Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Lássuk a medvét!

2013. január 29. 13:46 // Forrás: Veszprém Zoo
Medvelesre invitálja látogatóit szombaton a veszprémi állatkert.

Igazi hideg, havas, csúszós telet tudhatunk magunkénak a maga szépségeivel és nehézségeivel együtt. Építettünk hóembert, ellapátoltuk a havat az ajtó elől, az autó körül, a járdáról egyszer, kétszer, háromszor. Így már joggal merül fel a kérés, hogy jöjjön lassan a tavasz, tehát lássuk a medvét!

Február 2.-a a medvenap a népi időjóslásban, így a Veszprémi Állatkertben is ezen a napon jósoljuk meg a medvék segítségével hogy mikor köszönthet be végre a tavasz. Várunk mindenkit, aki szívesen csalogatná elő velünk két barnamedvénket Katát és Borit a „barlangjukból”.

A medvelesre érkező első 100 gyermek (3-18 éves kor között), ingyen léphet be az Állatkertbe. A rendezvény időpontja: február 2. 11:00 ; találkozó a barnamedvék kifutója előtt.

A népi hiedelem szerint, ha február 2-án süt a nap, akkor a barlangjából kibújó medve meglátja saját árnyékát, ettől megijed, visszabújik, vagyis hosszú lesz a tél. Ha borús az idő, a mackó kint marad, mert már hamar jön a tavasz. A népi megfigyelés alapja, hogy a medvék általában téli álmot alszanak, és február elején kezdenek ébredezni. 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.