Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C

Nagy-parádé, remek hajrá – megtört a spanyol átok!

2012. október 14. 19:29
Az MKB Veszprém a tízgólos Nagy László vezetésével 27:26-ra nyert a tavalyi döntős vendégeként a Bajnokok Ligájában.

Megtörhető-e az Atlético Madrid elleni idegenbeli átok? – ez volt a legfontosabb kérdés a férfi kézilabda Bajnokok Ligája B csoportjának vasárnap esti rangadója, a Madrid–Veszprém összecsapás előtt. Az Atlético (korábbi nevén Ciudad Real) otthonában ugyanis eddig öt alkalommal szerepeltek a veszprémiek, s mindig vereséget szenvedtek.

A szakemberek, szurkolók egyöntetű véleménye szerint soha nem volt még ekkora sansza a mieinknek az idegenbeli pontszerzésre, hiszen az MKB nyáron éppen Spanyolországból erősítette meg alaposan sorait, míg a rivális több klasszisát is elveszette. Érdekesség, hogy a klasszis irányító, Chema Rodriguez éppen Madridból igazolt a királynék városába. Azonban ahogy Fazekas Nándor is figyelmeztetett a mérkőzés előtt megjelent blogjában, a hispánok így is nagyon erős együttest alkotnak.

A szextettben egy győzelmet és egy vereséget számláló vendéglátók legnagyobb hiányzója Balic volt, míg a négypontos veszprémieknél Gulyás maradt ki sérülés miatt.

Nagy óriási bombával adta meg a meccs alaphangját, majd Jurkiewicz válasza után ismét a magyar válogatott jobbátlövő volt eredményes. Az 5. perc végén Davis egyenlített, Chema Rodriguez kiállítása után aztán az ex-veszprémi Lazarov révén vezettek először a hazaiak (6. perc: 3:2). Mindkét oldalon sok hiba és kihagyott helyzetek jellemezték a játékot, a félidő harmadának végén aztán ismét Lazarov talált be, majd Nagy és Chema faragott a különbségből (12. perc: 5:4). A beállós Aguinagalde semlegesítése komoly nehézséget okozott a bakonyiaknak, így a 18. minutumban ismét háromra nőtt a különbség (8:5).

A folytatásban a társak is felzárkóztak a nagy lövő kedvvel kézilabdázó Nagy mellé, Jamali előbb gyorsan duplázott, majd Oneto is feliratkozott a gólszerzők közé (22. perc: 8:8). Ráadásul utóbbi találata után megsérült a hazaiak rutinos hálóőre, Hombrados, akit le kellett támogatni a pályáról a szerencsétlen jelenet után. Eközben a mieinknél is kapuscsere történt, Fazekas váltotta Alilovicot, aki rögtön védéssel mutatkozott be. Sőt, az ellentámadás után Császár a vezetést is megszerezte az övéinek. A hajrában fej-fej mellett haladtak a felek, öttel a szünet előtt Laluska is átlőtte a spanyol falat, majd a hazaiak 211 cm magas dán átlövője, Markussen egalizált. (11:11). A játékrész végén aztán ismét Markussen volt eredményes, Oneto azonban duplázott, sőt, a dudaszó előtt Iváncsik Tamás is értékesítette ziccerét (13:15).


A meccs legjobba: Nagy László! (archív fotó)

Kihagyott veszprémi lehetőségekkel kezdődött a második játékrész, miközben Markussen ismét jól célzott. Gojun kiskiállítása után Iváncsik Tamás lőtte be a megítélt büntetőt, majd Nagy bombázott újra a hálóba (36. perc: 15:17). Sajnos Fazekas sem kapta el igazán a fonalat a kapuban, így bő tíz perc után visszatért Alilovic. Nem úgy a madridiak portása, Dahl, aki több bravúrt is bemutatott. Az Atlético nagy hajrába kezdett, amelynek köszönhetően Canellas egyenlíteni tudott (42. perc: 18:18). Jamali remek átlövésivel a következő percekben ugyan tartotta a lépést ellenfelével a Veszprém, ám a találkozó háromnegyedénél Gojun előbb ismét egalizált, majd hosszú időn a vezetést is megszerezte a Madridnak (47. perc: 21:20).

