Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Jutalom az évek munkájáért

2013. január 22. 19:33
A Bakony Fotóklub két tagja vehette át a magyar kultúra napján a HEMO-ban a Pro Meritis díjat munkásságáért. Az eseményt egybekötötték egy kiállítással és egy fotóalbum bemutatóval is.

Sok éves munkájáért Pro Meritis díjjal jutalmazták Láng Tibort, a Bakonyi fotóklub alapítóját és művészeti vezetőjét, aki több mint fél évszázada foglalkozik fényképezéssel. Szintén kitüntetést kapott Mátyus Károly, a fotóklub jelenlegi elnöke. A díjat Porga Gyula polgármestertől vehették át.


Porga Gyula és Láng Tibor

Az eseménnyel egybekötött kiállítást Mátyus Károly nyitotta meg. Elmondta, 5-6 éve mutattak be itt egy kiállítást. Az azóta eltelt idő alatt voltak tagcserék, de a falon látható képek mutatják, hogy a színvonal megmaradt. A klub vezetője közölte, csoportjuk több díjat is elnyert. A legbüszkébb ezek közül a Csokonai díjra, amit általában a legjobb alkotóközösségeknek osztanak ki. Elhangzott, a Bakony Fotóklub 2011-ben a csoport fennállásának 50. évfordulója alkalmából nyári fotóművészeti egyetemet rendezett, amiről rengeteg pozitív visszajelzést kaptak.

Mátyus Károly beszélt a kiállított fényképekről is. Elmondta, vannak tematikus pályázataik. A legutóbbinak a címe „szín és forma” volt. Az erre érkező legjobb fotókat állították ki. A fényképek elbírálásához külső szakértőket hívtak meg. A győri Szabó Béla, a biatorbágyi Horváth Imre, és a Nógrád megyei Homoga József együtt válogatta ki a több mint 90 fotóból a legjobb 45-öt.


Mátyus Károly

A pályázat dobogójának harmadik helyére dr. Garami Ágnes, a második helyére Horváth Péter, az elsőre pedig Mátyus Károly került.

A megnyitó végén bemutatták a Bakony fotóklub 50 éve című albumot is, amely majdnem száz oldalon gyűjti össze a közösség legjobb alkotásait.

Horák János
további cikkek
Átadták a Szent Gellért-díjakat kultúra Átadták a Szent Gellért-díjakat A Szent Mihály-napok rendezvénysorozat részeként szombat este átadták a Szent Gellért-díjakat is. ma 11:53 A fény éltetői mi vagyunk kultúra A fény éltetői mi vagyunk A Szent Mihály-napi búcsú vasárnapi szentmiséjét Felföldi László pécsi megyéspüspök mutatta be a Szentháromság téren, aki számos gondolatot intézett a fiatalokhoz. ma 14:58 Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban kultúra Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban Porga Gyula, Veszprém tíz éve regnáló polgármestere szubjektív tárlatvezetést tartott a vár területén, amely nemcsak a helyszínek bemutatására, hanem a város gazdag történetének és kultúrájának felelevenítésére is alkalmat adott. A résztvevők bepillantást nyerhettek a székesegyház, a püspöki palota és a piarista gimnázium lenyűgöző világába, miközben a polgármester színes anekdotákkal és történelmi adatokkal fűszerezte az élményt. tegnap 19:06 Vörös árnyalatot kapott a borszalon kultúra Vörös árnyalatot kapott a borszalon A koncepció ugyanaz volt, mint májusban, mégis sok részletében más volt a szeptemberi Veszprémi borszalon, mint az említett tavaszi debütálása a helyi kulturális és gasztrorendezvények között. Péntek este a Várban az MTA-VEAB borospincéjében és udvarán a kora őszi alkonyattól egészen sötétedésig zajlottak a kóstolások és kötetlen beszélgetések. tegnap 9:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.