Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tóth János az Operabarátok Körében

2013. január 11. 11:39 // Forrás: Veszprémi Petőfi Színház
Tóth János operaénekes lesz a vendége a Veszprémi Operabatárok Körének január 12-én (szombaton) 16 órakor a Latinovits-Bujtor Játékszínben. A házigazda László Péter újságíró. A meghívott művész több meglepetést is tartogató előadásának címe: Rosszfiúk az operában.

Tóth János Herenden született, 1955-ben, művészcsaládban. Zenei és középiskolai tanulmányait Veszprémben végezte, ahol először hegedülni, majd énekelni tanult. 1974-1975-ben a Honvéd Művészegyüttes kórusában énekelt. 1975-1982 között elvégezte a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola ének-művésztanári és opera tanszakát, tanára Keönch Boldizsár volt. A Magyar Állami Operaházban 1981-ben debütált, a Porgy és Bess Jackjeként. 1982-től operaházi tag lett. Első jelentős sikerét a Sevillai borbély Békés András által 1986-ban rendezett felújításában aratta Bartolo szerepében. Azóta számos nagysikerű és egyedien átgondolt alakítás fűződik a nevéhez. Többek között: Wozzeck, Scarpia (Puccini: Tosca), Cipolla (Vajda: Mario és a varázsló), Alberich (Wagner: A nibelung gyűrűje). 1990-től operarendezőként is dolgozik, fontosabb munkái: Bánk bán, Márta, A cigánybáró, Nabucco.

vehir.hu
további cikkek
Átadták a Szent Gellért-díjakat kultúra Átadták a Szent Gellért-díjakat A Szent Mihály-napok rendezvénysorozat részeként szombat este átadták a Szent Gellért-díjakat is. ma 11:53 A fény éltetői mi vagyunk kultúra A fény éltetői mi vagyunk A Szent Mihály-napi búcsú vasárnapi szentmiséjét Felföldi László pécsi megyéspüspök mutatta be a Szentháromság téren, aki számos gondolatot intézett a fiatalokhoz. ma 14:58 Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban kultúra Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban Porga Gyula, Veszprém tíz éve regnáló polgármestere szubjektív tárlatvezetést tartott a vár területén, amely nemcsak a helyszínek bemutatására, hanem a város gazdag történetének és kultúrájának felelevenítésére is alkalmat adott. A résztvevők bepillantást nyerhettek a székesegyház, a püspöki palota és a piarista gimnázium lenyűgöző világába, miközben a polgármester színes anekdotákkal és történelmi adatokkal fűszerezte az élményt. tegnap 19:06 Vörös árnyalatot kapott a borszalon kultúra Vörös árnyalatot kapott a borszalon A koncepció ugyanaz volt, mint májusban, mégis sok részletében más volt a szeptemberi Veszprémi borszalon, mint az említett tavaszi debütálása a helyi kulturális és gasztrorendezvények között. Péntek este a Várban az MTA-VEAB borospincéjében és udvarán a kora őszi alkonyattól egészen sötétedésig zajlottak a kóstolások és kötetlen beszélgetések. tegnap 9:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.