Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
13°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
13°C

Kimászott a gödörből a Barabás

2013. január 12. 18:40
A Veszprém Barabás végig kézben tartva a mérkőzést négy góllal nyert a vendég Siófok ellen az első osztályú női kézilabda-bajnokság szombati meccsén. Képgalériával!


Képgalériánk megtekintéséhez kattintson a fotóra!

A Vác otthonában elszenvedett súlyos vereség és a szintén kudarcnak tekinthető fővárosi döntetlen után a Siófok vendéglátójaként javíthatott a Veszprém a női kézilabda NB I 13. fordulójában. A tópartiak kezdőcsapatában kapott helyet a mieinktől igazolt Kiss Éva, a veszprémi nevelésű Szabadfi Ágnes pedig a cserepadon kezdte az összecsapást.

Mindkét oldalon védésekkel mutatkoztak be a hálóőrök, az első találatra a 3. percig kellett várni, amely a siófoki Erdősi révén született. A veszprémi utánpótlásból Győrbe került, majd onnan visszatérő Takács Bianka vezetésével gyorsan fordított a Barabás, amely a 9. minutumban már hárommal vezetett (5:2). Bogdanovicot nem tudták tartani a mieink, a kiváló átlövő főszereplésével a játékrész felénél így újra egált mutatott az eredményjelző (6:6).

A hazai kapuban parádézó Vignek köszönhetően ismét a veszprémieknek sikerült meglépni, ám a rivális továbbra is tapadt a bakonyiakra. A félidő kétharmadánál egyenlítési lehetősége is adódott Kiss Szilárd együttesének, Vig eszén azonban büntetőből sem sikerült túljárniuk. Az utolsó öt percre 10:9-es állásnál fordultak a felek, vendég időkérést követően aztán zsinórban hármat vágtak Planéták. A 13:10-es félidei állást az ellenfél legjobbja, Bogdanovic alakította ki.

A félidei pihenő sem törte meg a VBKC lendületét, Planéta büntetőjével, valamint Tóth Gabriella és Tóth Eszter révén gyorsan ötre hízott a különbség (33. perc: 16:11). Több hiányzója dacára is kiválóan védekezett Róth Kálmán alakulata, amely a folytatásban is őrizte négy-ötgólos előnyét (45. perc: 22:17).

Az utolsó negyedóra kezdetén Planéta bombájával már hat volt közte (23:17), tízzel a lefújás előtt pedig Tóth Eszter alakította ki a legnagyobb különbséget (25:18). A hat akciógólig jutó tehetség nem sokkal később kétszer is a figyelem központjába került, miután begyűjtötte második, majd harmadik kétperces kiállítását. Villant a piros lap, a lelátón pedig kisebb szócsata bontakozott ki a Balaton-parti és a hazai szimpatizánsok között. Emberelőnyben háromra csökkentette a különbséget a vérszemet kapó SKC (54. perc: 25:22), a nyolcperces gólcsendet aztán Hosszu törte meg, szertefoszlatva a vendégek pontszerzésről szőtt álmait. A hajrában már nem esett több gól, a Veszprém Barabás győzelme úgy sem forgott veszélyben, hogy az utolsó tizenkét percben csak egyetlen találatot jegyzett.

Női kézilabda NB I, 13. forduló:
Veszprém Barabás Duna Takarék KC–Siófok KC-Galerius Fürdő 26:22 (13:10)
Március 15. utcai sportcsarnok, 400 néző. Vezette: Tomecskó, Unyatinszki.
Veszprém: VIG – Hosszu 2, TÓTH G. 7, Planéta 4 (1), BÁRÁNY 1, TÓTH E. 6, Schatzl 2. Csere: Pásztor B. (kapus), TAKÁCS B. 4, Kokas. Vezetőedző: Róth Kálmán.
Siófok: KISS É. – Varga N. 3, Németh Cs., Szalai 3, SERIC 3, BOGDANOVIC 8 (1), Erdősi 3. Csere: Szabadfi 2, Léránt, Varga R., Polics. Vezetőedző: Kiss Szilárd.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 3/1, ill. 2/1.
Piros lap: Tóth E. (52. – 3. kétperces kiállításért).

Edzői nyilatkozatok

Róth Kálmán: – Végig uraltuk a mérkőzést, s megérdemelten nyerünk. A mai győzelem azért is értékes, mert nagy gödörből másztunk ki.

Kiss Szilárd: – Egy héten belül a harmadik meccsünket játszottuk, amit sem erőben, sem fejben nem bírtunk. Gratulálok a Veszprémnek.

Galéria
Veszprém Barabás Duna Takarék KC – Siófok KC-Galerius Fürdő 26:22 (13:10)
Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.