Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
18°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
18°C

Tovább robog a Veszprém a csoportgyőzelem felé

2013. február 9. 18:37
Az MKB Veszprém hazai pályán is magabiztosan verte a román bajnok Constantát a BL-ben.

Az esztendő első Bajnokok Ligája meccsén a csoportban hibátlan teljesítménnyel éllovas MKB Veszprém az utolsó helyezett román Constantát fogadta. A bakonyi kézilabdabarátokat azonban a héten – szokatlan módon – mégsem a mérkőzés foglalkoztatta elsősorban, hanem a gárda 41 éves ikonjának váratlan búcsúja. Carlos Perez ugyanis az idény közben Katarban igazolt, távozásával a csapatkapitányi karszalagot Nagy László „örökölte”. A kezdő sípszó előtt a szurkolók az extraklasszis átlövő becenevét – Csárli – skandálták hosszasan.


Képgalériánk megtekintéséhez kattintson a fotóra!

Mint ismert, az őszi odavágón az MKB magabiztos tízgólos győzelmet aratott. A bukaresti összecsapáson Cutura és Simicu hét-hét, a mieinktől Császár nyolc, Terzic pedig hat gólt vállalt.

A nemzetközi találkozón megszokott parádés hangulatban kezdődött az összecsapás, amit Alilvoc remek védései tovább fokoztak. Igaz, a túloldalon Popescu is bravúrral hatástalanította Iváncsik Gergő ziccerét. Mindkét fél sokat hibázott a találkozó elején, a vendégek nyugodhattak meg előbb, az 5. percben Dragicevic és Humet is betalált. Veszprémi oldalon Császár törte meg a jeget, majd Terzic egyenlített (8. perc: 2:2). A folytatásban felválta estek a gólok. A játékrész első harmadánál a Veszprémben is megfordult Cutura révén a románok kerültek előnybe, ám Sulic egalizált. Iváncsik Tamás hétméterese után vezetett először a magyar bajnok, Alilovic újabb remek hárítása után pedig Nagy László és Sulic növelte a különbséget (15. perc: 7:4).

Zvonko Shundovski időkérése után sem változott a játék képe. A Veszprém védekezésben és támadásban is elérte a szükséges fordulatszámot, Császár révén a félidő kétharmadánál már hat volt közte (11:5). Sulic kétperces kiállítása után ismét Alilovic parádézott, a horvát hálóőr eszén Toma büntetőből sem tudott túljárni. Carlos Ortega folyamatosan cserélt, amely valamelyest megtörte a mieink lendületét. Ezt kihasználva a Constanta öttel a pihenő előtt feljött mínusz háromra (12:9). Ekkor Carlos Ortega is időt kért, a csereként beállt Jamali és Chema Rodriguez is bevette Popescu kapuját, a 14:11-es félidei állást pedig Cutura alakította ki.

A térfélcsere után valósággal hengerelt a vendéglátó: Iváncsik Tamás duplázott, Sulic és Nagy révén pillanatok alatt hétre nőtt a különbség (35. perc: 18:11). Román időkérés után Val iratkozott fel a gólszerzők közé, amelyre Sulic válaszolt azonnal. Az MKB VKC megállíthatatlanul robogott tovább, Simicu 2x2 percet érő kiállítása után a közönség már a 39. percben tízet számolhatott az ellenfélre, ekkor Jamali alakította 22:12-re az állást. Az Ortega-csapat szemre is tetszetősen kézilabdázott, Császár volt kifejezetten elemében, aki a találkozó háromnegyedénél már nyolc találatnál járt (27:16).

Simicu a harmadik kétperces kisbüntetését is megkapta, társai azonban emberhátrányban is faragtak hátrányukból, igaz, pillanatok alatt visszaállt a tízgólos hazai fór (29:19). A végjátékban a közönség hullámzott, hiszen semmi sem veszélyeztette a kedvencek győzelmét. Öttel a lefújás előtt a fiatal Zivan Pesic és a sérüléséből visszatérő Ugalde is lehetőséget kapott. Hosszú gólcsend után Sadoveac és Jamali villant meg (57. perc: 30:20). A hajrában felállva tapsolt a közönség, a „B-közép” pedig a négy évvel ezelőtt – tragikus körülmények között – elhunyt Marian Cozmáról sem feledkezett meg. Az „i”-re a pontot Laluska tette fel bombagóljával, kialakítva a 31:21-es végeredményt.

Az MKB idénybeli nyolcadik BL-meccsén is nyert, így továbbra is hibátlan teljesítménnyel vezeti a B jelű csoportot.


Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, B csoport, 8. forduló:
MKB Veszprém KC–HCM Constanta 31:21 (14:11)
Veszprém Aréna, 5000 néző. Vezette: Opava, Valek (csehek).
Veszprém: ALILOVIC – CSÁSZÁR 9 (2), SULIC 4, NAGY L. 3, Schuch, Terzic 1, Iváncsik G. 2. Csere: IVÁNCSIK T. 4 (2), Oneto, Chema Rodriguez 1, Gulyás, Laluska, JAMALI 6, Pesic, Ugalde. Vezetőedző: Carlos Ortega.
Contanta: Popescu – Toma 2, Humet 3, CUTURA 4, Dragicevic 1, Simicu 2, Buricea 1. Csere: Stanescu (kapus), VAL 3, Criciotoiu 1, Csepreghi 1, Angelovski 1, Sadoveac 2, Adzic, Sabou. Vezetőedző: Zvonko Shundovski.
Kiállítások: 6, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 5/4, ill. 1/0.
Piros lap: Simicu (46. – a 3. kétperces kiállításért).



A csoport másik meccsén:
IK Sävehof (svéd)–THW Kiel (német) 29:40 (15:20)
Vasárnap játsszák:
Atlético Madrid (spanyol)–Celje (szlovén)

Tabella
1. MKB Veszprém 8 8 0 0 (238-191) 16 p
2. THW Kiel 8 6 0 2 (269-219) 12 p
3. Atletico Madrid 7 3 0 4 (191-194) 6 p
4. Celje 7 2 0 5 (168-189) 4 p
5. Sävehof 8 2 0 6 (227-269) 4 p
6. Constanta 8 2 0 6 (190-231) 4 p



A találkozó előtt és után többszázan látogatták meg Marian Cozma emlékművét,
ahol mécsesgyújtással és némi főhajtással emlékeztek 


Nyilatkozatok

Carlos Ortega: – Az elején mindkét fél sokat hibázott, de összességében elégedett vagyok a játékkal. Támadásban sokat vétettünk, de védekezésben és a lerohanásokban jól teljesítettünk. Előbbi a legfontosabb számunkra, hiszen ennek köszönhetően meccseket lehet nyerni. Köszönettel tartozom azoknak, akik ma kisebb-nagyobb sérüléseik ellenére is vállalták a játékot. A világbajnokság után meg kell találnunk az egyensúlyt a pihenés és a játék arányában. Továbbra is lépésről lépésre haladunk, kedden az Orosházát fogadjuk, a hétvégén pedig a Kiel következik. Németországba is győzelmi reményekkel utazunk.

Császár Gábor: – Gratulálok a Constantának, mert egy jó meccset vívtunk velük. Számunkra ma az volt a legfontosabb, hogy magunkat győzzük le. A válogatott tornák után ugyanis sosem könnyű a fejeket rendbe tenni, és felkészíteni a testet az ilyen nagy csatákra. Ez a meccs jól szolgálta a célt, hogy rendezzük a sorainkat. A győzelem is nagyon fontos számunkra ez előtt a fantasztikus közönségünk előtt. Fontos meccsek várnak ránk, a folytatásban is nagyon oda kell figyelnünk, de ez a mai siker nagy lökést adhat nekünk a további munkához. Sok sikert kívánok az ellenfélnek, mi pedig megyünk tovább.

Zvonko Shundovski. – Gratulálok ellenfelünknek a győzelemhez. Tisztában voltunk azzal, hogy hol van a Veszprém helye Európában, hiszen Bukarestben is kikaptunk tőlünk. Támadásban nem tudtuk megvalósítani azt, amit szerettünk volna. A hazai meccsünkhöz hasonlóan ismét csak húsz percig voltunk egyenrangú ellenfelek, a folytatásban aztán támadásban nem tudtuk megvalósítani az elképzeléseinket. Véleményem szerint egy ilyen szintű csapatnak nem kellett volna plusz támogatás adni. Emiatt csalódott vagyok, de az MKB korrektül játszott.

Laurentiu Toma: – Gratulálok ennek a remek csapatnak. A 20. perc után sokat hibáztunk támadásban és védekezésben is. A meccs előtt beszéltük, hogy ez egy remek felkészülési lehetőség a Celje elleni meccsre. A fő célunk továbbra is az, hogy azon a találkozón jól teljesítsünk. A Veszprém kiválóan kézilabdázott ma.

Galéria
MKB Veszprém KC – HCM Constanta 31:21 (14:11)
Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.