Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Veszprémi sikerek a birkózó OB-n / Legyőzték az olimpiai ezüstérmest

2008. október 13. 13:14
Vasárnap az U-23-as Kötöttfogású Országos Bajnoksággal folytatódott a XI. Vénis Sándor Emlékverseny. A verseny kezdete előtt külön köszöntötték a Pekingben ezüstérmes Fodor Zoltánt, aki a Magyar Birkózó Szövetségtől és Veszprém Megyei Sporthivataltól is átvehetett egy-egy különdíjat.
Akik kilátogattak a helyszínre, bizonyára nem bánták meg. Már a csoportmérkőzéseken is remek küzdelmeket láthattak, a végjáték pedig nagyon kiélezett és akciódús mérkőzéseket hozott. Struhács György, a felnőtt kötöttfogású válogatott szakágvezetője az egész nap történéseit figyelemmel kísérte, és bizton állíthatjuk, hogy a válogatott csapat összeállításánál nagyon nehéz dolga lesz.



A Veszprémi Dózsa SC versenyzői erőn felül szerepeltek. 50 kg-ban az egész verseny egyik legjobb meccsén Kocsis László úgy szerezte meg a bronzérmet, hogy a második menetben 6:5-ös hátrányból az utolsó másodpercekben elindított és – a hazai közönség nagy örömére – sikeresen végre is hajtott egy szépen kivitelezett emelést, amivel megfordította és meg is nyerte a mérkőzést. A fiatal versenyzőt egy különdíjjal is jutalmazták az eredményhirdetésen.


Kocsis László                                              Fodor Zoltán

84 kg-ban Horváth Attila az első meccsét elveszítette ugyan a későbbi győztes és többszörös magyar bajnok, Kun Renátó (FTC) ellen, a vigaszágon azonban kitartóan menetelt, és meg sem állt a bronzmeccsig. Esélyesebb ellenfelét majdnem meglepte bátor és szívós birkózásával, és csak egy hajszállal csúszott le a dobogóról. A megszerzett 5. hely viszont így is bravúr.

Ki kell emelni a 74 kg-ban szereplő Reider Roland teljesítményét is, aki - fiatal kora miatt - a magasabb korosztályban csak külön engedéllyel indulhatott. Nem sikerült beverekednie magát a legjobb 4 közé, de több akciópontot is végrehajtva jelezte, hogy a jövőben komolyan kell számolni vele.

Nagyon sok áldozattal járó felkészülésen vagyunk túl tanítványainkkal és Izsák Károly kollegámmal együtt, de ez a verseny is bizonyította, hogy megéri az utánpótlás nevelésébe időt, pénzt és energiát fektetni – mondta Faragó Zsolt, a veszprémi csapat edzője.



A magyar bajnokság színvonalát és a hihetetlenül erős mezőnyt tükrözi, hogy az olimpiai ezüstérmes Fodor Zoltán is legyőzőre talált az egri Majoros Ármin személyében…

A Magyar Birkózó Szövetség vezetői jelezték, hogy nagyon elégedettek voltak a veszprémi szervezéssel, és ígéretet tettek arra, hogy jövőre is országos seregszemlét láthat a nagyérdemű Veszprémben.
Németh Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.