2022. január 19.
//
Sára névnap

Fontos Eb-selejtezők előtt a férfi kézisek / Időpontváltozás: Magyarország - Horvátország Veszprém Aréna, 2008.11.02 13:30

2008. október 28. 20:32
A magyar nemzeti csapat szerdán 17 órától Görögország ellen lép pályára idegenben, majd november 2-án a korábbi olimpiai- és világbajnok horvát válogatottat látja vendégül a királynék városában. A vasárnapi összecsapás lesz az első válogatott kézilabda mérkőzés a Veszprém Arénában. A mieink továbbjutását nagymértékben meghatározza az előttünk álló két Eb-selejtező.

Magyarország az Eb-selejtezők negyedik csoportjában kapott helyet, ahol – Görögország, Horvátország, Finnország és Szlovákia társaságában – oda-visszavágós, körmérkőzéses rendszerben küzdenek meg a továbbjutást jelentő első két hely valamelyikéért.


A szerdai ellenfél, Görögország keretének magját Bundesliga játékosok adják. Minden poszton klasszis játékos áll a kapitány rendelkezésére. A hellének erejét jelzi, hogy korábban a spanyol, illetve lengyel nemzeti csapat ellen is diadalmaskodtak. A találkozót a Sport1 (17 órától) élőben közvetíti.

A Magyar Televízió kérésére 13:30-ra módosult a vasárnapi magyar-horvát csoportrangadó kezdési időpontja. A találkozót az a német játékvezető páros dirigálja, amely az olimpiai döntőt is vezette Pekingben. Déli szomszédainknál több ismerőssel is találkozhatunk. Elég megemlíteni Slavko Goluza személyében a gárda pályaedzőjét, de a 28-as keretben két jelenlegi veszprémi játékos is található. Egyelőre persze nem lehet tudni, hogy a fiatal Marko Bagaric és Ivan Pesic lehetőséghez jut-e. Szintén kérdéses Ivano Balic és Mirza Dzomba játéka, a két világklasszis ugyanis egyaránt sérüléssel küszködik. Lino Cervar együttesének gerincét az RK Osiguranje Zagreb együttese adja (melyet szintén a világhírű szakember irányít), amely idén, s tavaly is legyőzte az MKB Veszprémet a Balatonfüredi Kézilabda Fesztiválon.

A horvát válogatott pénteken este érkezik Veszprémbe, majd szombaton 12:30-tól 14-ig tartanak tréninget az Arénában. A Magyarország-Horvátország találkozó előtt az MKB Alsóörs és a Pick Szeged 94-95-ös születésű korosztályos csapatai mérik össze erejüket.


A mieinknek Hajdu János és segítői (Csoknyai István és Vladan Matic) négy edzést tartanak, pénteken és szombaton 10 és 17 órától. A magyar keretben ott lehet a sérüléséből felépült Iváncsik Tamás is.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Fazekas, Puljezevics
Jobbszélsők: Iváncsik T., Gulyás
Jobbátlövők
: Nagy, Mocsai
Irányítók: Eklemovics, Császár
Beállók: Gál, Herbert, Zubai
Balátlövők: Putics, Ilyés, Grebenár
Balszélsők: Iváncsik G., Törő

- Zatkalik Dániel, Zatkalik Dávid -
Zatkalik Dániel

További cikkek

Karnyújtásnyira a felsőházi rájátszás
Karnyújtásnyira a felsőházi rájátszás
Utolsó hazai mérkőzését vívja péntek este a futsal élvonal alapszakaszában a Veszprém, amely a vendég Kistarcsa legyőzésével bebiztosíthatja felsőházi tagságát.
A magyarokra csak egy párharc vár a vb-selejtezőben
A magyarokra csak egy párharc vár a vb-selejtezőben
A magyar férfi kézilabda-válogatottra csak egy párharc vár a jövő évi világbajnokság selejtezőjében, mert az első fordulóban nem kell pályára lépnie.
Vladan Matics szerint egyszerűen nem bírta a nyomást a magyar válogatott
Vladan Matics szerint egyszerűen nem bírta a nyomást a magyar válogatott
Vladan Matics, a férfi kézilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya szerint egyszerűen nem bírta a nyomást a magyar csapat az Európa-bajnokságon.
Évet értékelt az MSZP-LMP-Párbeszéd frakció
Évet értékelt az MSZP-LMP-Párbeszéd frakció
A célokkal egyetértenek, konstruktív javaslataikkal és építő jellegű kritikáikkal azok elérését szeretnék segíteni az ellenzéki frakció képviselői – hangzott el Hartmann Ferenc és Gerstmár Ferenc szerdai évértékelő sajtótájékoztatóján.
Együttműködési megállapodást kötött a Táncsics technikuma és a jégkorong-egyesület
Együttműködési megállapodást kötött a Táncsics technikuma és a jégkorong-egyesület
A kétoldalú megállapodással a jó tanuló, jó sportoló értékrendet erősítené a VSZC Táncsics Mihály Technikum és a Veszprémi Jégkorong Sportegyesület Veszprém Fiatal Sportolóiért Közhasznú Alapítvány.