Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C

Bravúr: négy közé jutott a kupában a Barabás!

2013. január 23. 20:31
A Veszprém a tizennégy gólig jutó Planéta vezetésével legyőzte a vendég Békéscsabát a női kézilabda Magyar Kupában, s bejutott a sorozat négyes döntőjébe. Képgaléria!

A legjobb négy közé jutás volt a tétje a női kézilabda Magyar Kupa szerdai találkozójának, amelyen a veszprémiek a Békéscsabát fogadták. Mint ismert, a két fél néhány hete már összecsapott a bajnokságban, amikor is Róth Kálmán tanítványai nagy csatában otthon tudták tartani a pontokat.


Képgalériánk megtekintéséhez kattintson a fotóra!

A vendégek kezdték jobban az összecsapást, akik 0:2 után 2:4-re is vezettek a kapkodva, pontatlanul játszó bakonyiak ellen. Fokozatosan javult a Barabás teljesítménye, melynek soraiban Tóth Gabriella a 7. percben egyenlített, majd egészen a játékrész közepéig felváltva estek a találatok. 8:8 után Csáki duplájával ismét az alföldiek léptek meg, a félidő kétharmadához érve azonban emberelőnyben fordítani tudott a VBKC (11:10).

A folytatásban ismét fej-fej mellett haladtak a felek (24. perc: 14:13), ekkor a viharsarkiak légiósa, Glusica ütötte el csúnyán a ziccerben igyekvő Schatzlt. A piros lap a játékvezetők zsebében maradt, ami meglehetősen felpaprikázta a lelátói hangulatot. A közjáték azonban Bakó Botond együttesét zavarta meg jobban, amelynek hálóját Planáték háromszor zörgették meg a szünetig (17:13).

Álomszerűen folytatódott a játék a térfélcsere után: a csereként beállt Pásztor lehúzta rolót a hazai gólvonal előtt, míg társai – Planéta és Tóth Gabriella főszereplésével – zsinórban hatot lőttek (23:13). A nagy tempóban fáradni látszott a továbbra is több kulcsjátékosát nélkülöző vendéglátó, amely 25:16 után sorozatban négy gólt kapott. A meccs háromnegyedénél Róth Kálmán időkérése átmeneti gyógyírt jelentett, hiszen Planéta bő ötperces gólcsendet tört meg sokadik bombájával (46. perc: 26:20).

A hajához érve minden erejét mozgósította a sokszor a durvaság határán védekező ellenfél, amely tízzel a lefújás előtt felkapaszkodott mínusz háromra. Ekkor azonban a végül tizennégy (!) találatig jutó Planéta ismét megvillantotta kivételes tehetségét, végérvényesen eldöntve a továbbjutás kérdését. A 31:25-ös végeredményt a védekezésben jeleskedő Bárány állította be, együttesének produkcióját pedig vastapssal jutalmazta a felállva szurkoló publikum.

A rendkívül fiatal átlagéletkorú veszprémi együttes óriási bravúrt elérve bejutott a sorozat négyes döntőjébe, ahova a Kiskunhalas, az FTC és a Győr is kivívta a szerepést.

Női kézilabda Magyar Kupa negyeddöntő:
Veszprém Barabás Duna Takarék KC–Budapest Bank-Békéscsabai ENKSE 31:25 (17:13)
Március 15. utcai sportcsarnok, 150 néző. Vezette: Hargitai, Markó.
Veszprém: Vig – Kokas 1, Tóth E. 1, PLANÉTA 14 (5), Takács B. 1, TÓTH G. 8, SCHATZL 4. Csere: PÁSZTOR (kapus), Samu, Bárány 1, Pelczéder 1, Hosszu. Vezetőedző: Róth Kálmán.
Békéscsaba: Veress – Hajduch, NIKOLAYENKO 4 (2), Szögi 3, Tóth K. 2, Glusica 4, Kelemen 2. Csere: Sipeki (kapus), Hanczvikkel, CSÁKI 6, GÁVAI 3, Dombi, Walfisch 1. Vezetőedző: Bakó Botond.
Kiállítások: 10, ill. 16 perc.
Hétméteresek: 6/5, ill. 3/2.

Edzői nyilatkozatok

Róth Kálmán: – Nem tudott megtörni minket az ellenfél rendkívül sportszerűtlen, durva játéka sem. Megérdemelten jutottunk a legjobb négy közé, ami egy ilyen fiatal csapattól óriási bravúr.




 

Bakó Botond: – Fegyelmezetlenül, sok technikai hibával játszottunk az első félidőben, amivel a Veszprém viszonylag nagy előnyre tett szert a szünetre. Sajnos a második játékrészt is ott folytattuk, ahol az elsőt abbahagytuk, így az utolsó tizenöt percben hiába mozgósítottuk minden erőnket, ez nem volt elég ahhoz, hogy utolérjük ellenfelünket.


 

Galéria
Veszprém Barabás Duna Takarék KC – Budapest Bank-Békéscsabai ENKSE 31:25 (17:13)
Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.