Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Sepsiszentgyörgyi előadás a Szkéné Színházban

2013. január 9. 16:03 // Forrás: MTI
A Veszprém testvérvárosában működő M Stúdió mutatja be Mint a fagyöngy című előadását a budapesti Szkéné Színházban január 23-án és 24-én.

A Gemza Péter által rendezett előadás Abe Kobo A homok asszonya című regénye nyomán született - olvasható a Szkéné Színház MTI-hez eljuttatott közleményében. Az alkotók elsősorban arra a kérdésre keresik a választ, hogy egy határhelyzetbe került ember miként találhatja meg az adott abszurd létformában élete értelmét. A főszereplő tanár egy elszigetelt falu foglyául esik, ahol egy magányos nővel összezárva értelmetlen robotmunkát kényszerül végezni. Méltóságától megfosztva először lázad helyzete ellen, majd alkudozni próbál, végül társra talál az asszonyban és küzdeni kezd közös céljaikért. "Gemza Péter előadása a regény, a mozgás, a zene, a csend, a fény, a sötétség és a költészet játékából születik meg" - áll az előadás ismertetőjében.


Fotó: M Studio

A férfi szerepében Veres Nagy Attila látható, a nőt Nagy Eszter formálja meg, a falubelieket Bajkó László, Polgár Emília és Szekrényes László játssza. Az előadás zenéjét Mezei Szilárd szerezte. A Magyar Színházak XXIV. Kisvárdai Fesztiválján Gemza Péter a szakmai zsűri döntése alapján, a Sepsiszentgyörgyi M Stúdió Mint a fagyöngy című előadása létrehozásában a szöveg, a mozgás, a díszlet, a látvány és a hangzásvilág szerves egységét megteremtő rendezői munkájáért elnyerte a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza által felajánlott egyéni díjat.

vehir.hu
további cikkek
Átadták a Szent Gellért-díjakat kultúra Átadták a Szent Gellért-díjakat A Szent Mihály-napok rendezvénysorozat részeként szombat este átadták a Szent Gellért-díjakat is. ma 11:53 A fény éltetői mi vagyunk kultúra A fény éltetői mi vagyunk A Szent Mihály-napi búcsú vasárnapi szentmiséjét Felföldi László pécsi megyéspüspök mutatta be a Szentháromság téren, aki számos gondolatot intézett a fiatalokhoz. ma 14:58 Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban kultúra Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban Porga Gyula, Veszprém tíz éve regnáló polgármestere szubjektív tárlatvezetést tartott a vár területén, amely nemcsak a helyszínek bemutatására, hanem a város gazdag történetének és kultúrájának felelevenítésére is alkalmat adott. A résztvevők bepillantást nyerhettek a székesegyház, a püspöki palota és a piarista gimnázium lenyűgöző világába, miközben a polgármester színes anekdotákkal és történelmi adatokkal fűszerezte az élményt. tegnap 19:06 Vörös árnyalatot kapott a borszalon kultúra Vörös árnyalatot kapott a borszalon A koncepció ugyanaz volt, mint májusban, mégis sok részletében más volt a szeptemberi Veszprémi borszalon, mint az említett tavaszi debütálása a helyi kulturális és gasztrorendezvények között. Péntek este a Várban az MTA-VEAB borospincéjében és udvarán a kora őszi alkonyattól egészen sötétedésig zajlottak a kóstolások és kötetlen beszélgetések. tegnap 9:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.