Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C

Súlyos pofon!

2012. október 28. 13:51
A fantasztikusan védő Mikler megbabonázta a Veszprémet, amelynek Larholm és Sulc 8-8 gólt lőtt. Az MKB-ból csak Nagy nőtt fel a feladathoz. A Szeged héttel nyerte a rangadót.

A férfi kézilabda élvonal vasárnapi csúcsrangadóján Szegedre látogatott az ősi rivális Veszprém. A bajnokságban eddig mindkét együttes hibátlanul teljesített (nyolc mérkőzés – nyolc győzelem), a nemzetközi porondon mutatott teljesítmény azonban egészen más képet mutat. Az MKB a Celje és a Constanta elleni diadal után a két tavalyi döntőst, a Madridot és a Kielt is két vállra fektette a Bajnokok Ligájában, a szegediek azonban a Zágráb, a Berlin és a Minszk együttesétől is vereséget szenvedtek, s csak a Schaffhausent tudták legyűrni hazai környezetben.

A találkozó különös pikantériáját pedig a szegedi nevelésű, immáron azonban a mieinket erősítő világklasszis, Nagy László szereplése adta, aki először lépett pályára a Tisza partján Veszprém-mezben. Az újszegedi sportcsarnok közönsége "A szíven szúrt város!” "és „Számomra csak a Barcelona és a Szeged…” feliratú drapériával üzent a jobbátlövőnek.

A hazaiaknál a védekező specialista Czina, a túloldalon pedig Laluska maradt ki sérülés miatt.

A horvát Blazevic góljára rögtön Nagy válaszolt a mérkőzés elején, amit óriási füttyszó követett. 3:3-ig fej-fej mellett haladtak a felek, ekkor Mikler védéseinek köszönhetően a vendéglátók tudtak kettővel meglépni. Sőt, Iváncsik Tamás kihagyott büntetője után Sulc révén már három volt közte (11. perc: 7:4). Miker továbbra is remekelt a hazai kapuban, a túloldalon Alilovic azonban csak egyetlen alkalommal találkozott a játékszerrel. Érkezett is a helyére Fazekas, ám Ancsin bombájával négyre hízott a Pick fórja (14. perc: 9:5).


MTI Fotó: Kovács Anikó

A szegedi katlan közönsége tombolt, kedvenceik pedig kezdték elhinni, hogy lehet keresnivalójuk a jóval esélyesebb ellenféllel szemben. Ortega időkéréssel próbálta ráncba szedni az övéi feltűnően szellős védelmét, ez azonban nem sikerült, hiszen a svéd válogatott Larholm kétszer is megvillant, Blazevic pedig már 12:6-ra alakította az állást. A honi csúcsrangadón most debütáló spanyol tréner második időkérése után Fazekas átmenetileg elkapta a fonalat, elől pedig Nagy bizonyult vezérnek, így kisvártatva megfeleződött a hazai fór (21. perc: 12:9).

A Veszprém védekezése azonban továbbra sem állt össze, Sulc és Larholm valamennyi lövése a hálóban kötött ki. Skaliczki László időkérése után sokáig tartotta négygólos előnyét a Pick (27. perc: 15:11), Iváncsikék a szünet előtt aztán vissza tudtak kapaszkodni mínusz kettőre, a 17:14-es félidei állást pedig a bombaformában lövő Sulc alakította ki.

A térfélcsere után Sulc ott folytatta, ahol előtte abbahagyta, majd Gulyás is feliratkozott a gólszerzők közé. Ezt követően felváltva estek a találatok, Mikler újabb parádéja után aztán Larholm csapta be Fazekast (36. perc: 20:16). Terzic átlövése után aztán valósággal hengerelt a Szeged! Mikler becenevéhez (Roló) hűen minden vendég kísérletnek megálljt parancsolt, elől pedig Larholm és Pribanic volt különösen elemében. Az 5:0-s hazai szériának köszönhetően a 43. minutumban már 25:17 állt az eredményjelzőn.


MTI Fotó: Kovács Anikó

A találkozó utolsó negyedének kezdetén – tetemes előnyük birtokában – a vendéglátók is elbizonytalanodtak, mindez azonban csak arra volt elég, hogy a bajnoki címvédő tízzel a lefújás előtt hatra csökkentse hátrányát (26:20). A mieink erejéből csak gyengécske próbálkozásokra futotta, az eksztázisban hárító Mikler eszén továbbra sem sikerült túljárni. A bakonyiaknál egyedül Nagy nyújtott kiemelkedő teljesítményt, aki az 52. percben már hetedszer volt eredményes (27:21).

Az óriási becsvággyal kézilabdázó Tisza-partiak ezzel szemben több kiváló produkciót is felsorakoztattak, s a hajrára ismét új erőre kaptak. Vadkerti révén az 55. percben ismét nyolc lett közte (30:22), amikor is végleg eldőlt a két pont sorsa. A végjátékban már csak ez eredmény kozmetikázására futotta Császárék erejéből, a Pick Szegd teljesen megérdemelt győzelmet aratott a rendkívül visszafogott teljesítményt nyújtó ellenfele ellen (31:24).


Férfi kézilabda NB I, 9. forduló:
Pick Szeged–MKB Veszprém KC 31:24 (17:14)
Újszegedi sportcsarnok, 3500 néző. Vezette: Dobrovits, Tájok.
Szeged: MIKLER – Prodanovic 1, Zubai, Ancsin 3, BLAZEVIC 3, LARHOLM 8 (2), Vadkerti 2. Csere: Tatai (kapus), SULC 8, Balogh 1, Buday 1, PRIBANIC 4, Kekezovic. Vezetőedző: Skaliczki László.
Veszprém: Alilovic – Iváncsik T. 2, NAGY L. 7, Sulic 3, Rodriguez, Terzic 2, Iváncsik G. Csere: Fazekas (kapus), Schuch, Jamali 3, Oneto 1, Császár 4 (2), Ugalde 1, Gulyás 1. Vezetőedző: Carlos Ortega.
Kiállítások: 10, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 2/2, ill. 3/2.


Nyilatkozatok (a mérkőzést közvetítő RTL Klub televíziónak)

Mikler Roland: – Hatalmas győzelmet arattunk a magyar bajnok ellen. Remélem, hogy ezek után azok is mellénk állnak, akik eddig lesajnáltak minket. Megmutattuk, hogy szurkolóink támogatása mellett Itthon egy ilyen diadalra is képesek vagyunk. Nem szabad messzemenő következtetéseket levonni ebből az eredményből, a legfontosabb a megszerzett két pont.

Nagy László: – Gratulálok a Szegednek, nagyon harcosan küzdöttek hatvan percen keresztült, remekül támadtak, Mikler Roli pedig fantasztikusan védett. Maximálisan megérdemelték a hazaiak ezt a sikert. Most már nem minden rózsaszín nálunk, remélem azonban, hogy jókor jött ez a pofon. Szerettünk volna nyerni, de ez nem sikerült. Ki kell elemezni a hibákat, s tovább kell javulnunk. Az akarással nem volt gond, de nagyon lagymatag volt a védekezésünk.

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.