Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
14°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
14°C

Nehezen indult, sima lett

2012. november 24. 20:24
A vendég Sävehof negyven percig remekül tartotta magát Veszprémben, az MKB azonban a hajrában „robbantott” és tíz góllal legyőzte ellenfelét a Bajnokok Ligájában. Képgaléria!

Idei utolsó hazai Bajnokok Ligája találkozóján a múlt héten Göteborgban legyőzött Sävehofot fogadta veszprémi férfi kézilabdacsapat. A csoportjában százszázalékos MKB a tízgólos idegenbeli diadal dacára is kellő óvatossággal készült a B jelű hatos szombati találkozójára, szem előtt tartva, hogy az északiak két körrel korábban az Atlético Madridot is két vállra fektették.


Képgalériánk megtekintéséhez kattintson a fotóra!

A húszszoros magyar bajnok ráadásul alapemberét vesztette Svédországban, miután Mirsad Terzic néhány hétre harcképtelenné vált kézsérülése miatt. A bosnyák légiós helyére a mindössze 17 éves irányító-átlövő, Stranigg János került be a keretbe, aki először kapott lehetőséget BL-mérkőzésen. Carlos Ortega vezetőedző dolgát tovább nehezítette, hogy a héten többen is betegséggel küszködtek tanítványai közül.

Az északiak a számukra minden bizonnyal meglepően forró hangulat ellenére is jól kezdtek, s Bliznac révén folyamatosan vezettek a találkozó elején. Oneto és Nagy duplájával „csak” az egyenlítésre futotta a mieink erejéből, a félidő első harmadánál Császár higgadtan értékesített büntetőjével vezetett először a házigazda (5:4). Az utóbbi időben a megszokottakhoz képest sokat hibáztak a veszprémiek, akik így Fazekas védései ellenére sem tudtak előnyre szert tenni (15. perc: 7:7).

A játékrész derekánál mindkét fél sokat cserélt, a friss emberek azonban inkább a rivális szekerét tolták meg. Ottoson révén nem sokkal később már a Sävefof gárdájánál volt az előny, fel is harsant a „B-közép” soraiból a „Harcoljatok!” rigmus. Apelgren átlövése után már kettő volt a vendégek előnye (8:10), nem is várt tovább az időkéréssel Carlos Ortega. Alilovic érkezett a hazai kapuba, aki rögtön védeni tudott, a túloldalon pedig előbb Laluska, majd Sulic villant (21. perc: 10:10).

Az utolsó tíz minutumban felválta estek a találatok. Öttel a szünet előtt Császár egalizált (12:12), majd Jamali révén vezetett is az MKB, a jobbszélső Fridén azonban zsinórban háromszor is egyenlőre módosította az állást (28. perc: 15:15). Ekkor a szurkolók egy része már „ébresztőt” fújt, ám a végjátékban már csak hazai gól született, Chema Rodriguez jó lövése után Iváncsik Tamás alakította ki a 17:15-ös félidei állást.

Jamali és Bliznac „pengeváltásával” folytatódott a játék a pihenő után, majd tovább keményítette védekezését az Ortega-csapat, amely 19:17-es állás után így sorozatban háromszoros is betalált (38. perc: 22:17). A találkozó kétharmadánál Tönnesen villant meg kétszer is, Alilovicnak köszönhetően viszont már nem csökkent tovább a különbség. Igaz, a túloldalon Forsberg is bemutatott több bravúrt (42. perc: 23:20).

Az utolsó negyedóra elején Császár vezetésével óriási rohamokat indított a nyitott védekezésre váltó MKB VKC, amely 5:0-s szériájával valósággal állva hagyta ellenfelét. Alilovic remekelt, a fekete-sárga mezesek pedig fáradni látszottak a hatalmas iramban. A majd’ tízperces svéd gólcsendet Tobias Johansson törte meg, majd Forssel is betalált (52. perc: 28:22). A hajrában aztán igazi gálaelőadást láthatott a teltházas publikum, kettővel a lefújás előtt pedig szinte „robbant” a csarnok, amikor Oneto lövése után már tízgólos különbséget mutatott az eredményjelző (33:23).

A Veszprém így a múlt heti svédországi sikerhez hasonlóan ismét tíz góllal verték skandináv riválisát (34:24), s továbbra is hibátlan mérleggel vezeti a csoportot.


Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, B-csoport 6. forduló:
MKB Veszprém KC–Sävehof 34:24 (17:15)
Veszprém Aréna, 5000 néző. Vezette: Zotin, Volodkov (oroszok).
Veszprém: Fazekas – Iváncsik T. 3, Nagy L. 2, ONETO 4, Schuch, SULIC 5, Perez 2. Csere: ALILOVIC (kapus), CSÁSZÁR 5 (2), Iváncsik G. 1, RODRIGUEZ 4, LALUSKA 3, JAMALI 4, Ugalde 1, Gulyás, Stranigg. Vezetőedző: Carlos Ortega.
Sävefoh: FORSBERG – FRIDÉN 4 (1), Tönnesen 3, Larsson 3, Nielsen, BLIZNAC 6, R. Johansson 2. Csere: Forssel 1, Rhodin, Ottosson 1, Apelgren 3 (1), T. Johansson 1, Albrechtson. Vezetőedző: Magnus Johansson.
Kiállítások: 2, ill. 2 perc.
Hétméteresek: 4/3, ill. 2/2.


Nyilatkozatok

Carlos Ortega: – Gratulálok ellenfelünknek, akik az első félidőben rengeteget futottak és kiválóan alkalmazták a konrajátékot. Sokat tanulmányoztuk a kinti meccset, de így is megleptek minket. Döntőnek bizonyult, hogy a rivális a második félidőben nem tudott mit kezdeni az 5:1-es védekezésünkkel, és el is fáradtak. Alilvoc jól védett, de a túloldalon Forsberg is kiválóan teljesített. Köszönjünk szurkolóinknak a fantasztikus biztatását.

Laluska Balázs: – Nehezen lendültünk játékba, pedig sokat készültünk a mai találkozóra, hiszen tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk ma. Az első játékrészben némileg meg is lepett bennünket az ellenfél, a szünetben aztán kérte a mester, hogy nyugodjunk meg és figyeljünk jobban. A nyitott védekezés és a közönség támogatása volt ma a győzelem kulcsa, a végén pedig már eksztázisban játszottunk.

Magnus Johansson: – Csodálatos hangulatban játszottunk, egymás szavát sem hallottunk ebben a hangzavarban. Az első félidővel nagyon elégedett vagyok, ekkor azt játszottuk, amit tudok. A másodikban más sebességre kapcsolt a hazai csapat, amit már nem tudtunk lekövetni. Egy nagyon komplett csapattal találkoztunk, posztonként két-három klasszis játékossal. Összességében csak gratulálni tudok a Veszprémnek, amely együttest a legjobb négybe várom a sorozatban.

Robert Johansson: – A 40. percben magasabb fokozatba kapcsolt a Veszprém. Nagyot harcoltunk, próbáltunk ekkor is talpon maradni, de nagyon elfáradtunk.

Galéria
MKB Veszprém KC – Sävehof 34:24 (17:15)
Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.