Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C

Az Audi átrobogott a téglakövön, de…

2012. október 31. 20:36
Nem volt egy súlycsoportban a BL-döntős, bajnoki címvédő ETO és a győri utánpótlás legjobbjaiból épített Veszprém. A női kézilabda NB I szerdai meccsén: Barabás–ETO 19:37.

A női kézilabda élvonal 8. fordulójában az eddig hibátlan magyar bajnok a tabella harmadik helyén álló Veszprémhez látogatott. A találkozó elsősorban mégsem emiatt ígérkezett érdekesnek, hanem sokkal inkább azért, mert a két klub tavasszal kötött megállapodásának köszönhetően a bakonyiak idei keretét a kisalföldi mintaklub legtehetségesebb utánpótlás játékosaiból töltötték fel.


Képgalériánk megtekintéséhez kattintson a fotóra!

A „rokonlátogatás” hírére csaknem teljesen megtelt a Március 15. utcai sportcsarnok, igaz, a lelátókon többnyire győri szimpatizánsok foglaltak helyet. A hazaiak csak a 7. percig örülhettek szoros állásnak (3:4), a folytatásban a vendégek annak ellenére is fokozatosan növelték a különbséget, hogy egy-egy rájuk nem jellemző hiba is becsúszott a játékukba.

A játékrész második felétől kezdődően aztán mint kés a vajon, úgy ment át a világklasszisokkal teletűzdelt ellenfél a hazaiak védelmen. A 20. percben már öt volt közte (6:11), majd a világ legjobbjának megválasztott Löke vezérletével zsinórban hét találatnak tapsolhatott a közönség. A BL-döntős lendületét a folyamatos cserék sem törték meg, a szünet előtt a volt veszprémi Hornyák Dóra is betalált, majd Amorim dobta a huszadik gólt a szünet előtt (7:20).

A félidő krónikájához hozzátartozik, hogy ez egyébként jól védő válogatott hálóőr, Herr Orsolya arcát – vétlen körülmények között – két alkalommal is közvetlen közelről találta el a játékszer.

A fordulás után is folytatódott a macska-egér harc, dacára annak, hogy a veszprémi kapuban Vig a félidő középső szakaszában kifejezetten jól teljesített. Mellette az öt találatig jutó Tóth Eszter nyújtott jó teljesítményt, aki a 42. percben tanári mozdulattal ejtette át Lunde kapust, értékesítve a megítélt hétméterest (12:28). A végjáték fő kérdése az volt, hogy lesz-e közte húsz, amelyez az 54. minutumban álltak a legközelebb a felek. Ekkor Görbicz – bizonyítva kivételes klasszisát – a saját kilenceséről talált be (17:36), a túloldalon aztán a veszprémi nevelésű Takács Bianka is feliratkozott a gólszerzők közé, s a lefújásig már nem nőtt tovább a vendég fór (19:37).

A győri fenoménok és a lelkes hazaiak előadását vastapssal jutalmazta a publikum.


Női kézilabda NB I, 8. forduló:
Veszprém Barabás Duna Takarék KC–Győri Audi ETO KC 19:37 (7:20)
Veszprém, 1000 néző. Vezette: Bacs, Bán.
Veszprém: VIGH – Hosszu, Planéta 2 (1), Palkó 3, TÓTH E. 5 (1), Bárány, Pelczéder 1. Csere: Pásztor (kapus), Horváth D. 1, Tóth G. 1, Kurucz 2, Kokas, Schatzl 3, Takács B. 1. Vezetődző: Róth Kálmán.
Győr: HERR O. – RADICEVIC 5, LÖKE 9, Amorim 2, LEKIC 6 (1), Szepesi, Kovacsics 1. Csere: Lunde-Haraldsen (kapus), Rédei-Soós 3, Görbicz 3, Orbán 2 (1), Tervel 1, Hornyák D. 2, Korsós 3. Vezetőedző: Ambros Martin.
Kiállítások: 8, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 5/2, ill. 4/2.


Edzői nyilatkozatok

Róth Kálmán: – Az Audi átrobogott a téglakövön, de a téglakő nem roppant össze – kezdte szellemesen az értékelést a hazaiak trénere a két együttes névadó szponzoraira utalva, majd hozzátette, az történt a pályán, amire előzetesen is számítani lehetett. – Egy BL-esélyes csapat játszott egy junior együttessel. Rengeteget tanultunk az összecsapásból, büszkék vagyunk azokra a periódusokra, amikor gólt tudtunk lőni ellenfelünknek. A ma szerzett tapasztalatokat felhasználhatjuk majd azon ellenfeleink ellen, akikkel egy súlycsoportban vagyunk.

Ambros Martin: – Csapatom nagyon komolyan vette a mai összecsapást és végig kifejezetten koncentrált játékot nyújtott.





 

Galéria
Veszprém Barabás Duna Takarék KC – Győri Audi ETO KC 19:37 (7:20)
Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.