Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Szenzáció: a világ legjobbja is kapitulált Veszprémben!

2012. október 18. 20:29
A hősiesen küzdő veszprémi férfi kézilabdacsapat óriási csatában nyert a címvédő Kiel ellen a BL csütörtöki csúcsrangadóján. Nyilatkozatok, képgaléria.

A vasárnapi madridi bravúr után újabb embert próbáló feladat várt az MKB Veszprémre, amely a Bajnokok Ligája B csoportjának csütörtök esti csúcsrangadóján az eddig szintén hibátlan Kiel gárdáját fogadta az arénában. A világklasszisok sorát felvonultató német sztárcsapat erejét mutatja, hogy a tavalyi kiírásban a Bundesliga és a legrangosabb európai sorozat trófeáját is veretlenül hódította el.


Képgalériánk megtekintéséhez kattintson a fotóra!

A fentieknek megfelelően óriási érdeklődés előzte meg a találkozót, amelyre információnk szerint több mint tízezer jegyigénylés futott be. Az összecsapást élőben tekintette meg az MKB korábbi trénere, a férfi válogatott kapitánya, Mocsai Lajos és a hölgyeket irányító kollégája, Karl Erik Böhn is.

A kezdő sípszó előtt Nagy László vehette át a 2011-es év világ legjobbjának járó serleget, amelyet a handball-planet.com európai internetes portál szurkolói szavazatai alapján érdemelt ki. A vendég fenoménok közül a legnagyobb tapsot természetesen a hat évig Veszprémben kézilabdázó Marko Vujin kapta, a mieink bemutatása pedig a megszokott fantasztikus hangorkán kíséretében zajlott le.

Nagy első lövése rögtön utat talált a többszörös olimpiai-, világ- és Európa-bajnok francia kiválóság, Omeyer kapujába, amelyre a balszélső Sigurdsson válaszolt beállóból. A gyors „pengeváltás” után mindkét kapus hárítani tudott, egészen a 6. percig kellett várni a következő találatra. Ekkor Ilic vágta be a játékszert kihagyott hetese után, a túloldalon Iváncsik Tamás volt eredményes egy remek labdaszerzést követően. Fordulás után Jicha is megmutatta, hogy miért tartják a világ legjobb átlövői között számon, páros lábról hatalmas gólt "ragasztott" a hálóba, Chema pedig kivételes lábmunkáját kihasználva egyenlített (10. perc: 3:3).

A folytatásban felváltva záporoztak a gólt érő lövések. Terzicnek köszöhetően vezetett először az MKB, igaz, Sigurdsson szemvillanás előtt egalizált. Úgy tűnt, hogy a „zebrák” nem készültek a bosnyák légiós átlövéseire, akik pillanatok alatt duplázott (14. perc: 7:5). Fantasztikusan védekeztek a vendéglátók, megbénítva a világ legjobb átlövő sorát. Iváncsik Tamás bevágta az első veszprémi büntetőt, Sulic is feliratkozott a gólszerzők közé, háromra hizlalva volt a hazai fór (9:6).

Alfred Gislason időkérése után a kieli balszárny, Jicha és Sigurdsson faragott a különbségből, Terzic pedig újabb fantasztikus góllal mattolta Omeyert (20. perc: 10:8). A játékrész utolsó harmadának elején a német válogatott Zeitz pillanatai következtek, aki előbb feliratkozott a gólszerzők közé, majd kiállt két percre. Kétgólos fórban és kettős emberelőnyben támadhatott az Ortega-csapat, Ugalde azonban nem tudott élni a lehetőséggel. A kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, öttel a szünet elolvadt a hazai fór (12:12). A végjátékban is felváltva estek a gólok. MKB-időkérés után Laluska is megvillant, mégis a vendégek mehettek előnnyel a szünetre, a 14:15-ös félidei állást Sigurdsson alakította ki.

A második félidő is Nagy-góllal kezdődött, Iváncsik Gergő révén pedig a vezetést is átvette a vendéglátó. A folytatásban fej-fej mellett haladtak a felek, a mienknél továbbra is Nagy volt tarthatatlan, míg „elődje” Vujin a 39. percben volt először eredményes (21:21). Ahlm kiskiállítása után a Kiel villámlábú balszélsője emberhátrányban duplázott, ám Nagy Lászlót továbbra sem tudta tartani az ellenfél (43. perc: 23:23). A találkozó háromnegyedénél időt kért a németek izlandi trénere, Alfred Gislason, amely után kettővel megléptek tanítványai.

