Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C

Dacolva a fáradtsággal

2012. november 20. 20:17
Két nappal a svédországi Bajnokok Ligája-siker után kedden már a bajnokságban bizonyítottak Iváncsikék. Mindezt a bátran kézilabdázó ceglédiek bánták. Képgalériával.

A két nappal ezelőtt svédországi BL-diadal és azt követő utazás fáradalmaival a lábakban fogadta a Ceglédet az MKB Veszprém KC kedd este az arénában. A magyar bajnok soraiból Oneto betegség, Terzic pedig kézsérülés miatt maradt ki, bekerült azonban a serdülőválogatott Ligetvári Patrik.


Képgalériánk megtekintéséhez kattintson a fotóra!

Megilletődöttség nélkül kezdte az újonc az alapszakasz második körének első meccsét, melynek eredményeként a 9. percig szorosan tapadt a frissesség hiányával küszködő ellenfeléhez (5:4). Gulyás és Perez révén pillanatok alatt négyre növelte előnyét a magyar bajnok, ám a vendégek továbbra is bátran kézilabdáztak. A játékrész derekánál így előbb háromra (11:8), majd nem sokkal később egyre (12:11) csökkent a hazai fór.

A folytatásban magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a Veszprém, amely Iváncsik Tamás gyorsindítás góljaival fokozatosan el tudott lépni. Öttel a szünet előtt (16:12) időt kért a vendégek mestere, Kökény István, a gyengén kezdő Alilovic azonban a félidő végére magára talált, így plusz hattal fordulhattak a felek (19:13).

A fordulás után szinte állva hagyta a vendéglátó a Pest megyeieket. Fazekas beállást követően azonnal „lehúzta a rolót”, elől pedig Gulyás remekelt, így a 36. percben már tíz volt közte (23:13). Jár a dicséret a Kökény-csapatnak is, hiszen ekkor sem roppantak össze, sőt, Lepsényi és Pocsai vezetésével felzárkóztak mínusz hétre (40. perc: 24:17).

Hamar visszaállt aztán a tízgólos hazai fór, amelyet tovább növelt az MKB a végjátékra (52. perc: 33:21). A kilenc találatig jutó Iváncsik Tamásnak és a továbbra is kiváló Fazekasnak köszönhetően a vége is sima lett. A mieink a fáradtság ellenére is magabiztosan hozták a találkozót (38:26).

A Bajnokok Ligájában hibátlan Ortega-csapat szombaton (19 óra) játssza a Sävehof elleni visszavágót a Veszprém Arénában.


Férfi kézilabda NB I, 13. forduló:
MKB Veszprém KC–Ceglédi KKSE 38:26 (19:13)
Veszprém Aréna, 800 néző. Vezette: B. Pech, Vágvölgyi.
Veszprém: Alilovic – GULYÁS 5, Sulic 1, LALUSKA 5, SCHUCH 3, Perez 3, Császár 3 (2). Csere: FAZEKAS (kapus), Ugalde 1, IVÁNCSIK T. 9 (1), Rodriguez, Jamali 2, Iváncsik G. 3, Nagy L. 3, Ligetvári. Vezetőedző: Carlos Ortega.
Cegléd: Lengyel – POCSAI 5 (1), LEPSÉNYI 5 (1), Bíró 2, Gyuris 2, Mekaru 4, Hódi 1. Csere: Lakos (kapus), Takács B. 2, BENKE 4 (1), Savon, Bányai, Csőke 1. Vezetőedző: Kőkény István.
Kiállítások: 8, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 4/3, ill. 6/3.


Edzői nyilatkozatok

Carlos Ortega: – A fáradtság ellenére is igyekeztünk jó teljesítményt nyújtani, a második félidőre ki is alakult a két együttes közötti valós különbség. A hét hátralévő részében gőzerővel készülünk a Sävehof elleni visszavágóra.



 

Kökény István: – Helyenként meg tudtuk pödörgetni az oroszlán bajszát. Szép megmozdulásokra is futotta az erőnkből, ami biztató a jövőre nézve. Elégedett vagyok játékosaim hozzáállásával.




 

Galéria
MKB Veszprém KC – Ceglédi KKSE 38:26 (19:13)
Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.