Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Megizzasztotta a Füred a Picket / Balatonfüredi KC - Pick Szeged 21:25 (10:13)

2008. október 22. 19:59
A férfi kézilabda NB I. 6. fordulójából elhalasztott mérkőzésen a BKC kemény küzdelemre kényszerítette a vendég Pick Szeged együttesét. Két perccel a vége előtt mindösszesen kettő góllal vezettek a Tisza-partiak. A bravúr elmaradt, azonban a végül négygólos vereséget szenvedő Füred küzdelemből jelesre vizsgázott. A mutatott játék alapján a kupagyőztesnek sokat kell javulnia, ha a vasárnapi, Veszprém elleni rangadón után is meg kívánja őrizni veretlenségét.


Szép számú szurkolósereg gyűlt össze a balatonfüredi sportcsarnokban. A Dunaferr elleni diadal után az optimista drukkerek abban bíztak, hogy a másik nagyágyút, nevezetesen a Pick szegedet is meglephetik a füredi „katlanban”. A helyiek mellet természetesen veszprémi kézilabda barátok is ellátogattak az eseményre, a teljes MKB-vezetés, Mocsai Lajos vezetőedző, s a játékosok nagy része is a helyszínen kívánta megtekinteni a vasárnapi ellenfelet. Hajdu János szövetségi kapitány szintén megtisztelte jelenlétével az eseményt. A meccs rangjához méltó hangulat fogadta a mérkőző feleket, a Balaton-partiak igazán kittetek magukért a buzdítás tekintetében.



Úgy tűnt, hogy a légkör magával ragadata a hazaiakat, ugyan is remek kezdést követően, Pásztor István vezetésével a hetedik percben már 3:1-re elhúzott a BKC. A füredi lendület azonban megtört, a Pick játékosai pedig nem tétlenkedtek. A játékrész közepéig zsinórban hatot rámoltak be Szathmári kapujába, úgy hogy közben Puljezevics hálója érintetlen maradt, 3:7. Négy perccel később azonban a füredi hálóőr ismét elkapta a fonalat, s egy gólig felzárkózott a Velky-legénység. Közelebb azonban már nem „merészkedtek” Kis Ákosék. A Fürednek nem igazán ízlett a felállt fal elleni játék, s Puljezevics is bemutatott néhány védést. Elöl viszont a vendég gárda sem brillírozott igazán, így a sok hibával tarkított félidőben háromgólos előnyt harcolt ki Vladan Matic csapata, 10:13.



Kapust cserélt a szünetben a Balatonfüred, Szabó Imre is bizonyítási lehetőséget kapott. A túloldalon azonban maradt Puljezevics, ami bizonyítéka lehet annak, hogy a Csongrád megyeiek tartottak a BKC-tól. A Szeged ragadta magához a kezdeményezést a második játékrész elején, s elsősorban a végig magabiztos Ghionea játékának köszönhetően folyamatosan hizlalta előnyét. A 41. percben már 14:21 állt az eredményjelzőn, a legnagyobb különbség ekkor volt a két együttes között. A kapuban brillírozott Szabó, a füredi fiatalok (Lelkes, Németh) pedig tartották a lépést, s a reményt. Három perc alatt hármat faragtak a hátrányból, 17:21. A Balatonfüredi újabb lendületet vett, Osmajic és Ghionea bombáját követően négyet hintett zsinórban, 58. perc 21:23. A lelátó népe ismét minden erejével buzdításba kezdett, a bravúros hajrá azonban elmaradt. Az utolsó pillanatokban Petrea duplázott, együttese pedig ha nehezen is, de nyert. A 21:25-ös végeredményt Pásztor tovább szépíthette volna, időn túli büntetője azonban kimaradt. A publikum azonban így is hálás volt a produkcióért, a vereség ellenére is hpsszú percekig zúgott a "Szép volt fiúk!".


Folytatás vasárnap 12:30-tól. A bajnokság szuperrangadóján: Pick Szeged - MKB Veszprém KC


Balatonfüredi KC - Pick Szeged 21:25 (10:13)
Balatonfüred, 800 néző. Vezette: Nagy F., Turóczy

Balatonfüred: Szathmáti – Tombor 3 (1), Lelkes 4, Salamon 1, Kovács Gy. 3, Kis 1, Pásztor 6. Csere: Szabó I. (kapus), Horváth R., Németh 1, Czigány 2.
Vezetőedző: Velky Mihály
Szeged: Puljezezevics – Ghionea 7, Katzirz 1, Herbert, Osmajic 3, Petrea 5, Vadkerti 3. Csere: Krivokapics 6 (2), Bjelis, Simon, Vancsics
Vezetőedző: Vladan Matic
Az eredmény alakulása. 7. p.: 3:1. 15. p.: 3:7. 19. p.: 6:7. 24. p.: 7:11. 29. p.: 8:13. 37. p.: 12:17. 41. p.: 14:21. 44. p.: 17:21. 51. p.: 18:23. 58. p.: 21:23
Kiállítások: 6, ill. 8 perc
Hétméteresek: 3/1, ill. 2/2


Zatkalik Dávid
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.