Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Görögöket vert a Hajdu-csapat / Eb-selejtező: Görögország – Magyarország 21:27 (9:16)

2008. október 29. 19:02
A vártnál könnyebben nyert a magyar kézilabda-válogatott az Európa-bajnoki selejtezők első fordulójának idegenbeli mérkőzésén. A Bundesliga játékosokat felvonultató házigazda görög csapatot magabiztos játékkal verték a mieink. A nemzeti csapat már tizenegy góllal is vezetett, végül hatgólos siker született. Remekeltek az Iváncsik-fivérek: Gergő hét, Tamás pedig hat góllal vette ki részét a győzelemből.

Nagy, Iváncsik Tamás, Gál és Császár góljaival már a 7. percben háromgólos előnyre tett szert a magyar csapat, 2:5. A kezdeti lendület aztán megtört, s a hazaiak kisvártatva egy gólra felzárkóztak (5:6). A 17. percben Ilyés és Iváncsik Gergő kisbüntetését követően kettős emberhátrányba kerültünk, azonban a magyar csapat négy mezőnyjátékossal is parádés teljesítménnyel rukkolt elő. Előbb Fazekas hárított, majd Nagy László növelte tovább az előnyünket, 6:9. A jelenet demoralizálta a helléneket, akik sorra puskázták el helyzeteiket, miközben a mieink zsinórban hármat szereztek. Hat perccel a félidei sípszó előtt a csereként beállt Mocsai alakította 7:12-re az állást. A magyar együttes a szünetig tovább fokozta a tempót, s hétgólos előnyre tett szert (9:16).


A folytatásban is a Hajdu-csapat akarata érvényesült, amely folyamatosan növelte előnyét. Kiválóan működött az összhang a védelmünk és Fazekas Nándor között. Iváncsik Gergő hiba nélkül értékesítette a büntetőkét, míg a magyar hálóőr több alkalommal is hárította a görögök próbálkozásait. A 38. percben Putics Barna első labdaérintésből a hálóba bombázott, s 10:20-ra növelte a fórt. Iváncsik Tamás feltűnően sok labdát szerzett, majd kiváló arányban értékesítette azokat, 47. perc 14:23. A folytatásban többször is vezettünk tizeneggyel, a válogatott ekkor már azt is megengedhette, hogy a tempót némileg csökkentse. A hazaiak a találkozó ezen szakaszában már nagyobb százalékkal fejezték be góllal helyzeteiket, de a magyar diadal egyetlen percig sem forgott veszélyben. Az utolsó vendég találat öttel a vége előtt született az idősebbik Iváncsik révén (19:27), majd a kék-fehérek tettek azért,  hogy szurkolóik jobb szájízzel térjenek haza, s 21:27-re alakították a végeredményt.

Eb-selejtező, 1. forduló:

Görögország – Magyarország 21:27 (9:16)
Komotini, 2000 néző, Vezette: Krasna, Vodopivec (szlovének)

Magyarország: Fazekas - Iváncsik T. (6), Nagy L. (5), Herbert, Gál (2), Ilyés (2), Iváncsik G (7/5). Cserék: Császár (3), Mocsai (1), Putics (1), Zubai.
Szövetségi kapitány: Hajdu János

Hétméteresek: 0/2, ill. 5/5
Kiállítások: 12, ill. 14 perc
Piros lap: Riganasz (51.), ill. Herbert (56.)

A csoport másik mérkőzésén:

Horvátország - Finnország 39:20 (20:10)

Szabadnapos: Szlovákia

A kvintettből az első két helyezett kvalifikálja magát a 2010-es ausztriai Eb-re. Folytatás vasárnap a Veszprém Arénában, ahol a magyar csapat a korábbi olimpiai- és világbajnok horvátokat fogadja.
Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.