Carlos Ortega időkérése után háromra hízott a különbség, Barachet, Lazarov és ismét Gojun volt eredményes tízzel a vége előtt (24:21). Ekkor a találkozó legjobbja, a világklasszis teljesítményt nyújtó Nagy László vette ismét vállára a társakat (54. perc: 25:23). Hazai időkérés után Iváncsik Tamás lőtt létfontosságú gólt, majd Nagy egyenlített hárommal a végső dudaszó elhangzása előtt. Az utolsó minutumra is döntetlen állásnál fordultak a csapatok (26:26), amikor is Alilovic óriási bravúrral védte Lazarov hetesét, a tízedik találatát szerző Nagy azonban nem hibázott akcióból. 27:26-os sikerével története során először tudott nyerni az Atlético Madrid (Ciudad Real) vendégeként az MKB VKC!

Az előző BL-kiírás ezüstérmese után csütörtökön (19:00) a címvédő Kiel vár az Ortega-csapatra a Veszprém Arénában.


Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, B csoport, 3. forduló:
Atlético Madrid–MKB Veszprém KC 26:27 (13:15)
Madrid, Palacio VistAlegre. Vezette: Gubica, Milosevic (horvátok).
Madrid: Hombrados – Masachs 2 (1), Lazarov 3, AGUIGANALDE 4, Canellas 3, Jurkiewicz 1, Davis 1. Csere: DAHL (kapus), GOJUN 3, BARACHET 4, Kallman 1, Parrondo 1, Markussen 3, Ferrer, A. Romero. Vezetőedző: Talant Dusebajev.
Veszprém: Alilovic – IVÁNCSIK T. 4 (3), Sulic, NAGY L. 10, SCHUCH, Terzic, Ugalde 1. Csere: Fazekas (kapus), Rodriguez 1, Császár 2, JAMALI 5, ONETO 3, Laluska 1, Iváncsik G. Vezetőedző: Carlos Ortega.
Kiállítások: 4, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 2/1-, ill. 2/2.


A forduló további eredményei
Kiel–Constanta 35:14 (16:7)
Celje–Sävehof 31:25 (17:14)

Tabella
1. THW Kiel 3 3 0 0 (110-75) 6 p
2. MKB Veszprém KC 3 3 0 0 (96-75) 6 p
3. Atletico Madrid 3 1 0 2 (81-81) 2 p
4. Celje 3 1 0 2 (75-85) 2 p
5. Sävehof 3 1 0 2 (94-105) 2 p
6. Constanta 3 0 0 3 (72-107) 0


Nyilatkozatok (forrás: mkbveszprem.eu):

Talant Dusebajev: – Gratulálok a Veszprémnek! Idén ez volt a harmadik vereségünk, sok új játékosunk van, idő kell, mire csapattá érünk, ehhez türelmet kérek a szurkolóinktól. Sajnos két játékosunk is súlyos sérülést szenvedett, ezzel nagy esélyt adtunk a Veszprémnek.

Roberto Garcia Parrondo: – Gratulálok a Veszprémnek! Apró momentumok döntöttek, az utolsó tíz percben Alilovic megpecsételte a sorsunkat. Sajnos két súlyos sérülés érte a csapatunkat, remélem, mihamarabb felépülnek.

Carlos Ortega: – Gratulálok a csapatomnak, fantasztikus teljesítmény nyújtottak a fiúk, ahogy a Madrid is. Döntő jelentőségű volt, hogy mindkét félidőben volt egy jó negyedórás periódusunk. Mirkonak az utolsó percekben nagyon fontos védései voltak, Dahl a másik oldalon végig kiemelkedően védett. Fontos két pontot szereztünk.

Cristian Ugalde: – Nagyon fontos meccs volt, egy nagyon jó Madridot sikerült legyőznünk. Sok új játékos lépett pályára mindkét csapatban, mindkét gárdának kell idő ahhoz, hogy összeszokjon. A meccs végére több friss játékosunk maradt a sok cserének köszönhetően, ez döntő jelentőségűnek bizonyult.

Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.