Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
16°C
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
16°C

A férfiakat is elveri / Lepsényi Boglárka gőzerővel készül a szombathelyi lábtenisz vb-re

2008. október 31. 17:28
November 27-e és december 1-je között Szombathelyen rendezik meg a lábtenisz világbajnokságot, melynek két számban is van veszprémi éremesélye. Női egyesben Lepsényi Boglárka képviseli a magyar színeket, míg párosban húgával, Lepsényi Katalinnal is megmérettetik magukat.
A Helyi Téma először a sportág iránti vonzalmáról kérdezte Boglárkát. Az ifjú tengós elmondta, hogy nyaranta a strandon barátkozott meg a játékkal, s elsősorban annak változatossága és látványossága ragadta meg. Próbálkozott nagy- és kispályás focival is, de - megítélése szerint - az ő adottságaihoz ez a legmegfelelőbb küzdelem.


Büszke rá, hogy időnként az erősebbik nem képviselőinél is jobbnak bizonyul.
- Rákényszerülünk arra, hogy férfiaknak meghirdetett versenyeken is elinduljunk, ugyanis Magyarországon nagyon kevés nő űzi ezt a fajta testmozgást, s ebből kifolyólag nem igazán rendeznek női tornákat. Eleinte lenéztek bennünket a férfiak, mára azonban sikerült olyan tekintélyt kivívnunk, hogy komoly riválisként tekintenek ránk.

Elmondása szerint ilyen jól talán még sohasem sikerült a felkészülése, két edzőtáboron már túl van, s a harmadik pedig most következik számára. Minden erejével a közelgő világversenyre készül, amely egyelőre a legrangosabb eseménynek számít. Szeretnék ugyanis, hogy ha a lábtenisz felvételt nyerne az olimpiára. Jelenleg is az illetékesek pozitív döntését várják.


A vb-szerepléssel kapcsolatos célkitűzéseiről elárulta, hogy egyéniben mindenképpen szeretne dobogós helyen végezni, majd hozzátette, hogy az utóbbi időben elért eredményei, valamint kiváló formája miatt az első hely sem lehetetlen számára. A páros esetében már némileg visszafogottabb, itt a tisztes helytállásban bízik. Ennél a formációnál egyébként - a cserélési lehetőség miatt - három játékost lehet nevezni, s jelen állás szerint úgy tűnik, hogy a magyar egység Lepsényi Boglárka és Lepésnyi Katalin összetételben fog kezdeni. A legjobban a szlovákoktól és a csehektől kell tartani, hiszen a két országban nagyon profi körülmények között zajlik a sportág, csarnokokat tölt meg egy-egy viadal.


A sportoló nagyon büszke a két évvel ezelőtti vb-n elért negyedik helyére, továbbá arra, hogy az idén nyáron rendezett rangos nemzetközi versenyen maga mögé utasította a lábtenisz „krémjét”.

Nagy megtiszteltetésben lehetett része a két testvérnek, ugyanis meghívták őket versenyezni a szlovák bajnokságba. Boglárka szerint óriási előrelépést jelenthetne számukra, hogy ha északi szomszédaink küzdelmeiben edződhetnének, azonban egyelőre a költségek miatt még kérdéses, hogy tudjuk-e vállalni a megmérettetését.


Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.