Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A hit ünnepe

2012. október 11. 19:24
A II. Vatikáni Zsinat megnyitásának 50. évfordulójára hirdette meg XVI. Benedek Pápa a Hit évét. A programsorozatba természetesen a Veszprém Főegyházmegye is bekapcsolódik.

Dr. Márfi Gyula érsek, Pálfalvi Judit a Szaléziánum igazgatója, és Zagyva Richárd a Karitász igazgatója csütörtökön egy sajtótájékoztatón számolt be a közeljövőben várható programokról. A Hit éve 2012. október 11-től 2013. november 23-ig, Krisztus király ünnepéig tart.

Dr. Márfi Gyula érsek elmondta, a hétvégén a Délvidéken tesz látogatást, ezért Veszprém október 20-án fog csak bekapcsolódni a Hit éve programjaiban. Elhangzott, a nyitónapot szentmisével kezdik délelőtt tízkor a Szent Mihály Bazilikában, majd egy ünnepélyes fogadásra kerül sor. Déltől este hatig szentségimádást tartanak, majd a napot egy második misével zárják.

Az érsek beszámolt arról, hogy november 10-én Magyar Boldog Ilonát, az első stigmatizált nőt, a veszprémi Szent Katalin kolostor alapítóját ünneplik.

Pálfalvi Judit, a Szaléziánum igazgatója közölte, az intézmény első születésnapját és a Hit évének megnyitását egy napon ünneplik. Október 20-án a 10 órakor kezdődő szentmise után dr. Márfi Gyula nyitja meg a Szaléziánum elmúlt évét bemutató fotókiállítást. A nap hátralevő részében a főegyházmegye pasztorális csoportjai a ház különböző pontjain várják az érdeklődőket, hogy tájékoztatást nyújtsanak nekik a tevékenységükről, és a Hit évének várható programjairól, valamint a Kabóca Bábszínház szervez játszóházat és mutatja be az Állatok farsangja című előadást. Elhangzott, a Hit évének kezdetétől kapható lesz Veszprém Főegyházmegye új, kéthavonta megjelenő színes folyóirata, a „Küldött”. Az újság a Szaléziánumban és a templomokban lesz majd megvásárolható.

Zagyva Richárd, a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgatója elmondta, november 17-én, Szent Erzsébet napján Karitász találkozót és lelki napot tartanak. A programban szerepel egy jótékonysági gálaest a Petőfi Színházban a Muzsikás együttessel és Petrás Máriával, melyet dr. Márfi Gyula érsek nyit meg, majd Porga Gyula polgármester mond köszöntőt.


 

Horák János
további cikkek
Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban kultúra Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban Porga Gyula, Veszprém tíz éve regnáló polgármestere szubjektív tárlatvezetést tartott a vár területén, amely nemcsak a helyszínek bemutatására, hanem a város gazdag történetének és kultúrájának felelevenítésére is alkalmat adott. A résztvevők bepillantást nyerhettek a székesegyház, a püspöki palota és a piarista gimnázium lenyűgöző világába, miközben a polgármester színes anekdotákkal és történelmi adatokkal fűszerezte az élményt. tegnap 19:06 Vörös árnyalatot kapott a borszalon kultúra Vörös árnyalatot kapott a borszalon A koncepció ugyanaz volt, mint májusban, mégis sok részletében más volt a szeptemberi Veszprémi borszalon, mint az említett tavaszi debütálása a helyi kulturális és gasztrorendezvények között. Péntek este a Várban az MTA-VEAB borospincéjében és udvarán a kora őszi alkonyattól egészen sötétedésig zajlottak a kóstolások és kötetlen beszélgetések. tegnap 9:00 Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő, akit sok más kiemelkedő szerepe mellett a Harry Potter-filmekben és a Downton Abbey című történelmi televíziós drámasorozatban nyújtott alakításai révén ismert a világ. 2024. szeptember 27. 17:47 Az altisztképző parancsnokának a nevét viseli a jövőben épület, akinek még a lova is tiszteletre méltó volt Az altisztképző parancsnokának a nevét viseli a jövőben épület, akinek még a lova is tiszteletre méltó volt Vitéz Markóczy János altábornagy, a Jutasi altisztképző egykori parancsnokának a nevét viseli a jövőben a Jutasi úti laktanya területén a csapatművelődési központ épülete. A pénteki avatóünnepségen az egykori parancsnok életéről is több érdekességet felelevenítettek. 2024. szeptember 28. 14:26

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.