Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Vastag Tamást az Eurovízióra

2013. február 7. 14:25
Akár veszprémi énekes is képviselheti hazánkat az Euróvíziós Dalfesztiválon Malmőben. Vastag Tamás most szombaton lép színpadra A Dal című showban.

A Dal egy hatrészes show az M1-en és a Duna Word-ön, melynek keretén belül a nézők és a szakmai zsűri kiválasztja, hogy ki képviselje Magyarországot a 2013-as Eurovíziós Dalfesztiválon. Idén rekord mennyiségű, 244 dallal nevezett a zenei szakma a versenybe, ebből az elődöntőbe 30-at választott be a zsűri, ők vetélkednek az Euróvíziós Dalfesztiválon való részvételért.

Februárban és márciusban összesen hat show adnak le. Ezek során a szakmai zsűri, illetve a közönség szavazata dönt arról, hogy ki képviselje Magyarországot a svédországi Malmőben. A három elődöntőben összesen harminc dal versenyez, ahonnan összesen tizennyolc dal továbbjut a két középdöntő egyikébe, onnan pedig nyolc produkció egyenesen a nemzeti döntő fináléjába.

Vastag Tamás most szombaton, a második elődöntőben lép a közönség elé, hogy bemutassa Holnaptól című dalát és elnyerje a zsűri, valamint a nézők bizalmát.
- Ez olyan mint az olimpia, hiszen egy országot képviselhet az, aki kijut Malmőbe - vélekedett érdeklődésünkre a veszprémi énekes. - Elindulni egy versenyen nem olyan nagy döntés, a közben kapott kihívások teszik izgalmassá a feladatot - tette hozzá.

Tamás szerint ez nem verseny, hiszen az indulók többségével jó baráti kapcsolatot ápol. Úgy véli, a műsor jó kikapcsolódást kínál a nézőknek, megimerhetnek új magyar dalokat, színesítve az eddigi listát.

Az énekeseket a zsűri és a nézők juttatják tovább. Tamás senkit nem bíztat arra, hogy rá szavazzon, úgy fogalmazott, inkább mindenki a saját értékrendszere alapján döntsön a továbbjutóról.

- A versenyben elhangzó dal Szabó Zé és Szente Vajk alkotása, ami véleményen szerint egy önismereti kérdést boncolgat. Arra keresi a választ, kik is vagyunk valójában, mennyit játszunk az életben, s mennyire adjunk önmagunkat a hétköznapok során, s ez a két énünk miként csiszolódik össze - avatott bele a részletekbe Vastag Tamás.

A Dal versenyzőire a nézők alap díjas SMS üzenet küldésével szavazhatnak. 


Az első megmérettetést sikeresen vette Vastag Tamás, a produkciója itt visszanézhető.

Cseh Zoltán
vehir.hu
további cikkek
Átadták a Szent Gellért-díjakat kultúra Átadták a Szent Gellért-díjakat A Szent Mihály-napok rendezvénysorozat részeként szombat este átadták a Szent Gellért-díjakat is. ma 11:53 A fény éltetői mi vagyunk kultúra A fény éltetői mi vagyunk A Szent Mihály-napi búcsú vasárnapi szentmiséjét Felföldi László pécsi megyéspüspök mutatta be a Szentháromság téren, aki számos gondolatot intézett a fiatalokhoz. ma 14:58 Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban kultúra Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban Porga Gyula, Veszprém tíz éve regnáló polgármestere szubjektív tárlatvezetést tartott a vár területén, amely nemcsak a helyszínek bemutatására, hanem a város gazdag történetének és kultúrájának felelevenítésére is alkalmat adott. A résztvevők bepillantást nyerhettek a székesegyház, a püspöki palota és a piarista gimnázium lenyűgöző világába, miközben a polgármester színes anekdotákkal és történelmi adatokkal fűszerezte az élményt. tegnap 19:06 Vörös árnyalatot kapott a borszalon kultúra Vörös árnyalatot kapott a borszalon A koncepció ugyanaz volt, mint májusban, mégis sok részletében más volt a szeptemberi Veszprémi borszalon, mint az említett tavaszi debütálása a helyi kulturális és gasztrorendezvények között. Péntek este a Várban az MTA-VEAB borospincéjében és udvarán a kora őszi alkonyattól egészen sötétedésig zajlottak a kóstolások és kötetlen beszélgetések. tegnap 9:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.