Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
13°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
13°C

Szerbiát legyőzve tornagyőztes a Mocsai-csapat

2012. december 30. 14:51
A magyar férfi kézilabda-válogatott – remek második félidei teljesítménnyel – 37:31-re verte Szerbiát világbajnoki felkészülési mérkőzésen a Veszprém Arénában.


Képgalériánk megtekintéséhez kattintson a fotóra!

A háromcsapatos minitorna utolsó napján a románokat korábban egyaránt legyőző magyar és a szerb váltogatott találkozott a csaknem teltházas Veszprém Arénában. Az első vastaps a válogatottságtól visszavonult, az év legjobb kapusának választott Fazekas Nándornak és a legjobb védőnek, Schuch Timuzsinnak járt, akik a szövetség elnökétől, Vetési Ivántól vehették át az elismeréseket.

A szintén vb-résztvevő szerb kezdőcsapatban két egykori veszprémi kedvenc, Zarko Sesum és Marko Vujin is helyet kapott. Utóbbi, valamint a jobbszélső Radivojevic duplájával a vendégek vettek villámrajtot (6. perc: 1:4). A mienk gyorsan felocsúdtak, Harsányi és Lékai révén a játékrész első harmadának végén már egált (5:5) mutatott az eredményjelző. A hazaiak hátsó alakzata szemlátomást nem állt össze és a kapus Tatai is csak egyetlen alkalommal találkozott a játékszerrel, magyar fordítás helyett így ismét a rivális lépett el kettővel (12. perc: 6:8).

Mikler beállásával valamelyest javult a Mocsai-csapat védekezése, ám továbbra is sok gól esett. A félidő derekánál Sesum bombájával újra kettő lett közte (8:10), válaszként Harsányi két büntetőt is bevágott, Zubai pedig a vezetést is megszerezte (12:11). A huszadik perc környékén a szakvezetők több poszton is cseréltek, Lékaiék még egy lapáttal rátettek, így háromgólos előnnyel érkeztek a játékrész hajrájához (17:14). A szünet előtt azonban már csak négy szerb láthatott a publikum, így 17:18-as állásnál vonulhattak pihenőre a felek.

A térfélcsere után a Celje–Veszprém BL-meccshez hasonlóan ismét Nagy László és Toskic kakaskodott. Az esetet páros kiállítás követte, amely a szurkolókat és a játékosokat is felrázta. A szegedi Prodanovic góljaival a 37. percben már 19:22 volt az állás, Nagy László, Iváncsik Gergő és Mocsai révén gyorsan egyenlített a házigazda, majd Harsnyi újabb két hétméterest értékesített (41. perc: 24:22).

A mérkőzés háromnegyedénél „megroppantotta” ellenfelét nemzeti csapatunk. A remeklő Nagy Kornél zsinórban háromszor is betalált, majd Nagy László duplázott (50. perc: 30:24). A hajrához érve a padról beszállók is hozzátették a magukét, Krivopkapic találatával öttel a lefújás előtt már hét volt közte (34:27). A végjátékban már csak a különbség volt kérdéses, a 37:31-es végeredményt Vadkerti alakította ki. A közönség felállva tapsolta a győztest.

Világbajnoki felkészülési mérkőzés:
Magyarország–Szerbia 37:31 (17:18)
Veszprém Aréna, 4500 néző. Vezette: Horváth, Marton.
Magyarország: Tatai – HARSÁNYI 8 (5), Zubai 2, Vadkerti 2, Nagy L. 4, NAGY K. 7, LÉKAI 5. Csere: MIKLER (kapus), Putics 3, Schuch, Ancsin 1, Iváncsik G. 1, Mocsai T. 3, Krivokapics 1. Szövetségi kapitány: Mocsai Lajos.
Szerbia: Gajic – Radivojevic 3, VUJIN 7 (1), P. Nenadic 1, Toskic 3, Sesum 2, Nikcevic 3 (2). Csere: Radovanovic (kapus), Zelenovic 2, Mitrovic, Marsenic 2, Stakovic, D. Nenadic, PRODANOVIC 6, N. Ilic 2. Szövetségi kapitány: Veselin Vukovic.
Kiállítások: 6, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 5/5, ill. 3/3.


Szombati eredmény: Magyarország–Románia 33:27 (16:11)
Pénteki eredmény: Szerbia–Románia 29:23 (11:12)
A torna végeredménye: 1. Magyarország 4 pont, 2. Szerbia 2, 3. Románia 0.


Nyilatkozatok

Mocsai Lajos: – Nagyon taktikus mérkőzést láttunk, ahol folytattam azokat a stratégiai elképzeléseimet, amelyeket a vb-n is szeretnénk viszontlátni. A három nagylövős játékunkkal tudtunk fordítani, amely ellen az agresszív szerb fal szétesett. Örülök, hogy majdnem mindenkinek játéklehetőséget tudtam adni. Kiváló küzdőszellemet láttam a csapatomtól, nagyon boldog vagyok, hogy az Eb-ezüstérmest le tudtuk győzni a szakértő veszprémi közönség előtt. A mai győzelem nagyon jót tesz a csapatszellemnek.

Mikler Roland: – A második játékrész sokkal jobban sikerült az elsőnél. A jelenlegi időszak arra szolgál, hogy megtaláljuk a legjobb védekezési formát, ami esetemben azt jelenti, hogy gyakran változik az előttem védekezők személye. A támadásunk jól működött, a védekezésbe kell még több munkát fektetnünk.


 

Nagy Kornél: – Valóban jól sikerült számomra a mai találkozó, ami annak is köszönhető, hogy több bizalmat kaptam az eddigieknél. Az első félidőben nem működött kellően hatékonyan a védekezésünk, rengeteg gólt kaptunk, a védelmünk és a kapusunk nem értette meg egymást. A második játékrészben aztán már sokkal jobban teljesített a csapat. Annak ellenére is nagyon szerettünk volna nyerni, hogy kimondott tétje nem volt a találkozónak, hiszen a szerbek ellen mindig igazi presztízscsatát vívunk. Külön öröm, hogy rengeteg taktikai variációt kipróbáltunk ma.

Marko Vujin: – Amióta Mocsai Lajos irányítja magyar válogatott, Európa egyik legerősebb nemzeti csapata állt össze. Ezt bizonyítja az olimpiai negyedik hely is, amely nem lehet a véletlen műve. Hat nagyszerű évet töltöttem Veszprémben, remek érzés volt ma is visszatérni. Mindkét oldalon voltak hiányzók, ennek ellenére remek mérkőzést játszottunk.

 

Galéria
Magyarország – Szerbia 37:31 (17:18)
Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.