2022. január 19.
//
Sára névnap

Sima veszprémi siker a Zaporizzsja otthonában / Minden negatív előjel ellenére is magabiztosan nyert az MKB

2008. október 11. 18:56
A férfi kézilabda Bajnokok Ligája első csoportkörének második fordulójának mai összecsapásán idegenben győzött az MKB Veszprém KC az ukrán ZTR Zaporizzsja ellen.

David Korazija személyében mindösszesen egyetlen szélső játékos állhatott Mocsai Lajos rendelkezésére a találkozón. Iváncsik Gergő és Gulyás Péter sérülése még nem jött rendbe, Iváncsik Gergő útlevelét pedig ellopták a repülőtéren. További „nehezítésként” hazai játékvezető (is) dirigált a meccsen, hiszen a mérkőzésre nevezett román játékvezetők közül csak egyikük érkezett meg Ukrajnába.

A bakonyi gárda mindezek ellenére remekül kezdett, s már a találkozó elején 0:5 állt az eredményjelzőn. Az első félidő végére pedig hétgólos előnyt harcoltak ki a mienk, melyet sikerült a találkozó végéig megőrizni. A veszprémi siker gyakorlatilag egy pillanatig sem forgott kockán, a vendég gárda bizonyította, hogy jobb ukrán riválisánál.

ZTR Zaporizzsja (ukrán)–MKB Veszprém KC 25:32 (10:17)
Vezette: Bejenariu, Ludovik (román, ukrán)

Zaporizzsja: Majeri – Gancsev 3, Onuprijenko 4, Gurkovszkij 5, Pedan 2, Burka 6, Konsztantinov 3 Csere: Komok (kapus), Zvjezdov, Petricsko 1, Nataljuk, Krivcsikov, Ljubics 1
Veszprém: Peric – Markovic 2, Gál 7, Lapcevic 1, Lushnikov, Ilyés 1, Korazija 1 Csere: Pesic (kapus), Eklemovics 1, Vujin 10 (1), Sesum 3, Perez 1, Cozma 4, Bagaric 1

Az eredmény alakulása. 10. p.: 2:6. 19. p.: 5:10. 26. p.: 7:15. 35. p.: 13:20. 46. p.: 17:24. 57. p.: 22:30
Kiállítások: 8, ill. 8 perc
Hétméteresek: 2/0, ill. 1/1

A Veszprém két forduló után százszázalékos teljesítménnyel vezeti csoportját.


Zatkalik Dávid

További cikkek

Karnyújtásnyira a felsőházi rájátszás
Karnyújtásnyira a felsőházi rájátszás
Utolsó hazai mérkőzését vívja péntek este a futsal élvonal alapszakaszában a Veszprém, amely a vendég Kistarcsa legyőzésével bebiztosíthatja felsőházi tagságát.
A magyarokra csak egy párharc vár a vb-selejtezőben
A magyarokra csak egy párharc vár a vb-selejtezőben
A magyar férfi kézilabda-válogatottra csak egy párharc vár a jövő évi világbajnokság selejtezőjében, mert az első fordulóban nem kell pályára lépnie.
Vladan Matics szerint egyszerűen nem bírta a nyomást a magyar válogatott
Vladan Matics szerint egyszerűen nem bírta a nyomást a magyar válogatott
Vladan Matics, a férfi kézilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya szerint egyszerűen nem bírta a nyomást a magyar csapat az Európa-bajnokságon.
Évet értékelt az MSZP-LMP-Párbeszéd frakció
Évet értékelt az MSZP-LMP-Párbeszéd frakció
A célokkal egyetértenek, konstruktív javaslataikkal és építő jellegű kritikáikkal azok elérését szeretnék segíteni az ellenzéki frakció képviselői – hangzott el Hartmann Ferenc és Gerstmár Ferenc szerdai évértékelő sajtótájékoztatóján.
Együttműködési megállapodást kötött a Táncsics technikuma és a jégkorong-egyesület
Együttműködési megállapodást kötött a Táncsics technikuma és a jégkorong-egyesület
A kétoldalú megállapodással a jó tanuló, jó sportoló értékrendet erősítené a VSZC Táncsics Mihály Technikum és a Veszprémi Jégkorong Sportegyesület Veszprém Fiatal Sportolóiért Közhasznú Alapítvány.