Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A szeretet hozza össze az embereket

2012. december 15. 17:52
Az eső sem bírta megakadályozni a harmadik adventi gyertya meggyújtását szombaton a várban.

Meglepetésként ért sokakat az eső a szombati napon, még nagyobb meglepetés volt azonban az, hogy ilyen sokan részt vettek a harmadik adventi gyertya meggyújtásán.

László Dezső atya rövid beszédet tartott és megáldotta az adventi koszorút. Némedi Lajos alpolgármester a gyertya meggyújtása után megosztotta gondolatait a karácsonyról. Elmondta, nem véletlen, hogy a karácsony a legnagyobb ünnep az emberiség és főleg a kereszténység történetében, hiszen a legalapvetőbb emberi érzésről, a szeretetről szól.

Ez a szeretet hozza össze évszázadok óta az embereket, családokat, és közösségeket. Az alpolgármester kiemelte, törekednünk kell arra, hogy ebből az érzésből minél több megmaradjon az év többi napjára. Némedi Lajos zárásként sok erőt, nagyon boldog karácsonyt és boldog újévet kívánt mindenkinek. 

Vasárnap 15 órától Rózsaszínben látni a világot címmel múzeumpedagógiai foglalkozásra várja az érdeklődőket Környei Ágota a Dubniczay-palotába. Szintén 15 órától több iskola műsora lesz látható a bazilikában: a Dózsa, a Szilágyi, a Botev és a Waldorf iskolák diákjai lépnek fel, míg 16 órától a Szaléziánumban a gastrokeresek adnak műsort. 17:30-tól a Cholnoky lakótelepi templomban a Gizella Női Kar karácsonyi koncertjét rendezik meg.

Horák János
Cseh Zoltán
további cikkek
Elindult az Állatvédelmi Témahét – Több mint 300 ezer gyermek csatlakozott a programhoz Elindult az Állatvédelmi Témahét – Több mint 300 ezer gyermek csatlakozott a programhoz Hétfőn kezdetét vette az Állatvédelmi Cselekvési Terv Kidolgozásáért és Végrehajtásáért Felelős Kormánybiztosi Titkárság által szervezett Állatvédelmi Témahét, melyhez több mint 307 ezer gyermek és közel 2400 oktatási és gyermekvédelmi intézmény csatlakozott. ma 10:20 Az Osztrák Szabadságpárt győzött a parlamenti választáson közélet Az Osztrák Szabadságpárt győzött a parlamenti választáson A jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) áll győzelemre a vasárnap Ausztriában tartott parlamenti választáson a szavazóhelyiségeket elhagyók körében készített felmérések (exit poll) tanúsága szerint. A párt főtitkára történelminek nevezte az eredményt. ma 8:40 Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban kultúra Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban Porga Gyula, Veszprém tíz éve regnáló polgármestere szubjektív tárlatvezetést tartott a vár területén, amely nemcsak a helyszínek bemutatására, hanem a város gazdag történetének és kultúrájának felelevenítésére is alkalmat adott. A résztvevők bepillantást nyerhettek a székesegyház, a püspöki palota és a piarista gimnázium lenyűgöző világába, miközben a polgármester színes anekdotákkal és történelmi adatokkal fűszerezte az élményt. tegnap 19:06 Rekordérdeklődés mellett zajlott az V. Szakmaszombat Veszprémi Szakképzési Centrum Rekordérdeklődés mellett zajlott az V. Szakmaszombat A Veszprémi Szakképzési Centrum (VSZC) által szervezett V. Szakmaszombat idén is hatalmas sikert aratott, hiszen a szeptember 28-án megrendezett eseményen több mint 1500 látogató fordult meg. A pályaválasztási nyílt napnak immár hagyományosan a Veszprémi SZC Jendrassik–Venesz Technikum adott otthont, ahol a térség hét szakképző intézménye mutatta be teljes képzési palettáját. tegnap 13:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.