Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Csokoládé napok a Veszprém Arénában

2012. október 9. 17:26
Első alkalommal rendezik meg október 20-22-én a Csokoládé napokat a Veszprém Arénában. Kedden egy sajtótájékoztató keretében már kaphattunk egy kis ízelítőt a programokból.

A sajtótájékoztatót Fülöp István, a Pannon Lapok Társaságának marketing vezetője nyitotta, köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, a Csokoládé napokat a Napló jóvoltából sikerült Veszprémben megszervezni, majd át is adta a szót az esemény fővédnökének, Porga Gyula polgármesternek.


(Barták Péter, Porga Gyula, Decsei Zoltán, Molnár Lajos Milán, Fülöp István)

A városatya beszélt arról, hogy az arénát igazán csak akkor érezhetjük a város részének, ha ilyen programokkal „belakjuk.” A polgármester elmondta, az esemény igazi családi rendezvény, hiszen a csokoládéról habár a gyermekkor jut eszünkbe, ennek az édességnek a szeretete a felnőtté váláskor is megmarad bennünk. A politikus kiemelte, a Csokoládé napokat mindenkinek csak ajánlani tudja, és köszöni a Naplónak, hogy egy ilyen nagyszerű programmal gazdagítja a város életét.

Décsei Zoltán, a Z-Media Studio Kft. vezetője, az esemény szervezője közölte, nagy öröm, hogy Veszprémben rendezhetik meg először a Csokoládé napokat. Szeretnék megismertetni az emberekkel a csokoládégyártást és a csokoládémanufaktúrákat, valamint egy igényesebb fogyasztói kultúra kialakításán is dolgoznak.

Barták Péter, a Napló főszerkesztője elmondta, nem ez az első program amit sikerül elhozniuk Veszprémbe. Kiemelete, számos meglepetés várja azt, aki október 20-22-én ellátogat a Csokoládé napokra.


(A sajtótájékoztatón jelen volt Gombóc Artúr is, azonban őt annyira megbabonázta a sok csokoládé, hogy nem szólt semmit)

Molnár Lajos Milán, az esemény szervezője hangsúlyozta, ez a rendezvény nem csupán egy expó lesz. Elmondta, Magyarországon gasztronómiai forradalom zajlik, ahol az emberek a helyi értékek felé fordulnak. A rendezvény célja, hogy a csokoládét népszerűsítsék, és részévé tegyék ennek a forradalomnak. - Veszprém a sport, a zene, és az élő hagyományok városa, ami miatt hatalmas kihívás egy új fesztivált elindítani - vélekedett Molnár Lajos Milán. Éppen ezért igyekeznek minden kihívásnak megfelelni, s kicsiknek és nagyoknak is kielégítő szórakozást nyújtani. A három nap alatt a gyermekeket játszóházak, a felnőtteket pedig workshopok várják majd, ahol megismerkedhetnek a csokoládékészítés rejtelmeivel.

A fesztiválon több mint 30 manufaktúra képviselteti magát. Itt lesz Borbély Béla, a Vadász szelet megalkotója és a Korfu szelet újraélesztője. Szántó Tibor, a csokoládékészítő szakma ma egyik legismertebb alakja is eljön, és elhozza nekünk a Nagy Judittal együtt kitalált nagyon merész Sós, borsos, és paprikás csokit. Tukacs Roland, a díjnyertes pékmester is bemutatja a csokicseppes francia kenyerét.

A szervezők elmondták, szeretnék, ha a Csokoládé napok színesebbé és édesebbé tennék a veszprémiek életét, és sok szeretettel várnak minden érdeklődőt.
 

Horák János
további cikkek
Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban kultúra Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban Porga Gyula, Veszprém tíz éve regnáló polgármestere szubjektív tárlatvezetést tartott a vár területén, amely nemcsak a helyszínek bemutatására, hanem a város gazdag történetének és kultúrájának felelevenítésére is alkalmat adott. A résztvevők bepillantást nyerhettek a székesegyház, a püspöki palota és a piarista gimnázium lenyűgöző világába, miközben a polgármester színes anekdotákkal és történelmi adatokkal fűszerezte az élményt. tegnap 19:06 Vörös árnyalatot kapott a borszalon kultúra Vörös árnyalatot kapott a borszalon A koncepció ugyanaz volt, mint májusban, mégis sok részletében más volt a szeptemberi Veszprémi borszalon, mint az említett tavaszi debütálása a helyi kulturális és gasztrorendezvények között. Péntek este a Várban az MTA-VEAB borospincéjében és udvarán a kora őszi alkonyattól egészen sötétedésig zajlottak a kóstolások és kötetlen beszélgetések. tegnap 9:00 Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő, akit sok más kiemelkedő szerepe mellett a Harry Potter-filmekben és a Downton Abbey című történelmi televíziós drámasorozatban nyújtott alakításai révén ismert a világ. 2024. szeptember 27. 17:47 Az altisztképző parancsnokának a nevét viseli a jövőben épület, akinek még a lova is tiszteletre méltó volt Az altisztképző parancsnokának a nevét viseli a jövőben épület, akinek még a lova is tiszteletre méltó volt Vitéz Markóczy János altábornagy, a Jutasi altisztképző egykori parancsnokának a nevét viseli a jövőben a Jutasi úti laktanya területén a csapatművelődési központ épülete. A pénteki avatóünnepségen az egykori parancsnok életéről is több érdekességet felelevenítettek. 2024. szeptember 28. 14:26

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.