Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A Trópusi malacok ismerik legjobban Veszprémet

2012. október 20. 15:43
Lezárult az Ismerem a városom? című vetélkedősorozat. A verseny döntőjére a Petőfi Színház aulájában rendezték meg szombaton.

Az esemény megnyitóján Somody Zsuzsanna, a Veszprém Televízió kereskedelmi vezetője köszöntötte a diákokat és mutatta be a csapatokat és a zsűri tagjait.


(Porga Gyula)

Porga Gyula polgármester is felszólalt. Elmondta, Veszprém gazdag történelmű város, és a diákok azzal, hogy jobban megismerték, már nyertesei ennek a vetélkedőnek.


(Némethné Károlyi Jolán)

Ezután Némethné Károlyi Jolán, önkormányzati képviselő, a sorozat fő szervezője köszöntötte a fiatalokat. Közölte, a vetélkedő nem csak egy verseny, hanem egy lehetőség is, hogy megmutassák a tudásukat, és hogy mennyire tudnak együtt dolgozni.


(A csapatmunka elengedhetetlen)

Az egész délelőtt zajló megmérettetések között volt helyismereti totó, rövid kiselőadások, makettezés és még lehetne sorolni.


(Valaki beszél, valaki hamarosan sorra kerül)

A feladatok után a zsűri tagjai külön is beszámoltak észrevételeikről. Brányi Mária alpolgármester, a zsűri elnöke elmondta, igencsak szoros volt a verseny az ifjú helytörténészek között. Tóth G. Péter, Rainer Pál és Gopcsa Katalin történészek méltatták a fiatalok szorgalmát, és örömmel jelentették ki, úgy látják mindenki jól érezte magát.


(Dr. Navracsics Tibor)

A díjakat dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes adta át a nyertes csapatoknak. Elmondta, Veszprémet érdemes megismerni, mert gyönyörű város gyönyörű történetekkel.


(Feszült figyelem)

A verseny harmadik helyezettje a Történelem megrengetői nevű csapat, a Kossuth Lajos Általános Iskola tanulói. A dobogó második fokán a Simonyi Zsigmond Általános Iskolából jött Mandarinok álltak. A vetélkedő nyertese pedig a Deák Ferenc Általános Iskola csapata, a Trópusi malacok. Különdíjat kaptak a Báthory iskolából érkezett István lányai, a Mandarinok, a Vetési gimnáziumos Zsafa, valamint a Történelem megrengetői. Egyéni különdíjban részesült Jáger Zsombor, a Simonyi Zsigmond Általános Iskola tanulója, a Veszprémi Homo Sapiensek csapat tagja. 


(A versenyzők vágják Veszprém épületeit)


(Vannak, akik a névválasztásnál az egyszerűségre törekedtek)

Horák János
további cikkek
Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban kultúra Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban Porga Gyula, Veszprém tíz éve regnáló polgármestere szubjektív tárlatvezetést tartott a vár területén, amely nemcsak a helyszínek bemutatására, hanem a város gazdag történetének és kultúrájának felelevenítésére is alkalmat adott. A résztvevők bepillantást nyerhettek a székesegyház, a püspöki palota és a piarista gimnázium lenyűgöző világába, miközben a polgármester színes anekdotákkal és történelmi adatokkal fűszerezte az élményt. tegnap 19:06 Rekordérdeklődés mellett zajlott az V. Szakmaszombat Veszprémi Szakképzési Centrum Rekordérdeklődés mellett zajlott az V. Szakmaszombat A Veszprémi Szakképzési Centrum (VSZC) által szervezett V. Szakmaszombat idén is hatalmas sikert aratott, hiszen a szeptember 28-án megrendezett eseményen több mint 1500 látogató fordult meg. A pályaválasztási nyílt napnak immár hagyományosan a Veszprémi SZC Jendrassik–Venesz Technikum adott otthont, ahol a térség hét szakképző intézménye mutatta be teljes képzési palettáját. tegnap 13:28 Egy korszak lezárult, a közös munkáért pedig köszönet jár Navracsics Tibor Egy korszak lezárult, a közös munkáért pedig köszönet jár Június 9. után kiderült, hogy idén októbertől több polgármester már nem folytatja a közösségért végzett munkáját. Valamelyik településvezető maga döntött úgy, hogy nem indul újra a tisztségért, mások az önkormányzati választás demokratikus versenyében maradtak alul. A tapolcai régióban most ezek a polgármesterek gyűltek össze utoljára együtt, akiket a térség országgyűlési képviselője, Navracsics Tibor köszöntött. tegnap 16:31 Vörös árnyalatot kapott a borszalon kultúra Vörös árnyalatot kapott a borszalon A koncepció ugyanaz volt, mint májusban, mégis sok részletében más volt a szeptemberi Veszprémi borszalon, mint az említett tavaszi debütálása a helyi kulturális és gasztrorendezvények között. Péntek este a Várban az MTA-VEAB borospincéjében és udvarán a kora őszi alkonyattól egészen sötétedésig zajlottak a kóstolások és kötetlen beszélgetések. tegnap 9:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.