
Megtartották Lionel Bart Oliver! című musicaljének az olvasópróbáját ma délután a Veszprémi Petőfi Színházban.

A rendező Nagy Viktor, a díszlet - és jelmeztervező a nemzetközileg elismert Kentaur, a koreográfus Gyenes Ildikó, a karmester pedig a Liszt-díjas Oberfrank Péter. A bemutató november 4-én lesz.

– Rendkívül nehéz darab, akkor játsszák, ha megfelelő szereplőgárda áll a rendelkezésre, különösen érvényes ez a gyerekekre, hiszen gyakorlatilag ők a főszereplők. Nekünk pedig jó csapatunk van, ezt tapasztalatból mondom, hiszen a próbák megkezdése előtt mi már tartottunk tréningeket. Nem szeretném modernizálni a történetet, Dickens idejében, a korai kapitalizmusban már olyan szinten gyötörték, taposták egymást a földbe az emberek, hogy csak felülről várhatták, remélhették a megoldást. Ebben a történetben a mocsokban, a mélyből csillan fel az emberség. Kentuar díszlet-és jelmezvilága rendkívül látványos lesz, izgalmasan, filmszerűen tudjuk majd bemutatni Twist Oliver sorsát, s csak annyi cukrot szórunk rá, ami mindenki számára fogyaszthatóvá teszi ez előadást – többek között erről beszélt Nagy Viktor az olvasópróbán.


Arbas Socias Carlos és Patkós Márton (a Petőfi Színház fotója)

Az előadásban 23 gyermek szerepel, Twist Olivert kettős szereposztásban a 11 éves veszprémi Arbas Socias Carlos és a 11 és és fél éves szintén a bakonyi megyeszékhelyen élő Patkós Márton alakítja. Előbbi a Kossuth Lajos Általános Iskola diákja, utóbbi pedig a Simonyi Zsigmond Ének -Zenei és Testnevelési Általános Iskola tanulója és a Petőfi Színházban játszott már az Anna Karenina, a Koldusopera és a SingSingSing produkciókban.

A kiváló rendező szeret gyerekekkel dolgozni. A veszprémi színházban öt évvel ezelőtt nagy sikerrel állította színpadra a Legyetek jók, ha tudtok! című produkciót, amelyben a mostanihoz hasonló létszámú gyerekhad vette körül a próbákon.

Az Oliver! a Veszprémi Petőfi Színház idei évadának legnagyobb vállalkozása. Az előadás férfi főszerepét, Fagint, a tolvajfejedelmet Kőrösi Csaba alakítja. A többi szerepben Szeles József, Molnár Erik, Halas Adelaida, Keresztes Gábor, Máté P. Gábor, Bajcsay Mária, Nyirkó István, Módri Györgyi, Csarnóy Zsuzsanna, Dobra Mária, Benczédi Sándor, Meszléry Judit és Bécsi Kamilla látható.

vehir.hu
további cikkek
Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban kultúra Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban Porga Gyula, Veszprém tíz éve regnáló polgármestere szubjektív tárlatvezetést tartott a vár területén, amely nemcsak a helyszínek bemutatására, hanem a város gazdag történetének és kultúrájának felelevenítésére is alkalmat adott. A résztvevők bepillantást nyerhettek a székesegyház, a püspöki palota és a piarista gimnázium lenyűgöző világába, miközben a polgármester színes anekdotákkal és történelmi adatokkal fűszerezte az élményt. tegnap 19:06 Vörös árnyalatot kapott a borszalon kultúra Vörös árnyalatot kapott a borszalon A koncepció ugyanaz volt, mint májusban, mégis sok részletében más volt a szeptemberi Veszprémi borszalon, mint az említett tavaszi debütálása a helyi kulturális és gasztrorendezvények között. Péntek este a Várban az MTA-VEAB borospincéjében és udvarán a kora őszi alkonyattól egészen sötétedésig zajlottak a kóstolások és kötetlen beszélgetések. tegnap 9:00 Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő, akit sok más kiemelkedő szerepe mellett a Harry Potter-filmekben és a Downton Abbey című történelmi televíziós drámasorozatban nyújtott alakításai révén ismert a világ. 2024. szeptember 27. 17:47 Az altisztképző parancsnokának a nevét viseli a jövőben épület, akinek még a lova is tiszteletre méltó volt Az altisztképző parancsnokának a nevét viseli a jövőben épület, akinek még a lova is tiszteletre méltó volt Vitéz Markóczy János altábornagy, a Jutasi altisztképző egykori parancsnokának a nevét viseli a jövőben a Jutasi úti laktanya területén a csapatművelődési központ épülete. A pénteki avatóünnepségen az egykori parancsnok életéről is több érdekességet felelevenítettek. 2024. szeptember 28. 14:26

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.