Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Új helyszínen az Illatos Advent

2012. november 27. 19:30
A hetedik alkalommal megrendezett programsorozat kinőtte a régi helyszínét, ezért idén felköltözik a várba.


Porga Gyula

Porga Gyula a városházán tartott keddi sajtótájékoztatón közölte, az Illatos Advent régi tartalommal, új helyszínen várja az érdeklődőket. Elhangzott, a rendezvény kinőtte a városháza auláját, és az ünnepséghez sokkal méltóbb helyre, a várba vitték fel. A polgármester elmondta, az idei karácsonyi vásár is eltér a megszokottól. Kísérleti jelleggel kézműves kereskedők árulják a portékáikat. A helyszín pedig a belváros rehabilitációja miatt nem a Kossuth utca, hanem az Óváros tér lesz. Ezeknek a változásoknak köszönhetően az idei karácsonyi vásár teljesen más, remélhetőleg meghittebb hangulatban zajlik majd, közölte a polgármester.


Pálfalvi Judit

Pálfalvi Judit, a Szaléziánum igazgatója elmondta, tavaly már nagy sikerrel vettek részt az Illatos Advent programjaiban. Hozzátette, ezt idén is szeretnék megismételni. Elhangzott, idén lesz egy 2-3 méter átmérőjű adventi koszorú, aminek a gyertyáit minden héten egy-egy politikus és egyházi személy közösen gyújtja majd meg. Az igazgató közölte, idén karácsonyfa is lesz a téren, valamint a betlehem az Érseki Palota erkélye alá kerül majd. Megtudhattuk, az érsekség rendez lelki készülődést, amit zenés programokkal kötnek össze. Pálfalvi Judit elmondta, örül, hogy az advent egy kicsit egyháziasabb jelleget kap, hiszen így szól majd arról, amiről kell.


Advent a városháza előtt (archív fotó)

Horák János
további cikkek
Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban kultúra Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban Porga Gyula, Veszprém tíz éve regnáló polgármestere szubjektív tárlatvezetést tartott a vár területén, amely nemcsak a helyszínek bemutatására, hanem a város gazdag történetének és kultúrájának felelevenítésére is alkalmat adott. A résztvevők bepillantást nyerhettek a székesegyház, a püspöki palota és a piarista gimnázium lenyűgöző világába, miközben a polgármester színes anekdotákkal és történelmi adatokkal fűszerezte az élményt. tegnap 19:06 Vörös árnyalatot kapott a borszalon kultúra Vörös árnyalatot kapott a borszalon A koncepció ugyanaz volt, mint májusban, mégis sok részletében más volt a szeptemberi Veszprémi borszalon, mint az említett tavaszi debütálása a helyi kulturális és gasztrorendezvények között. Péntek este a Várban az MTA-VEAB borospincéjében és udvarán a kora őszi alkonyattól egészen sötétedésig zajlottak a kóstolások és kötetlen beszélgetések. tegnap 9:00 Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő, akit sok más kiemelkedő szerepe mellett a Harry Potter-filmekben és a Downton Abbey című történelmi televíziós drámasorozatban nyújtott alakításai révén ismert a világ. 2024. szeptember 27. 17:47 Az altisztképző parancsnokának a nevét viseli a jövőben épület, akinek még a lova is tiszteletre méltó volt Az altisztképző parancsnokának a nevét viseli a jövőben épület, akinek még a lova is tiszteletre méltó volt Vitéz Markóczy János altábornagy, a Jutasi altisztképző egykori parancsnokának a nevét viseli a jövőben a Jutasi úti laktanya területén a csapatművelődési központ épülete. A pénteki avatóünnepségen az egykori parancsnok életéről is több érdekességet felelevenítettek. 2024. szeptember 28. 14:26

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.