Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C

Kitüntették a Veszprém olimpikon kéziseit

2012. november 14. 17:49 // Forrás: keziszovetseg.hu
Simicskó István sportért felelős államtitkár kitüntette a londoni olimpián negyedik helyezést elérő férfi kézilabda-válogatott Veszprémben játszó tagjait.

November 14-én Simicskó István sportért felelős államtitkár Balogh Zoltán, az emberi erőforrások minisztere megbízásából kitüntette a londoni olimpián eredményesen szereplő magyar sportolókat, köztük a 4. helyezett férfi kézilabda-válogatott Veszprémben játszó tagjait (a csapat többi játékosa korábban vette át a kitüntetéseket).


archív fotó

Az athéni olimpia után Londonban is 4. helyezett Császár Gábor, Fazekas Nándor, Iváncsik Gergő, Laluska Balázs, Nagy László és Pérez Carlos a Magyar Arany Érdemkereszt, míg az első olimpiáján szereplő Gulyás Péter és Schuch Timuzsin a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetésben részesült (Schuch Timuzsinnak a napokban gyermeke született, így nem tudott részt venni az ünnepségen).

A ceremónián Simicskó István a londoni sikereket méltatva külön kiemelte a férfi kézilabda-válogatott teljesítményét.

– Jómagam Londonban éppen a kajak-kenu döntőkön drukkoltam augusztus 8-án, amikor a több magyar aranyat hozó finálékat követően többedmagammal egy laptop előtt izgultam végig a magyar-izlandi férfi negyeddöntőt. Ehhez foghatóan izgalmas kézilabdameccset még soha nem láttam, sok szeretettel gratulálok a csapatnak ezúton is! – hangsúlyozta az államtitkár.

vehir.hu
Cseh Zoltán

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.