2022. január 19.
//
Sára névnap

Veretlen a Veszprém! / Szoros küzdelemben verte a Veszprém 3:1 -re a Fehérvár csapatát

2008. október 10. 22:21
Harmadik bajnoki mérkőzését is sikeresen vette a veszprémi női röplabdacsapat. Rendkívüli játékkal, hosszú labdamenetekkel nyerte meg a csatát a VESC.
A mérkőzés dupla nyitásrontással kezdődött, a veszprémi Kovács Anikó hálós nyitására válaszolt az ellenfél. 4 pontig vezettek a hazai pályán játszó fehérváriak, de megindult felfelé a veszprémi gárda. Szelle Dóra zsinórban hat jó nyitásával 7:4-re fordult az eredmény. A kitartó ellenfél egyenlített, majd visszavették a vezetést a Veszprémi egyesület játékosai. Nem tartott sokáig azonban az előny, Fésűs Irén csapata lendületet vett, csak 18 pontig engedte vetélytársát s meg sem álltak 25 pontig. Az első szett így a MÁV Előre csapatának hozott sikert. (25:18)

A második játékrészben fej-fej mellett haladt a két lelkes csapat az első 10 pontig. Egy hosszú labdamenet a Veszprémi Egyetemi Sport Clubnak hozta meg a pontot, ezzel elkezdtek szárnyalni a lányok. Ettől a ponttól végig veszprémi vezetés volt a szett végéig. Kitűnő sáncunkkal sok labdát hárítottunk. Az eredmény 1:1. (20:25)


Zsoldos Edina, Szelle Dóra kitűnő sánca


A harmadik játszmában Fehérvár csapata vezetett toronymagasan (0:5 és 3:8 is volt az állás). Bravúros teljesítménnyel, Környei Dóra és Borsos Anna ütéseivel kezdett felzárkózni a vendégcsapat. Jó nyitásaink és falként felhúzott sáncunk is sokban hozzájárult a 17:17-es álláshoz. Elkezdett hinni magában az eddig mindkét mérkőzését megnyert Veszprém, s ezt a szettet is hozta. Ezzel 2:1 –re változott az állás Fehér Tibor csapatának javára. (21:25)


Környei Dóra támadása

Határozottan állt pályára a 4. játszmában a vezető csapat, magabiztos játékkal az első ponttól kezdve uralták a pályát. Erős sáncunknak ebben a szettben is sokat köszönhettünk. A feladó pontos labdái, a pazar befejezések meghozták az eredményt. Eldöntötték a mérkőzést, veretlen maradt a Veszprém csapata. (19:25)


Bodnár Rita előkészíti az ütéstKezdő hatos: Kovács Anikó, Borsos Anna, Zsoldos Edina, Környei Dóra, Bodnár Rita és Szelle Dóra< ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Cserék: Kintli Mónika, Tobak Eszter, Benedek Dorottya, Szűcs Katalin

Liberó: Pintér Eszter


„Nagyon fontos győzelmet arattunk, hisz a MÁV Előre évek óta kiemelkedően a legjobb utánpótlás csapat. Eleinte nagyon nehezen találtuk meg a játékot, de erőteljes támadásokkal és fegyelmezettebb alapjátékkal felőröltük az ellenfelet.” – mondta szerkesztőségünknek a boldog edző, Fehér Tibor.


A boldog, nyertes csapat

Kintli Tímea