Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Adventi Ökovásár a Színházkertben

2012. november 22. 10:25
Idén másodszorra rendez Ökovásárt a Csalán Környezet-és Természetvédő Egyesület. A november 24-i esemény az advent szellemében telik majd, tudhattuk meg az csütörtöki sajtótájékoztatón.

Szalay Tímea, a Csalán Egyesület elnöke elmondta, hatalmas az érdeklődés az advent alkalmával először megrendezett program iránt. Hozzátette, a meghirdetett 60 sátorhely szinte pillanatok alatt elkelt. Elhangzott, a rendezvényen megpróbálnak igazi adventi és karácsonyi hangulatot teremteni. Azt szeretnék, hogy az emberek vidáman mosolyogva, forró teát vagy forralt bort iszogatva nézzenek körül az Ökovásáron. A környezettudatosságra is igyekeznek figyelni, tudhattuk meg. A forralt bort és teát nem eldobható műanyag poharakban, hanem visszaváltható, vagy akár hazavihető bögrékben árulják.


Szalay Tímea és Kiss Renáta

Természetesen a színes programok sem maradhatnak el, jelentette ki az egyesület elnöke. Muzsika, táncosok, vásári komédia, szakmai előadások várják az érdeklődőket. Aki szeretné a rendezvényt támogatni, azt forró teára, tombolára, vagy forralt borra beváltható „fabatkák” vásárlásával a helyszínen megteheti.

Kiss Renáta, a Csalán Egyesület alelnöke szólt néhány szót az egyéb programokról is. Megtudhattuk, Tornyos Balázs mesterszakács, Takács Feri bácsi a zánkai füvesember, és Poór Balázs avatja be a közönséget mindennapi ételeink gyógyerejének titkaiba.

Délután a „Helyit a fa alá” programrész keretében a megye ismert kézművesei tartanak bemutatót az érdeklődőknek. Somodi Edit a mézeskalács díszítés, Sümegi Elemér a gyertyakészítés, Katona Ágnes pedig a szappankészítés rejtelmeit fedi fel a vásározók előtt, tudhattuk meg az egyesület alelnökétől. 


Kattintson a képre a nagyobb verzióhoz!

Horák János
további cikkek
Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban kultúra Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban Porga Gyula, Veszprém tíz éve regnáló polgármestere szubjektív tárlatvezetést tartott a vár területén, amely nemcsak a helyszínek bemutatására, hanem a város gazdag történetének és kultúrájának felelevenítésére is alkalmat adott. A résztvevők bepillantást nyerhettek a székesegyház, a püspöki palota és a piarista gimnázium lenyűgöző világába, miközben a polgármester színes anekdotákkal és történelmi adatokkal fűszerezte az élményt. tegnap 19:06 Vörös árnyalatot kapott a borszalon kultúra Vörös árnyalatot kapott a borszalon A koncepció ugyanaz volt, mint májusban, mégis sok részletében más volt a szeptemberi Veszprémi borszalon, mint az említett tavaszi debütálása a helyi kulturális és gasztrorendezvények között. Péntek este a Várban az MTA-VEAB borospincéjében és udvarán a kora őszi alkonyattól egészen sötétedésig zajlottak a kóstolások és kötetlen beszélgetések. tegnap 9:00 Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő, akit sok más kiemelkedő szerepe mellett a Harry Potter-filmekben és a Downton Abbey című történelmi televíziós drámasorozatban nyújtott alakításai révén ismert a világ. 2024. szeptember 27. 17:47 Az altisztképző parancsnokának a nevét viseli a jövőben épület, akinek még a lova is tiszteletre méltó volt Az altisztképző parancsnokának a nevét viseli a jövőben épület, akinek még a lova is tiszteletre méltó volt Vitéz Markóczy János altábornagy, a Jutasi altisztképző egykori parancsnokának a nevét viseli a jövőben a Jutasi úti laktanya területén a csapatművelődési központ épülete. A pénteki avatóünnepségen az egykori parancsnok életéről is több érdekességet felelevenítettek. 2024. szeptember 28. 14:26

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.