Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A Depeche Mode Budapestre is eljön

2012. október 23. 15:48 // Forrás: MTI
Budapestet is érinti a Depeche Mode 2013 tavaszán kezdődő világkörüli turnéja.

Dave Gahan, Martin Gore és Andy Fletcher 25 európai országban összesen 34 koncertet ad jövőre, az előzetes becslések szerint mintegy 1.5 millió néző előtt. A turné május 7-én Tel-Avivban kezdődik, május 21-én játszik a Depeche Mode a Puskás Ferenc Stadionban, az utolsó európai állomás július 29-én Minszk. Ezt követően a koncertsorozat Észak-Amerikában folytatódik - közölte a budapesti koncertet is szervező Live Nation az MTI-vel.

Az európai turné során a Depeche Mode fellép a berlini Olimpiai Stadionban, a párizsi Stade de France-ban, a moszkvai Lokomotiv Stadionban és a római Olimpiai Stadionban is. A zenekar legutóbb 2009-2010-ben turnézott, kirobbanó sikerrel: 142 koncertet adtak a világ minden táján több mint 2,5 millió néző előtt.

A Depeche Mode új, sorrendben tizenharmadik stúdióalbuma 2013 áprilisában jelenik meg.

A szintipop/elektronikus zene egyik legnagyobb hatású formációja 1980 óta működik, azóta több mint százmillió albumot adott el. Az együttest jelenleg is három alapító tag - a billentyűs hangszereken, gitáron játszó és vokálozó Martin Gore, az énekes Dave Gahan, valamint a billentyűs Andy Fletcher - alkotja.

A Depeche Mode-ból Vince Clarke az első lemez (Speak & Spell, 1981) után távozott, majd a csapat (a néhány hete Budapesten járt) Alan Wilderrel egészült ki, aki 1995-ig játszott a zenekarban. Az együttes stúdióalbumai közül ma már klasszikusnak számít a Some Great Reward (1984), a Black Celebration (1986), a Music for the Masses (1987) és a Violator (1990), mindegyik milliós példányszámban kelt el világszerte. Az egyelőre cím nélküli új album négy évvel követi a 2009-ben kiadott Sounds of the Universe-et.

A tekintélyes magyarországi rajongótáborral is rendelkező zenekar először 1985-ben járt hazánkban (a Volán-pályán lépett fel), három évvel később dupla koncertet adott a Budapest Sportcsarnokban. A Depeche Mode 1993-ban, 2001-ben, 2006-ban, 2009-ben és 2010 januárjában is játszott a magyar fővárosban.

A Depeche Mode énekese, Dave Gahan idén a Soulsavers nevű formáció lemezén énekelt, Martin Gore Vince Clarke-kal VCMG néven tavaly jelentetett meg közös lemezt, Fletcher producerkedéssel és dj-zéssel foglalkozott az elmúlt időkben.

A 2013. május 21-i budapesti Depeche Mode koncertre belépőjegyeket október 26-án péntek reggel 7 órától lehet kapni a www.livenation.huoldalon keresztül és a jegyirodákban.
 

vehir.hu
további cikkek
Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban kultúra Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban Porga Gyula, Veszprém tíz éve regnáló polgármestere szubjektív tárlatvezetést tartott a vár területén, amely nemcsak a helyszínek bemutatására, hanem a város gazdag történetének és kultúrájának felelevenítésére is alkalmat adott. A résztvevők bepillantást nyerhettek a székesegyház, a püspöki palota és a piarista gimnázium lenyűgöző világába, miközben a polgármester színes anekdotákkal és történelmi adatokkal fűszerezte az élményt. tegnap 19:06 Vörös árnyalatot kapott a borszalon kultúra Vörös árnyalatot kapott a borszalon A koncepció ugyanaz volt, mint májusban, mégis sok részletében más volt a szeptemberi Veszprémi borszalon, mint az említett tavaszi debütálása a helyi kulturális és gasztrorendezvények között. Péntek este a Várban az MTA-VEAB borospincéjében és udvarán a kora őszi alkonyattól egészen sötétedésig zajlottak a kóstolások és kötetlen beszélgetések. tegnap 9:00 Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő, akit sok más kiemelkedő szerepe mellett a Harry Potter-filmekben és a Downton Abbey című történelmi televíziós drámasorozatban nyújtott alakításai révén ismert a világ. 2024. szeptember 27. 17:47 Az altisztképző parancsnokának a nevét viseli a jövőben épület, akinek még a lova is tiszteletre méltó volt Az altisztképző parancsnokának a nevét viseli a jövőben épület, akinek még a lova is tiszteletre méltó volt Vitéz Markóczy János altábornagy, a Jutasi altisztképző egykori parancsnokának a nevét viseli a jövőben a Jutasi úti laktanya területén a csapatművelődési központ épülete. A pénteki avatóünnepségen az egykori parancsnok életéről is több érdekességet felelevenítettek. 2024. szeptember 28. 14:26

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.