Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megkezdődött a nagy birkózó seregszemle / Vasárnap az olimpiai döntős Fodor Zoltánt is láthatjuk a szőnyegen

2008. október 12. 10:29
Az Összmagyar Diákbajnoksággal megkezdődött a XI. Vénis Sándor Emlékverseny a Vetési Albert Gimnázium Tornacsarnokában. A város és a megye sportvezetői mellett több olimpiai- világ- és Európa-bajnok birkózó is megtisztelte jelenlétével a rangos sporteseményt.
Csik Ferenc, a Veszprém Megyei Sporttanács elnöke szerint nagy ütemben fejlődik a magyar és ezen belül a veszprémi birkózás, nemcsak a sporttevékenység, hanem a rendezvényszervezés terén is. Gáspár Tamás, a Magyar Birkózó Szövetség igazgatója örül annak, hogy ilyen jó együttműködést sikerült kialakítaniuk a veszprémi tagszövetséggel, és példaértékűnek nevezte a helyi szervezést. Veszprémben érezhetően pezseg a sportélet, és itt nemcsak a birkózásra, hanem a többi sportágra is gondolok. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan világversenynek is otthont adhat Veszprém – mondta Gáspár Tamás.

A mérkőzések világversenyek lebonyolítására alkalmas szőnyegeken, nemzetközi bírókkal, elektronikus eredményjelzőkkel kerülnek lebonyolításra.

Debreczenyi János polgármester, a verseny fővédnöke is megtisztelte jelenlétével a rendezvényt. Köszöntőjében méltatta a birkózók mentalitását, és a veszprémiek aktív jelenlétét a sportág vérkeringésében.



A diákverseny értékelésénél a sportvezetők kiemelték, hogy már ebben a korosztályban is rendkívül színvonalas küzdelmek zajlottak, ami pozitív előjel a sportág fejlődése szempontjából.

Vasárnap 9:00-tól az U-23-as Kötöttfogású Országos Bajnokság küzdelmei következnek. A verseny rangját demonstrálja, hogy olyan eredményes birkózók is indulnak, mint például Fodor Zoltán, aki a Pekingi Olimpián ezüstérmet szerzett. Aki kilátogat a rendezvényre, biztosan izgalmas, színvonalas küzdelmeket láthat.
Németh Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.