Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
13°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
13°C

„Kétszer” nyert a Barabás

2012. december 29. 20:10
A Veszprém Barabás Duna Takarék KC fordulatos mérkőzésen 30:29-ra nyert a vendég Békéscsaba ellen az első osztályú női kézilabda-bajnokságban.

Az Európa-bajnokság miatt egy hét híján két hónap szünet után folytatódott a veszprémi női kézilabdacsapat számára az NB I-es bajnokság. Róth Kálmán tanítványai szombaton a tabella kilencedik helyén álló Békéscsabát fogadták a Március 15. utcai sportcsarnokban.

Tóth Gabriella nyitó találatára az ex-veszprémi Hanczvikkel válaszolt. 5:5-ös állásig a fenti forgatókönyv szerint alakult a mérkőzés, azaz a veszprémi vezető találatra rendre válaszoltak az alföldiek. Tóth Katalin révén a 9. percben vezettek először a vendégek, amely után a mieink két, szintén Tóth vezetéknevű tehetsége, Gabriella és Eszter is betalált. 8:8-ig ismét fej-fej mellett haladtak a felek, majd Schatzl és Takács Bianka góljaival először nőtt kettőre a különbség (15. perc: 10:8).

Nikolayenko duplájának köszönhetően pillanatok alatt elolvadt a hazai előny, ám a folytatásban magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak a hazaiak. A zsinórban szerzett négy Barabás-gólra eggyel sem tudott felelni Ökrös Csaba együttese (22. perc: 14:10). A csereként beállt Dombi góljaival visszakapaszkodtak kettőre a vendégek, a bizonyítási vágytól (túl)fűtött Hancvikkel kiállítása után azonban Tóth Gabriella öttel a szünet előtt ismét négye hizlalta a különbséget (16:12). A hajrában Tóth Eszter vezetésével még egy lapáttal rátett a Veszprém, amely 19:13-as állásnál vonulhatott a félidei pihenőre.



A meccs legjobbja, Tóth Gabriella kilenc akciógólig jutott (archív fotó)

A térfélcserét követően már hét volt közte, ekkor azonban sorozatban háromszor is betalált a csaknem padlóra taszított rivális (33. perc: 20:16). A meccs kétharmadánál már csak kettő volt a különbség (23:21), a négy alapemberét nélkülöző Róth-csapat pedig fáradni látszott. A 44. minutumban Schatzl 25:22-re alakította az állást, a vérszemet kapó lila-fehérek alakulat azonban előbb egyenlített, majd az utolsó tíz percre fordulva a vezetést is megszerezte (25:26).

Hullámzó játék, s mindkét oldalon sok hiba jellemezte a mérkőzés utolsó szakaszát, amelyben ismét a mieinknek sikerült felülkerekedni ellenfelükön. 28:26-ra, majd 29:27-re is a bakonyiak vezettek, ám Kelemen duplának köszönhetően kettővel a lefújás előtt ismét egalizált a nagy becsvággyal küzdő Békéscsaba. Hiába, a döntő találatot ugyanis Planéta szerezte, az így kiharcolt előnyt pedig a végjátékban – taktikus játékának köszönhetően – meg is őrizte a vendéglátó (30:29).


Női kézilabda NB I, 10. forduló:
Veszprém Barabás Duna Takarék KC–Budapest Bank-Békéscsabai ENKSE 30:29 (19:13)
Március 15. utcai sportcsarnok, 400 néző. Vezette: B. Pech, Vágvölgyi.
Veszprém: Vig – Kokas 1, Planéta 4, TAKÁCS B. 5, TÓTH E. 7, TÓTH G. 9, Schatzl 3. Csere: Pásztor (kapus), Hosszu 1, Pelczéder, Samu. Vezetőedző: Róth Kálmán.
Békéscsaba: Sipeki – NIKOLAYENKO 6 (1), TÓTH K. 5, Hajduch, Hanczvikkel 4, Glusica 2, Kelemen 4. Csere: Veress (kapus), Szögi 1, Csáki, DOMBI 6, Walfisch 1. Vezetőedző: Ökrös Csaba.
Kiállítások: 8, ill. 14 perc.
Hétméteresek: 2/0, ill. 1/1.


Edzői nyilatkozatok

Róth Kálmán: – Négy kulcsjátékosunk hiányzott súlyos sérülés miatt. Létszámban kevesen voltunk, emiatt szemmel láthatóan elfáradtunk a második félidő közepére. Sajnos nem volt a kispadunkon olyan csere, akivel ezt az időszakot át tudtuk volna vészelni, így az ellenfél – rutinos játékosainak segítségével – feljött. Hál’ Isten ekkor is volt bennünk annyi szív és akarat, hogy még egyszer meg tudtuk nyerni a meccset.

Ökrös Csaba: – Az első félidőben a veszprémi csapat tetemes előnyre tett szert gyorsindításaival. A másodikban aztán már többet hibáztak, a mi védekezésünk is feljavult, s ekkor már mi tudtunk gyors kontrák után felzárkózni. A vége aztán kaotikusan alakult, amelyben véleményem szerint szerepet játszott játékvezetői tévedés és figyelmetlenség is.

Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.