Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
13°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
13°C

Félszáz gól felett – gálával búcsúzott az MKB

2012. december 15. 20:00
Idei utolsó hazai meccsén – közönségszórakoztató játékkal – 51:20-ra nyert a veszprémi férfi kézilabdacsapat a gyenge ellenállást tanúsító Pécs ellen. Képgalériával!

Karácsonyi hangulatot idéző muzsika és kellemes forralt bor illat fogadta az esztendő utolsó hazai bajnokijára érkező veszprémi szurkolókat, akik a barátságtalan időjárás dacára legalább másfél ezren gyűltek össze az Arénában.

A nyolcadik helyezett Pécs ellen találkozóra Carlos Ortega – Chema Rodriguez, Oneto és Ugalde távollétében – csak tizenhárom játékosát tudta nevezni. Ráadásul a mester ezúttal a felnőtt keretben már debütált fiatalokra sem számíthatott, hiszen az ifjú tehetségek a hétvégén egy németországi utánpótlástornán vesznek részt.


Császár Gábor 400. veszprémi gólját jegyezte
Képgalériánk megtekintéséhez kattintson a fotóra!

Mindössze öt percig, 4:3-as állásig volt szoros a találkozó. Ekkor zsinórban négyet vágott a kisebb sérüléséből felépülő Fazekassal felálló házigazda, majd egy kósza pécsi találatot követően újabb öt veszprémi gólnak tapsolhatott a publikum (13. perc: 13:4). A mieink nem csak eredményesen, de többnyire kifejezetten szellemesen, szemet gyönyörködtetően kézilabdáztak, amelyhez a vendégek csak asszisztálni tudtak.


Perez tartott bemutatót a játék szépségéből

A 22. minutumban Császár növelte tízre a különbséget (17:7), amit a hajráig meg is tartottak a felek (22:12). A szünet előtt aztán még egy lapáttal rátett a magyar bajnok, amelynek soraiban a kézsérülés után visszatérő Terzic alakította ki a 25:13-as félidei állást.

A pihenő után folytatódott az egyhangú küzdelem: a hatékonyan védekező és precízen támadó bakonyiak dolgát nem tudta megnehezíteni az ellenfél. A 30. MKB-gólt Császár jegyezte hattal a fordulás után, amelyre Grünfelder és Szepesi válaszolt (30:16). Ekkor aztán a mérkőzés legjobbja, Iváncsik Gergő sorozatban négyszer mattolta Bősz kapust, aki Schuch és Császár villanása után ismét betalált (43. perc: 37:16).


A mérkőzés legjobbja, Iváncsik Gergő tizenegyszer volt eredményes

Carlos Ortega együttesének – a közönség maximális megelégedését kiváltva – szinte minden összejött ezen az estén. Hattal a lefújás előtt már huszonöt volt közte (45:20), a pécsieknek a végjátékban pedig már egyáltalán nem sikerült túljárni  a remeklő Alilovic eszén. Gulyás és Schuch ugyanakkor belelendült a gólszerzésbe, az 50. (!) hazai gólt pedig Laluska vágta be. Az i-re a pontot pedig az elől és hátul is kiválót nyújtó Schuch tette fel. Végeredmény: Veszprém–Pécs 51:20.

A lefújást követően a drukkereknek lehetősége nyílt kedvenceikkel dedikáltatni a klub 2013-as naptárát.


Férfi kézilabda NB I, 15. forduló:
MKB Veszprém KC–Pécsi VSE 51:20 (25:13)
Veszprém Aréna, 1500 néző. Vezette: Heim, Jolántai.
Veszprém: Fazekas – IVÁNCSIK T. 5 (1), Sulic 2, Nagy L. 4, SCHUCH 6, Perez 1, IVÁNCSIK G. 11. Csere: ALILOVIC (kapus), CSÁSZÁR 5, JAMALI 8, LALUSKA 4, Terzic 1, Gulyás 4. Vezetőedző: Carlos Ortega.
Pécs: Nikolic – Papp 1, Kurbely 1, Grünfelder 3, HAJDU T. 4, Hajdu G. 2, SZEPESI 6 (4). Csere: Bősz (kapus), Lévay, Milovits 1, Szomor 1, Vald 1, Fekete, Szakcsi. Vezetőedző: Koleszár György.
Kiállítások: 6, ill. –.
Hétméteresek: 2/1, ill. 4/4.


Edzői nyilatkozatok

Carlos Ortega: – Jól védekeztünk, sokat futottunk. Nagyon elégedett vagyok a látottakkal, hazai pályán szépen búcsúztunk az évtől.

Koleszár György: – Élvezettel néztem a mérkőzést annak ellenére is, hogy súlyos vereséget szenvedtünk. A tapasztaltabb játékosaink bátortalanul, a fiatalok pedig megilletődötten kézilabdáztak.

Galéria
MKB Veszprém KC – Pécsi VSE 51:20 (25:13)
Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.