Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C

Sziporkázó első, döcögős második félidő

2012. november 11. 20:42
A vendégek csak a második játékrészben voltak méltó ellenfelei a bajnoki címvédőnek. A férfi kézilabda élvonal vasárnapi meccsén: Veszprém–Tatabánya 36:25. Képgalériával!

Egy hónap elteltével játszott ismét hazai pályán bajnokit a veszprémi férfi kézilabdacsapat, amely vasárnap este a tabella negyedik helyén álló Tatabányát fogadta az Arénában. Úgy tűnt, a hosszú szünet kellően kiéheztette városunk drukkereit, hiszen mintegy két és fél ezren voltak kíváncsiak a találkozóra.


Képgalériánk megtekintéséhez kattintson a fotóra!

Ortega mester a hétközi füredi összecsapáshoz hasonlóan ezúttal is a kezdőcsapatban szavazott bizalmat Pereznek, aki első kísérletéből rögtön be is talált. A 7. percben Nagy révén már 5:1 állt az eredményjelzőn, s a folytatásban is meglehetősen egyoldalúan alakult a játékrész. A veszprémiek védekezésben és támadásban is remekeltek, a vendégek azonban sem játékban, sem hitben nem nőttek fel a feladathoz. Fazekas szintén kiválóan teljesített a kapuban, a félidő harmadánál így már 9:3, húsz minutum elteltével pedig 15:5 állt az eredményjelzőn.

A mérkőzés legszebb jelenetét a 22. percben láthatta a nagyérdemű, amikor is Oneto hát mögül eleresztett lövéssel bombázott a felső sarokba. A bajnoki címvédő a folytatásban is hengerelt, a 24. percig hat gólon tartva ellenfelét (19:6). Kevéssel a félidei pihenő előtt az ötszázadik veszprémi gólját szerző Sulic kapott óriási tapsot, akinek vezetésével a mienk tizenkét gólos fórral vonulhattak szünetre (22:10).

A térfélcsere után Szente, Törő és Harsányi személyében sokszoros válogatottakkal frissített a Tatabánya, úgy tűnt azonban, hogy ők sem hoznak érdemi változást a meccsbe, hiszen Nagynak köszönhetően a 39. percben már tizenöt volt közte (28:13).

A találkozó utolsó harmadára aztán – némileg váratlanul – rendezte sorait Debre Viktor alakulata, miközben a mieink kissé „belealudtak” a játékba. Tízzel a vége előtt Harsányi jóvoltából tizenegyre csökkent a hazai fór (33:21), amely különbség ki is tartott a végéig (36:25).

Az MKB VKC vasárnap már Bajnokok Ligája mérkőzésen lép pályára a svéd bajnok Sävehof otthonában.


Férfi kézilabda NB I, 10. forduló:
MKB Veszprém KC–Grundfos Tatabánya KC 36:25 (22:10)
Veszprém Aréna, 2500 néző. Vezette: Andorka, Hucker.
Veszprém: FAZEKAS – Iváncsik T. 2 (1), SULIC 7, Nagy L. 2, Oneto 1, PEREZ 3, CSÁSZÁR 7 (2). Csere: Alilovic, Borbély (kapusok), Iváncsik G. 2, Terzic 3, Jamali 4, GULYÁS 4, Ugalde, Rodriguez 1, Pesic. Vezetőedző: Carlos Ortega.
Tatabánya: Kiss O. – Urban, Kos, Rossoni 3, Salamon, Bodó 3, Iváncsik Á. 1. Csere: Szente (kapus), Kiss Á. 3 (1), Dénes, Putics Bence 2, Pordán 3, DOBÓ 4, Törő, HARSÁNYI 6 (1). Vezetőedző: Debre Viktor.
Kiállítások: 4, ill. 2 perc.
Hétméteresek: 4/3, ill. 2/2.  


Edzői nyilatkozatok

Carlos Ortega: – Az első félidőben védekezésben és támadásban is jó teljesítményt nyújtottunk, a szünet után látottakkal azonban nem vagyok elégedett.




 

Debre Viktor: – Nem történt csoda, a Veszprém félgőzzel is magabiztosan nyert ellenünk. Megpróbáltuk megtenni a tőlünk telhetőt, de egy ilyen erős ellenfél ellen ma csak ennyire futotta az erőnkből. Azt gondolom, hogy így sem kell szégyenkeznünk. Sérülések is nehezítették a dolgunkat, szerdán pedig a Szeged vár ránk, ezért megpróbáltuk beosztani az erőnket.

 

Galéria
MKB Veszprém KC – Grundfos Tatabánya KC 36:25 (22:10)
Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.