A végig fantasztikusan szurkoló veszprémi publikum ekkor rátett még egy lapáttal, elképesztő hangerővel zúgtak a mieinket buzdító rigmusok. Mindez szemlátomást erőt adott a hazai kedvenceknek, hiszen Nagy, Oneto és Ugalde és Iváncsik Tamás jóvoltából 4:0-s sorozat következett, miközben az Alilovicot váltó Fazekas kiválóan szállt be a mérkőzésbe (52. perc: 27:25).

Óriási iram, szikrázóan kemény párharcok jellemezték a végjátékot, miközben a drukkerek felállva éltették az övéiket. Öttel a lefújás előtt Jamali villant kritikus pillanatban (29:27), majd Fazekas fogta meg Ekberg hétméteresét. Hárommal a vége előtt ismét az iráni fiatal lőtte át a német falat (57. perc: 31:28), ám Narcisse és Zeitz is gondoskodott arról, hogy ne legyen izgalommentes a hajár. Az utolsó percet rendívül taktikusan végigtámadták a mieink. Két másodperc volt hátra, amikor Omeyer végezhetett el kidobást, a 31:30-as eredmény azonban már nem változott.

Az MKB VKC négy nap alatt mindkét tavalyi BL-döntőst két vállra fektette és százszázalékos teljesítménnyel vezeti a B jelű hatost.


Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, B csoport, 4. forduló:
MKB Veszprém KC–THW Kiel 31:30 (14:15)
Veszprém Aréna, 5000 néző. Vezette: Abrahamsen, Kristiansen (norvégok).
Veszprém: ALILOVIC – IVÁNCSIK T. 7 (2), NAGY L. 9, Sulic 1, Chema 1, TERZIC 4, Iváncsik G. 1. Csere: FAZEKAS (kapus), SCHUCH, ONETO 2, Császár 1, Ugalde 2, Jamali 2, Laluska 1, Gulyás. Vezetőedző: Carlos Ortega.
Kiel: Omeyer – SPRENGER 6, Wiencek, Ahlm 2, Ilic 1, Jicha 4, SIGURDSSON 8. Csere: Palicka (kapus), Vujin 2, Narrcisse 2, ZEITZ 4, Ekberg 1 (1), Vezetőedző: Alfred Gislason.
Kiállítások: 8, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 2/2, ill. 4/1.


Nyilatkozatok

Carlos Ortega: – Remek mérkőzés volt a tavalyi idény legjobb európai csapata ellen. Új csapatunk van új játékosokkal és edzővel, ennek tükrében különösen nagy eredmény ez a siker. A Madrid elleni meccshez hasonlóan ismét megmutattuk az erőnket Európának. Gratulálok a játékosaimnak, fantasztikus teljesítményt nyújtottak. Sokat kell dolgoznunk, hogy ezt a játékot a későbbiek során meg tudjuk ismételni.

Nagy László: – Mindig élmény ilyen hangulatban játszani, s felemelő érzés legyőzni egy BL-győztest. Jó teljesítményt nyújtottunk, a meccs végig nyitott volt, a győzelem, a döntetlen és a vereség is benne volt a pakliban. Sok van még hátra a sorozatból, tovább kell javulnunk, fejlődnünk. Határtalan a boldogságunk most.

Alfred Gislason: – A Veszprém fantasztikus csapat. Mindig nagy élmény itt játszatni, hiszen ez a világ egyik leghangulatosabb arénája. Nem vagyok túlságosan elégedett, hiszen szerezhettünk volna pontokat, de ez nem sikerült. De majd legközelebb…

Marcus Ahlm: – Tudtuk, hogy ennek a csarnoknak milyen hangulat van. Keményen küzdöttünk, mégis kikaptunk. Természetesen nem vagyok elégedett az eredmény miatt, de élveztük a játékot.

Galéria
MKB Veszprém KC – THW Kiel 31:30 (14:15)
Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.