Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Nem „liliputi” az óriások között

2012. október 19. 19:18 // Forrás: T-Mobile Sporthír Szolgálat – Szalay Péter
A Kielnek hét gólt dobó Iváncsik Tamás nagyobb sikerekre is képesnek tartja az MKB Veszprémet.

Csapata góljainak csaknem az egynegyedét Iváncsik Tamás bombázta csütörtökön este a Veszprém Arénában a Bajnokok Ligájában címvédő német THW Kiel kapujába, így igazán nem túlzás azt állítani, hogy ő volt a győztes magyar klubcsapat egyik „óriása”. Dacára annak, hogy ezt a termetéről aligha lehetne elmondani, ugyanis a londoni olimpiát lábtőréses sérülése miatt kihagyni kényszerülő szélsőjátékos magassága csupán 179 cm. Azaz egy híján 30 centiméterrel kisebb, mint amennyire a veszprémi házi magassági listát vezető Nagy László megnőtt…

A spanyol Carlos Ortega vezette MKB Veszprém így tehát öt nap leforgása alatt az első számú európai klubtorna legutóbbi mérkőzéssorozatának előbb a második, aztán az első helyezettjét is két vállra vitte, amely után akár fogadásokat is lehetne kötni arra, hogy csoportjában biztos továbbjutásra számíthat. És nem is akármilyen helyen.

– Nemzetközi szereplésem egyik legszebb napja volt a tegnapi, mert Európa, de inkább az egész kézilabdavilág első számúnak tartott csapatát győztük le, és ehhez a sikerhez jómagam hét góllal járulhattam hozzá, azaz többel, mint bármelyik eddigi BL mérkőzésünkön. Köszönettel tartozom Carlos Ortégának, az edzőnknek, akinek még a bajnoki szezon kezdete előtt egy négyszemközti beszélgetésünk során őszintén elmondtam, hogy négy évi szünet után szeretnék visszatérni a csapat büntetődobóinak a körébe. Egykor igen jó százalékkal értékesítettem a hétmétereseket, de aztán valamiért úgy alakultak a dolgok, hogy csak Gergő a bátyám, meg Vujin és Császár Gábor próbálkozhattak. Most újra rám került a sor és örülök, hogy bizonyítani tudtam – nyilatkozta érthetően nagy lelkesedéssel a T-Mobile Sporthír Szolgálat munkatársának a Győrben 29 éve született sportoló, akinél talán csak egy boldogabb ember akadt a Veszprém Arénában, és pedig Fatuma a felesége, kisbabájuk Naima édesanyja.

Tamás nem titkolja: a minden poszton két klasszist felvonultató Kiel kapuját ugyanúgy az első perctől az utolsóig a győzelem céljával rohamozták, mint a többi hazai és külföldi ellenfelükét. A harci gőzt péntek reggelre már teljesen leeresztve, illetve kellő mértéktartást tanúsítva is úgy gondolja, hogy nem csupán az összeállításában, hanem a játékszellemében és taktikai tárházában is megújult csapata még nagyobb tettekre is képes lehet.

– Boldog vagyok, hogy a súlyos sérülésem után minden lemaradásomat szívós munkával sikerült ledolgoznom és halkan talán már azt is kimondhatom, hogy a teljesítőképességem jobb, mint valaha is volt. Nyilván a felfokozott bizonyítási vágyam egyik lendítőereje az, hogy az elúszott olimpiai lehetőség után most farkasétvággyal várok a nagy lehetőségekre, így a válogatott szereplésekre is. Nehéz kimondani, de voltam olyan jó már júliusban is, hogy Londonban sem vallottam volna szégyent.

A már említett 179 centiméteres testmagasságával valóban „liliputinak” tűnhet a zömmel hórihorgas kézilabdázok körében, közelebbről a csapata kötelékében is, amelynek játékosai közül Nagy László 208, Oneto 204, Iman Jamali és Laluska egyaránt 202, Gulyás és a kapus Alilovics pedig 200 centiméteres.

– A szélsők általában nem túl magasak, viszont robbanékonyak és mozgékonyak, egyben a gyors indítások kulcsemberei is. Én kifejezetten szeretek az „óriások” között cikázni és élvezni, ha le tudom futni őket, szóval nem érzem hátrányát annak, hogy „csak” 179 centiméteres vagyok – mondta az Iváncsik Tamás, akinek a szereplése az egyik meglepetés-bombának számított a THW Kiel ellen kitervelt taktikában.

Négy forduló után most már tehát csoportelső az MKB Veszprém, amely után furcsa ugrást jelenthet, hogy szombaton az Orosházával kell összemérnie a tudását, a jövő héten viszont megint magasra emelkedik a mérce Carlos Ortega mester csapata előtt, mert következik a magyar örökrangadó, a Pick Szeged elleni bajnoki találkozó – ezúttal a Tisza-parti városban.

– Minden mérkőzést komolyan veszünk, és mérkőzésről-mérkőzésre javulni szeretnénk, mert még messze nem vagyunk tökéletesek. Sem a védekezésben, sem a támadásban, de már most is reménykedve beszélhetünk arról, hogy a Bajnokok Ligájában jövőre több lépcsőfokot sikerülhet felfelé haladnunk, mint az elmúlt években. Túl merészen persze nem szabad fogalmazni, mert mindig ott leselkedik a sérülések veszélye, de hogy az MKB Veszprém teljesítményére már most felfigyelt Európa, az tény és való, és már ezzel is nagy dolog büszkélkedni” – jelentette ki Iváncsik Tamás, aki csütörtökön tényleg úgy élt a pályán, mint hal a vízben.

Forrás: T-Mobile Sporthír Szolgálat – Szalay Péter

vehir.hu
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.