Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Újabb tízes!

2012. október 3. 20:30
Az MKB Veszprém sima, tízgólos sikert aratott a román Constanta vendégeként a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában.

A szlovén Celje elleni tízgólos hazai diadalt követően szerdán a román Constanta vendégeként lépett pályára a veszprémi férfi kézilabdacsapat az első számú európai kupasorozatban. A mieink számára az újabb győzelem megszerzése volt a tét, az első körben a svéd Sävehof vendégeként alulmaradó rivális pedig első pontjaiért hajtott a bukaresti csarnokban.

A húszszoros magyar bajnok kezdett nagyobb lendülettel, amely Chema Rodriguez, Ugalde és Terzic találataival villámgyorsan meglépett kettővel, a 6. percben aztán már egált mutatott az eredményjelző (3:3). A jó kezdés után ugyanis némileg megtorpantak a vendégek, a főként védekezésben bemutatott megingásokat pedig könyörtelenül megbüntette az ellenfél. A volt veszprémi irányító, Cutura bombájával 6:5-nél vezetett először a Constanta, sőt, a játékrész első harmadának végén a beállós Valnak köszönhetően már kettő volt oda. Nagy első góljára aztán Humet válaszolt a 12. percben (8:6).

A játékrész derekánál kapta el igazán a fonalat a Veszprém. Alilovic remekelt a kapuban, Nagy újabb jól sikerült lövése után ellentmondást nem tűrően kézilabdázott a magyar együttes, amely 6-0-s szériával feledtette a percekkel korábbi bizonytalankodásokat (18. perc: 8:12).

Tovább nőtt a baj román szempontból, hiszen Stanescut piros lappal kiállították a szerb játékvezetők, az egyébként jól védő válogatott portás ugyanis szabálytalanul próbált megakadályozni egy bakonyi indítást. Zvonko Sundovski időkérése után Cutura vezetésével mínusz háromra csökkent a különbség (21. perc: 10:13), ám a duplázó Terzic és a csereként beállt Oneto öttel a szünet előtt visszaállította a hatgólos fórt (10:16). A hajrában még Császár értékesített egy hétméterest, Jamali pedig kétszer is eredményesnek bizonyult. Az MKB VKC így a kezdeti döcögős játék után megnyugtató előnnyel vonulhatott a pihenőre (12:19).


 Jár a taps Ortgea tanítványainak (archív fotó)

A térfélcsere után támadásban hatékonyabbnak bizonyult a házigazda, Cutura és Simicu hatra csökkentette az övéi hátrányát, a túloldalon azonban Nagy és Terzic is elemében volt, így pillanatok alatt nyolcra hízott a különbség (36. perc: 15:23). Bár a folytatásban Simicu lövéseivel meggyűlt a mieink baja, támadásban kiválóan sikerült kompenzálni a hátsó alakzat kisebb megingásait. Az Ortega-csapat már a találkozó háromnegyedénél átléphette volna a lélektani tízgólos határt, ám a fiúkat ekkor még néhány apró hiba elválasztotta ettől (44. perc: 20:29).

Pontszerzési esélyei ezek után már nem lehettek a román bajnoknak, akik azonban az eredmény kozmetikázásáért mindent elkövettek. Criciotoiu kétszer is betalált, tízzel a lefújás előtt 25:31-re alakítva az állást. A végjátékban a büntetőket hibátlan százalékkal értékesítő Császár, és az Alilovicot váltó Fazekas is remekelt. Kettővel a vége előtt aztán Perez sistergős lövése után már plusz tízet mutatott az eredményjelző. A különbség pedig már nem változott. A játék képe alapján nem elhamarkodott kijelentés, hogy a Veszprém győzelme (27:37) egyetlen pillanatra sem forgott veszélyben. Az pedig mindenképpen dicséretes, hogy a Celje ellen hazai premierhez hasonlóan ezúttal is egy tízest sikerült közé tenni. 


Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, B csoport, 2. forduló:
HCM Constanta–MKB Veszprém KC 27:37 (12:19)
Bukarest, vezette: Pandzic, Mosorinski (szerbek).
Constanta: Stanescu – Toma, Humet 4, Adzic, Val 1, Csepreghi, Buricea 2. Csere: Popescu (kapus), CUTURA 7, SIMICU 7, Dragicevic 1, Stavrositu, Sadoveac, Sabou 3 (3), Angelovski, Criciotoiu 2. Vezetőedző: Zvonko Sundovski .
Veszprém: Alilovic – Iváncsik T. 2, Nagy L. 4, Rodriguez 2, SULIC 4, TERZIC 6, Ugalde 4. Csere: Fazekas (kapus), Schuch, CSÁSZÁR 8 (6), Iváncsik G. 2, Laluska, Oneto 1, Jamali 2, Gulyás, Perez 2. Vezetőedző: Carlos Ortega.
Kiállítások: 12, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 3/3, ill. 7/6.
Piros lap Stanescu (17.) 


Nyilatkozatok (forrás: mkbveszprem.eu)

Antonio Carlos Ortega: – Nagyon fontos mérkőzés volt, hiszen ez volt az első idegenbeli BL meccsünk. Egy jó rivális ellen játszottunk, az első félidei jó védekezésünk volt az, ami eldöntötte a mérkőzést. Az elején problémát okozott a román csapat gyors támadásainak, lerohanásainak semlegesítése, de ezt a problémát viszonylag rövid idő alatt megoldottuk.

Iváncsik Tamás: – Fontos meccs volt. A mi játékunknak legfontosabb eleme a jó védekezés, ezt az első félidőben hoztuk is. Most két nagyon nehéz meccs következik, de mi mindenki ellen azért lépünk pályára, hogy győzzünk.

Zvonko Shundovski: – Gratulálok a Veszprémnek! Nem féltünk tőlük, de tudtuk, hogy nagyon jó csapat, az viszont meglepett, hogy ennyire jók, nagyon magas szinten játszanak. A Veszprém a Final Four egyik legnagyobb esélyese. Nekünk keményen kell dolgoznunk, hogy kiharcoljuk a továbbjutást jelentő negyedik helyet.

Rudi Stanescu: – Gratulálok az ellenfelünknek, elképesztően jól játszottak! A kiállításom sajnos a meccs negatív fordulópontja volt, nagyon sajnálom, de jogos volt a piros lap. Mindent megteszünk azért, hogy továbbjussunk a csoportból!

Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.