Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Egy félidőn át aludt a Gyöngyös

2012. október 9. 19:37
A veszprémi férfi kézilabda alakulat az első félidőben csak öt gólt kapott a vendég Gyöngyöstől. Végeredmény: 36:19. Képgaléria!

Két egyaránt tízgólos különbséggel behúzott Bajnokok Ligája mérkőzés után kedd este bajnokin fogadta a gyöngyösieket az MKB Veszprém KC, melynek soraiból Gulyás és Sulic kisebb sérülés miatt kimaradt. Előbbi helyén így először kapott lehetőséget a felnőtt keretben a sajátnevelésű tehetség, Pásztor Máté.


Képgalériánk megtekintéséhez kattintson a fotóra!

Az erőviszonyoknak megfelelő magabiztossággal kezdett az MKB, amely Császár nyitó találatával és Iváncsik Gergő triplájával gyorsan meglépett ellenfelétől (5. perc: 4:0). Nagy Károly időkérése után Gazdag törte meg a jeget, a Veszprém azonban tovább robogott. Nagy László duplája és Oneto jó lövése után a játékrész első harmadának végén már 7:1 állt az eredményjelzőn. A mieink kiválóan védekeztek, Fazekas pedig remekül oldotta meg kevéske feladatát, így a játékrész derekáig csak két további vendég gól született Frey és Gazdag révén (15. perc: 9:3).

A folytatásban Ortega alkalmazta a már szokásosnak nevezhető rotációt, de a vendégek is frissítettek több poszton. A játék képe azonban nem változott, Laluska és Jamali bombáival öttel a szünet előtt mát tíz volt közte (14:4). Ezt követően a fiatal Pásztor is lehetőséget kapott, aki előbb még hibázott ziccerben, másodjára azonban már eredményes volt. A pihenő előtt Vilovski duplázott, a 17:5-ös félidei eredményt pedig Oláh állította be a dudaszó pillanatában.

A második játékrész eleje kiegyenlítettebb játékot hozott, az ellenfél is be-betalált, miközben a hazaiaknál Oneto bizonyult tarthatatlannak (37. perc: 20:8). Ezt követően aztán folytatódott a macska-egér harc, Iváncsik Tamás főszereplésével a 43. minutumban már 25:10-re állt a találkozó. A gyöngyösiek hálóőre, Tamási több látványos védést is bemutatott, miközben a vendéglátók figyelme némileg lankadt. A zsinórban esett három gyöngyösi gól után Carlos Ortega kért időt a meccs háromnegyedénél.

Tízzel a lefújás előtt is tucatnyi volt a különbség. 27:15-ös állásánál aztán zsinórban hétszer kellett a hálóba nyúlnia Tamási kapusnak, miután Ugalde egy perc alatt triplázott és Rodriguez, valamint Pásztor is betalált (53. perc: 33:15). Úgy tűnt, hogy akár húszgólosra is hízhat a bakonyiak fórja, a Heves megyeiek két legjobbja, Gazdag és Varsandán azonban betalált a végén (36:19).

Az MKB VKC így könnyed győzelemmel hangolt az Atlético Madrid elleni vasárnapi idegenbeli BL-meccsre.

Férfi kézilabda NB I, a 11. fordulóból előrehozott mérkőzés:
MKB Veszprém KC–B.Braun Gyöngyös 36:19 (17:5)
Veszprém Aréna, 1200 néző. Vezette: Kékes Cs., Kékes P.
Veszprém: FAZEKAS – Iváncsik T. 4 (1), Nagy L. 2, ONETO 6, Schuch, Terzic, Iváncsik G. 4. Csere: Alilovic (kapus), Császár 2, UGALDE 4, VILOVSKI 4, Laluska 3, JAMALI 4, Pásztor M. 2, Rodriguez 1, Perez. Vezetőedző: Carlos Ortega.
Gyöngyös: Hudák – Szalafai 3, Frey T. 2, Debreczeni, Sándor R., Koller 2, GAZDAG 5. Csere: Tamási (kapus), Szabó P. 2, Oláh T. 1, Doros, VARSANDÁN 4, Bakos. Vezetőedző: Nagy Károly.
Kiállítások: 4, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 1/1, ill. 1/0.

Edzői nyilatkozatok

Carlos Ortega: – Az első félidőben kapusunk és a védelmünk is remekelt, a második játékrészben azonban kevésbé volt gördülékeny a játékunk. Négy napunk van felkészülni a Madrid elleni BL-meccsre, ami nagyon nehéznek ígérkezik.

Nagy Károly: – Megilletődötten kezdtünk, fiataljaink nem érezték a ritmust. Számunkra hasznos volt az összecsapás, de nem voltunk jó edzőpartnerei a Veszprémnek.

Galéria
MKB Veszprém KC – B.Braun Gyöngyös 36:19 (17:5)
Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.