Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

16 közé jutott a Company Veszprém RC a Magyar Kupában / Hazai vereségével is továbbjutott nevesebb ellenfelével szemben a veszprémi férfi röplabda csapat

2008. október 19. 22:39 // Forrás: sporthirado.hu
Veszprémi Röplabda Club csapata idegenbeli győzelmével bebiztosította a továbbjutását a következő körbe. A hazai visszavágó mérkőzésen a fiatalok több lehetőséget kaptak edzőjüktől.

A mérkőzés legnevesebb résztvevőjét nem a játékosok között találtuk, hanem a vezető játékvezető személyében. Hóbor Béla, a magyar röplabdasport nemzetközi utazó nagykövete megjárta az elmúlt három olimpiát. Pekingben hat mérkőzést vezetett, köztük a Bulgária-Oroszország és a Kína-Japán rangadókat is. A legszebb emléke mégis a férfi döntő volt, ahol a Brazília-USA mérkőzésen a másodbírói szerepkör jutott neki. Pekingben 21 ország 22 játékvezetője működött közre, csupán a hazaiak vettek részt két kollégával.

Elmondta, hogy szeretné megélni, hogy a magyar válogatott is egyszer ott lesz, ahová ő, mint játékvezető már eljutott.


A férfi röplabda Magyar Kupában a 32 között csapott össze az extraligás Dág és a Liga-csoportból felfelé igyekvő Veszprém. Az első mérkőzést idegenben magabiztosan nyerte a bakonyi gárda, ezért a visszavágó izgalmas mérkőzést ígért.

A vendég dági csapat tartalékosan érkezett Veszprémbe, mivel három sérüléssel bajlódó játékosa el sem utazott a visszavágóra.

Az első játékrészt magabiztos játékkal, pontos ütésekkel nyerte a hazai csapat. Ettől túlságosan megnyugodtak a nyelviskolások és sokat cserélve kikaptak hazai pályán a rutinosabb, de tartalékos vendégektől.

Ezzel a vereséggel a veszprémiek továbbjutottak a Magyar Kupában a legjobb 16 közé, ahol már sokkal nehezebb ellenfelek várnak rájuk, mint a Kazincbarcika és a Kaposvár.

Company Nyelviskola VRC – Dági KSE 1-3 (14, -20, -17, -23)
Veszprém, Táncsics M. SZKI Sportcsarnok, 100 néző
Vezette: Hóbor Béla, Éva Tibor

Veszprémi RC:

KECSKEMÉTI P., Horváth Sz., Tölli P., TÓTH T., SECK Gy., Németh E. Cserék: Szabó G. (liberó), Horváth Á., Szalai B., Salavecz A., Garamvölgyi O. Játékos-edző: Szabó Gábor

Dág:

Haltrich Á., Jánossy B., Pollák F., ZIRIGH B., Szauter P., Koch N. (libero). Cserék: PÉNZES B., LACZI B.

Edző: Szauter Ferenc

Edzőszemmel:

Szabó Gábor:

A lényeg a továbbjutás volt és ezt teljesítettük. Megnyertük az első játszmát, utána már a fiataloknak is lehetőséget akartam adni. Sajnos nem mindenki játszott úgy, ahogy szerettem volna, de ez betudható a rutintalanságuknak.

Szauter Ferenc:

Sajnos nem jutottunk tovább a kupában, mert hazai pályán tudásunk alatt játszva, a jobban küzdő VRC-től vereséget szenvedtünk. Persze ma is hiányzott három meghatározó sérült játékosunk, de ma akaraterőben jobbak voltunk.

Kintli Tímea

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.