Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A család az igazi ajándék

2012. december 8. 17:15
Várakozásról, a család szerepéről, az igazi ajándékról beszélt Szakács Péter lelki vezető az adventi koszorú második gyertyájának meggyújtásakor a Szaléziánumban.

Idén nem csak az Óváros téren, hanem a várban, a Szentháromság téren is várják a veszprémieket advent hétvégéin. Miközben az Óváros téren a karácsonyi vásár mellett alkalmi bolhapiacon lehetett ajándékokat vásárolni, a Szaléziánum termeiben a gyermekeknek szóló programok: mesejáték, táncműsor, játszóház várta az érdeklődőket.


A galéria megtekintéséhez kattintson a képre

A nagy hideg miatt az érsekség turisztikai központjának kapualjában gyújtotta meg az adventi koszorú második gyertyáját Németné Károlyi Jolán önkormányzati képviselő és Szakács Péter a Családpasztoráció lelki vezetője.

Szakács Péter köszöntőjében a felhívta a jelenlévők figyelmét, hogy karácsony igazából a családok ünnepe. Jézus születésével egy családba jött el, ezáltal a család fontosságára, szerepére irányította a figyelmet. Mert bizony a legnagyobb ajándék a család. Egy ölelés, egy segítő szó, önzetlen figyelem lehet a legnagyobb ajándék, lehet az az emlék, amire hosszú évek múlva is emlékszünk.

– Advent számomra a legmeghittebb, legszebb ünnepre, a karácsonyra való felkészülést jelenti. Ez az időszak még ebben a rohanó világunkban is megérint bennünket. Ezekben a hetekben jobban figyelünk egymásra. Családtagjainkon, barátainkon, közvetlen környezetünkön túl azokra az emberekre is, akik nehéz helyzetben élnek. 

Advent idején empatikusabbá, segítőkészebbé válunk. Mégis néha belesajdul a szívem, ha gyermekkorom adventjeire gondolok, a közös családi süteménysütésre, a lakás díszítésére, a vasárnapi istentiszteletekre, mikor a templom kertjében vagy a parókián összejöttek a felnőttek, idősek és gyerekek. Ezért is nagy öröm számomra, hogy már hagyományossá vált „Illatos advent” programsorozat idén az érsekséggel közösen megszólítja a családokat – mondta el lapunknak Némethné Károlyi Jolán önkormányzati képviselő.  

Pethő Imre
Cseh Zoltán
további cikkek
Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban kultúra Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban Porga Gyula, Veszprém tíz éve regnáló polgármestere szubjektív tárlatvezetést tartott a vár területén, amely nemcsak a helyszínek bemutatására, hanem a város gazdag történetének és kultúrájának felelevenítésére is alkalmat adott. A résztvevők bepillantást nyerhettek a székesegyház, a püspöki palota és a piarista gimnázium lenyűgöző világába, miközben a polgármester színes anekdotákkal és történelmi adatokkal fűszerezte az élményt. tegnap 19:06 Vörös árnyalatot kapott a borszalon kultúra Vörös árnyalatot kapott a borszalon A koncepció ugyanaz volt, mint májusban, mégis sok részletében más volt a szeptemberi Veszprémi borszalon, mint az említett tavaszi debütálása a helyi kulturális és gasztrorendezvények között. Péntek este a Várban az MTA-VEAB borospincéjében és udvarán a kora őszi alkonyattól egészen sötétedésig zajlottak a kóstolások és kötetlen beszélgetések. tegnap 9:00 Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő, akit sok más kiemelkedő szerepe mellett a Harry Potter-filmekben és a Downton Abbey című történelmi televíziós drámasorozatban nyújtott alakításai révén ismert a világ. 2024. szeptember 27. 17:47 Az altisztképző parancsnokának a nevét viseli a jövőben épület, akinek még a lova is tiszteletre méltó volt Az altisztképző parancsnokának a nevét viseli a jövőben épület, akinek még a lova is tiszteletre méltó volt Vitéz Markóczy János altábornagy, a Jutasi altisztképző egykori parancsnokának a nevét viseli a jövőben a Jutasi úti laktanya területén a csapatművelődési központ épülete. A pénteki avatóünnepségen az egykori parancsnok életéről is több érdekességet felelevenítettek. 2024. szeptember 28. 14:26

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.