Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
13°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
13°C

Vereség emelt fővel

2013. január 19. 15:17
A kiváló teljesítmények sorát felvonultató Veszprém Barabás méltó ellenfele volt az FTC-nek. Nagy csatában csak hárommal nyert a KEK-győztes, BL-résztvevő gárda.

A női kézilabda élvonal 14. fordulójában a tabella második helyén álló Ferencvárost látta vendégül a veszprémi alakulat. A kezdő sípszó előtt a hazaiak irányító-átlövőjét, Tóth Gabriellát köszöntötték, akit a 2012-es év legjobb serdülő játékosának választott a szövetség.

A sérült Zácsikot leszámítva legerősebb összeállításában – az újdonsült Eb-bronzérmes magyar válogatottakkal a soraiban – kezdett a Ferencváros. Róth Kálmán tanítványai azonban nem illetődtek meg a nagy nevek láttán, s Schatzl vezetésével 4:1-es villámrajtot vettek. A találkozó elején a vendégek meglepően sokat hibáztak, míg a mienk kifejezetten felszabadultan és pontosan kézilabdáztak.


Képgalériánk megtekintéséhez kattintson a fotóra!

Czifra és Tomori egyszerre gyűjtötte be kétperces kiskiállítását, amit a bakonyiak két góllal büntettek, Takács Biankának köszönhetően a játékrész harmadánál pedig már négy volt közte (7:3). Elek Gábor időkérése után már a második hétméteresét puskázta el a zöld-fehér alakulat, de Pásztor eszén akcióból is nehezen jártak túl.

A félidő derekánál Tóth Gabriella bombájával őrizte ötgólos (!) fórját a vendéglátó (9:4), ekkor azonban Szucsánszki és a csereként beállt Deáki vezetésével nagy rohamokat indítottak a fővárosiak. Előbbi révén egyenlített, majd Vérten ejtésével a vezetést is átvette a Fradi (21. perc: 10:11). Takács Bianka ekkor még egalizált, válaszként azonban zsinórban négy gól érkezett Pásztor kapujába. Öttel a szünet előtt már a KEK címvédője vezetett öttel, ám a hajrában újra összekapták magukat Planéták, így a szünetben ismét szoros állást mutatott az eredményjelző (15:17).

Fordulás után az Elek-csapat kezdett jobban. A széleken becserélt Such és Szarka révén gyorsan visszaállt az ötgólos különbség, ami öt minutum elteltével is megmaradt (17:22). Ám a Barabás ekkor sem adta fel, melynek soraiban előbb Tóth Eszter duplázott, majd a Pásztort váltó Vig védése után Tóth Gabriella csökkentette egyetlen gólra a vendég előnyt.

A sérülések miatt több kulcsjátékosát nélkülöző Veszprémet újabb érzékeny veszteség érte: az addig brillírozó Schatzl ugyanis megsérült, aki az esetet követően könnyek között hagyta el a játékteret. Hasonlóan bánták a hazai szurkolók, hogy a spanyol válogatott Pena átlövésével ismét az ellenfél lépett meg (40. perc: 21:25).

A veszpémi lányok küzdeni tudását jelzi, hogy ismét sikerült felállniuk, Planéta átlövéseivel ugyanis nem tudott mit kezdeni a Bajnokok Ligájában edződő gárda. A hórihorgas átlövő előbb 26:28-ra, majd tízzel a lefújás előtt egyre csökkentette az övéi hátrányát (28:29). A végig nagy lelkesedéssel buzdító drukkerek tovább növelték a hangerőt, hiszen a meccs hajrájához érve valós esély nyílt kedvenceik pontszerzésére. A kisebb szenzációnak számító bravúr azonban végül elmaradt, a Fradi a végjátékban a padról visszahozott Tomori találataival újra elhúzott (56. perc: 29:33), a két pontot pedig taktikus játékának köszönhetően már nem engedte ki kezéből.

A Barabás KC 31:34-es veresége ellenére minden dicséretet megérdemel, a Fraditól pedig sokkal több kell a hazai és a nemzetközi porondon szőtt álmok megvalósításához.

Női kézilabda NB I, 14. forduló:
Veszprém Barabás Duna Takarék KC–FTC-Rail Cargo Hungaria 31:34 (15:17)
Március 15. utcai sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Herczeg, Südi.
Veszprém. Pásztor – Kokas 1, PLANÉTA 7, TÓTH E. 7, TAKÁCS B. 3, TÓTH G. 6, SCHATZL 5. Csere: Vig (kapus), Bárány 1, Pelczéder, Hosszu 1. Vezetőedző: Róth Kálmán.
FTC: Abramovics – Kovacsicz, SZAMORÁNSKY 5, Czifra 1, Tomori 3, SZUCSÁNSZKI 8 (4), Vérten 2. Csere: Pastrovics (kapus), PENA 4, Szekerczés 3, DEÁKI 3, Szarka 2, Such 3. Vezetőedző: Elek Gábor.
Kiállítások: 8, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 1/0, ill. 6/4.

Edzői nyilatkozatok

Róth Kálmán: – Nagyon tisztességesen helytállt a csapatom, ha többen vagyunk, meglepetést is okozhattunk volna.





 

Elek Gábor: – Nagyon fegyelmezetlen játékot nyújtottunk. A mérkőzés egyetlen pozitívum a győzelmünk, de jó volt látni a veszprémi fiatalok játékát, akik a második félidőben nagyon szépen kimásztak a gödörből. A csapatomra nagyon haragszom, borzasztóan gyengén kézilabdáztunk. Sokadik meccsünkön voltunk nagyvonalúak az ellenfelünkkel.

 

Galéria
Veszprém Barabás Duna Takarék KC – FTC-Rail Cargo Hungaria 31:34 (15:17)
Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.