Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hagyományos disznóvágás Veszprémben

2013. február 12. 10:53
Fesztivállal indul a tavasz a Veszprémvölgyben: a Bor, blues, böllér napok beharangozó sajtótájékoztatóján kedden részleteket is megtudhattunk a rendezvényről.

Március 8. és 10. között ad otthont a város a teljesen ingyenes rendezvénynek.

Porga Gyula polgármester elmondta, igazi kuriózummal indul a 2013-as esztendő, ami a szabadtéri rendezvényeket illeti. Igazi csemege lesz ez a program. A veszprémi fesztiválszezon Gizella-napoktól Szent Mihály napig tartott, a Kolostorok és Kertek átadása után viszont olyan rendezvénytérrel gazdagodott a város, ami lehetőséget és helyet ad a szezon kitolására. A szervezők a helyi sajátosságokra is gondoltak: veszprémi fellépőket is láthat a közönség, a böllér-attrakcióban pedig a nemesvámosiak segítségére is számíthatunk. A rendezvényen részt vesznek a magyar blues-zene ikonjai. Török Ádám mellett Deák Bill Gyula is látható és hallható lesz. 


Nem mindenki várja örömmel a programot

Szegedi Pál, a rendezvény ötletgazdája elárulta: próbálták a veszprémi nívós zenei életet összekapcsolni a gasztronómiai ünneppel. Sajnos a régi hagyományaink nagy részét elvesztettük az elmúlt évtizedekben, itt az idő, hogy ezek visszatérjenek, ápolhassuk őket, hiszen van mire büszkének lennünk. Állást foglaltak a minőség mellett mind a gasztronómia, mind a zene terén. Az ország több pontjáról is érkeznek mesteremberek, akik bemutatják szakmájukat. A fellépőknek két aktualitása is van: Deák Bill Gyula sajnos szívműtéten esett át tavaly, felépülése óta ez lesz az első nagyobb vidéki fellépése. Szombaton pedig a pályafutása 45. évfordulóját ünneplő Török Ádám állhat a közönség elé.

Vasárnap az első veszprémvölgyi töpörtyűsütő versenyt rendezik meg, amire már eddig is több mint tíz csapat jelentkezett. Az elkészült töpörtyű zsírját porceláncsuporban vihetik magukkal az ínyencek. A csapatok március 5-ig jelentkezhetnek, nevezési díj nincs, minden csapat kap szalonnát, a töpörtyűt saját eszközeikkel készítik el a résztvevők. Szegedi Pál felhívta a figyelmet arra, hogy a Veszprémvölgyben csak gázzal lehet sütni.

Török Ádám zenész jubileumi koncertsorozatot tart az idén, március 9-én családbarát időpontban, 17 órától a veszprémi közönség is láthatja. A zenész meghívására fellép a Mini, Závodi János és a Capriccio is. Török Ádám elmondta, bízik benne, hogy a Bor, blues, böllér napok valóban hagyományt teremt majd a városban. 

Schöngrundtner Tamás

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.