Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szent Mihály napi búcsú a várban

2012. szeptember 30. 18:25
Vasárnap délelőtt ünnepi szentmisével kezdődött, délután pedig vásárral folytatódott a Szent Mihály napi búcsú a várban.


A galéria megtekintéséhez kattintson a fotóra!

A népi szokás azt tartja, aki Szent Mihály napján úgy öltözik, ahogy nyáron szokott, az nem egy bölcs ember. Azonban idén ennek az ellentéte volt igaz. Szent Mihály napi búcsú kellemes nyárvégi időben zajlott vasárnap a várban.

A rendezvényen lehetőség volt szemezgetni az eladók portékái között, enni és inni, vagy egyszerűen csak nézelődni a vásári forgatagban. A búcsúktól nem megszokott módon idén a könyvbemutatók, dedikálások is szerepet kaptak.

A színpadon mindeközben zajlottak az előadások. A Kabóca bábszínház, a Szilágyi táncegyüttes, és a Zabszalma együttes szórakoztatta a nagyérdeműt. A szülők, akik gyermekeiket kézműves programokkal akarták lekötni, a Dubniczay házban és a Szaléziánumban megtalálhatták számításaikat.

Kevesen tudják, hogy Mihály napjához női munkatilalom is kapcsolódik, és aki ilyenkor mos, annak a hiedelem szerint kisebesedik a keze. Szerencsére ez a vásár nem csak megmentette a hölgyeket az imént említett sérülésektől, hanem kicsiknek és nagyoknak is remek szórakozást nyújtott.

Horák János
Kovács Bálint
további cikkek
Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban kultúra Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban Porga Gyula, Veszprém tíz éve regnáló polgármestere szubjektív tárlatvezetést tartott a vár területén, amely nemcsak a helyszínek bemutatására, hanem a város gazdag történetének és kultúrájának felelevenítésére is alkalmat adott. A résztvevők bepillantást nyerhettek a székesegyház, a püspöki palota és a piarista gimnázium lenyűgöző világába, miközben a polgármester színes anekdotákkal és történelmi adatokkal fűszerezte az élményt. tegnap 19:06 Vörös árnyalatot kapott a borszalon kultúra Vörös árnyalatot kapott a borszalon A koncepció ugyanaz volt, mint májusban, mégis sok részletében más volt a szeptemberi Veszprémi borszalon, mint az említett tavaszi debütálása a helyi kulturális és gasztrorendezvények között. Péntek este a Várban az MTA-VEAB borospincéjében és udvarán a kora őszi alkonyattól egészen sötétedésig zajlottak a kóstolások és kötetlen beszélgetések. tegnap 9:00 Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő, akit sok más kiemelkedő szerepe mellett a Harry Potter-filmekben és a Downton Abbey című történelmi televíziós drámasorozatban nyújtott alakításai révén ismert a világ. 2024. szeptember 27. 17:47 Az altisztképző parancsnokának a nevét viseli a jövőben épület, akinek még a lova is tiszteletre méltó volt Az altisztképző parancsnokának a nevét viseli a jövőben épület, akinek még a lova is tiszteletre méltó volt Vitéz Markóczy János altábornagy, a Jutasi altisztképző egykori parancsnokának a nevét viseli a jövőben a Jutasi úti laktanya területén a csapatművelődési központ épülete. A pénteki avatóünnepségen az egykori parancsnok életéről is több érdekességet felelevenítettek. 2024. szeptember 28. 14:26

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.