Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Van igény a vallási turizmusra

2013. január 22. 11:33
A vallási turizmus fejlesztését megcélzó projekt, a RECULTIVATUR keretében rendeztek konferenciát kedden a Szaléziánumban.

A rendezvény előtti sajtótájékoztatón Lábodi István, a projekt menedzsere elmondta, fő céljuk Délkeletű-Európa kulturális-vallási értékeit hasznosítani, ezzel hozzájárulva a gazdasági növekedéshez. Elhangzott, a környező országokat felmérték, és igyekeztek átvenni a jól működő gyakorlatokat. A projekt menedzsere hangsúlyozta, olyan lelkiségi központokat kívánnak létrehozni, amelyek nem csupán a vallásos embereket, hanem a tágabb közönséget is érdekelhetik. Hozzátette, most állnak neki a termékek fejlesztésének, aminek a lezárása után létrehozzák a Nemzeti Vallásturisztikai Ügynökséget, majd a tervek szerint később az erdélyi, bulgáriai, és görög kollégáikkal megalapítják a Nemzetközi Vallásturisztikai Ügynökséget is.


Lábodi István és Porga Gyula

Porga Gyula polgármester, aki a konferencián is tartott egy előadást, örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a rendezvénynek Veszprém adott otthont. Elmondta, a városnak rendkívül gazdag a szellemi és infrastrukturális öröksége vallásos szempontból. Közölte, ha turizmusról van szó, ez a téma megkerülhetetlen, és nem is szeretnék megkerülni, ezért van szükség ezekre a fejlesztésekre.

Pálfalviné Ősze Judit, a Szaléziánum igazgatója közölte, Veszprém az elsők között volt azon magyar városok közül, amelyek felismerték a vallási turizmusba vetett lehetőséget. A Szaléziánum nemcsak a vallásos embereket, hanem bárki mást érdekelhet, jelentette ki.

A konferencián előadást tartott a sajtótájékoztatón felszólalókon kívül még Lencsés Tamara és Jancsik András is.

Horák János

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.