Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
17°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
17°C

Szoros első, sima második félidő

2013. február 2. 20:15
Az élvonalbeli férfi kézilabda-bajnokság Veszprém megyei rangadóján szoros első játékrész után sima MKB-győzelem született. Képgalériával!

A világbajnoki szünet miatt másfél hónap elteltével folytatódott az NB I-es bajnokság a veszprémiek számára, akik a megyei derbin a Balatonfüredet fogadták. A vendégek soraiból Tombor és Sandrk, a hazai keretből pedig Perez és Ugalde hiányzott, Császár azonban visszatért makacs betegsége után.


Képgalériánk megtekintéséhez kattintson a fotóra!

A találkozó egyperces gyászszünettel kezdődött, a játékosok és az Arénába kilátogató legalább két és fél ezer néző Laluska Balázs elhunyt édesapjára emlékezett néma főhajtással. A meccs első találatát a gyászoló jobbátlövő jegyezte, majd a mieink léptek meg 3:1-re. A jó kezdés ellenére úgy tűnt, hogy a bakonyiak még nem érték el a kellő fordulatszámot, a bátran kézilabdázó Füred így tartani tudta a lépést (7. perc: 4:4). A fiatal Kisék és Sulic góljával ismét meglépett kettővel a magyar bajnok, a játékrész derekánál azonban előbb egyenlített, majd a vezetést is megszerezte a vendégeknek az egykori veszprémi kedvenc, Pásztor (15. perc: 6:7).

Carlos Ortega időt kért, majd a fél kezdőcsapatát lecserélte. A két volt Barcelona játékos, Nagy és Oneto góljaival fordított az MKB, Sótonyi László időkérése után azonban zsinórban hármat lőttek a tópartiak (24. perc: 8:10). Az egy játékrész alatt öt akciógólig jutó Pásztor vezetésével öttel a szünet előtt is őrizte előnyét a Balatonfüred, ezt követően azonban összekapta magát a vendéglátó, amely 6:1-es szériával tudta le a félidő hajráját (15:12).

Fordulás után hat percig tartotta magát a BKSE, 18:16 után aztán zsinórban hármat, majd Zdolik bombája után újabb négyet lőttek Iváncsikék válasz nélkül (45. perc: 25:17). A mérkőzés hátralévő részében szép megmozdulásokra is futotta a szimpatikusan játszó füredi fiatalok erejéből, a szünet előtt látott szoros küzdelemre azonban ekkor már nem mutatkozott esély.

Sulic és Jamali alaposan megszórta a vendégeket, utóbbi révén tízzel a lefújás előtt már tíz volt közte (29:19). A végjátékban pedig már csak az volt a kérdés, hogy a Sótonyi-legénység egy vagy kétszámjegyű vereséget szenved-e. Arról, hogy előbbi valósuljon meg, végül Szöllősi Balázs gondoskodott az utolsó minutumban (33:24).

Az MKB Veszprém összességében magabiztosan nyerte idei első bajnokiját, de a jól küzdő Balatonfüredet sem érheti kritika.

Férfi kézilabda NB I, 17. forduló:
MKB Veszprém KC–Balatonfüredi KSE 33:24 (15:12)
Veszprém Aréna, 2500 néző. Vezette: Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki.
Veszprém: Alilovic – IVÁNCSIK T. 4 (2), Laluska 2, Rodriguez 1, SULIC 8, Terzic, Kisék 1. Csere: Fazekas (kapus), Oneto 1, Nagy L. 3, JAMALI 7, IVÁNCSIK G. 3, Gulyás, Császár 3, Schuch, Pesic. Vezetőedző: Carlos Ortega.
Balatonfüred: Szabó T. – Hornyák 1, Kovács Gy. 3, Gerdán, Kis Á., ZDOLIK 3, PÁSZTOR 5. Csere: Szathmári (kapus), Oscar Rio 3 (1), Grigoriev 1, Lelkes, Faluvégi 2, Kemény 1, Nagy D. 1, SZÖLLŐSI 4 (1), Németh L. Vezetőedző: Sótonyi László.
Kiállítások: 2, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 2/2, ill. 3/2.

Edzői nyilatkozatok

Carlos Ortega: – Kevés lehetőségünk volt komplett csapattal készülni a mai meccsre, de igyekeztünk ezúttal is a Bajnokok Ligájára gyakorolni.

Sótonyi László: – Az első játékrészben nyújtott játékkal elégedett vagyok, a fordulás után aztán kiütközött a két csapat közötti különbség. A mai találkozó remek gyakorlási lehetőség volt két hét múlva esedékes Tatabánya elleni rangadóra.

Galéria
MKB Veszprém KC – Balatonfüredi KSE 33:24 (15:12)
Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.