Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Két programra készül a Vekkord

2013. február 14. 10:24 // Forrás: Vekkord
Az idei évet egy farsangi programmal nyitják a Hollywoodoo és a Vekkord közös szervezésében. A „jelmezes hangoskodás” a Szieszta Kávézó rendezvénytermében lesz szombaton.

A VEKKORD Összművészeti Egyesület megszületését egy fontos felismerés előzte meg. Több zenész érezte úgy veszprémi helyszín és fellépési lehetőség hiányában, hogy valamit tennie kell. Ideje lenne újra létrehozni és fenntartani egy közösségi teret, amolyan klub jelleggel, ahol a Veszprém megyei zenekarok lehetőséget kaphatnának próbálni, fellépni és összejönni alkalom adtán egy kis közös örömzenélésre.

Tavaly október 4-én összetalálkoztak ezek az emberek és az ötletek. Nem csak univerzális gondolat, hanem közismert tény, hogy a művészetek közötti párbeszéd igen jól működik. A kezdeményezéshez csatlakoztak más művészeti ágakban tevékenykedő alkotók is, így a hangjegyek világát képviselő zenészek köre kibővült. Képzőművészek, fotósok, illetve irodalomban és színjátszásban ténykedők is melléjük álltak. Célkitűzéseik között szerepel a jövőben egy olyan bázis létrehozása, ahol állandóan bővülő csoportjuk összművészeti jellegét kiaknázva egy közösségi és bemutatkozási teret tud biztosítani minden, a misszióval szimpatizáló alkotónak, művésznek, illetve művészeteket pártolóknak.

Első bemutatkozó rendezvényüket a balatonfüredi Vaszary Villában tartották tavaly decemberben. Lehetőségük volt jelen lenni még ugyanebben a hónapban a Dubniczay Palotában megtartott Csend napon Veszprémben.

Az idei évet egy farsangi programmal nyitják a Hollywoodoo és a Vekkord közös szervezésében. A „jelmezes hangoskodás” a Szieszta Kávézó rendezvénytermében (volt Bányász Székház, Veszprém, Budapesti út 2.) lesz, ahol a Caffé Bambini, az OctoberSun, a Hollywoodoo és a Colorado zenekar lép fel. A koncertek után egy jelmezes felvonulást is terveznek a Kossuth utcán, melyet egy after party, azaz kötetlen jam session követ a Grand Canyonban, ahol vendégül látnak mindenkit egy szendvicsre és egy forralt borra, aki a koncertekről érkezik.

Februárban a zenés farsangi programot követően még egy eseménnyel készülnek. Szintén szombaton, február 23-án Szevasz Tavasz! címmel egy télbúcsúztató összművészeti kavalkád várja az érdeklődőket, illetve az egyesülettel szimpatizálókat a Pannon Várszínház jelenlegi épületében (egykor VMK, Dózsa György u. 2.), ahol a képzőművészet épp úgy helyet kap majd, mint a zene és a színjátszás.

Az egyesület folyamatosan frissülő weboldalán (www.vekkord.hu), illetve facebook oldalán mindig értesülhetnek működésükről, a jövőben zajló eseményekről, a sajtómegjelenések anyagai, a jelenlegi tagok listája, képgalériák, illetve aktuális programjaik beharangozója is elérhető mindenki számára. A csatlakozni vágyókat, illetve tevékenységeinket támogatni kívánó művészek, alkotók, érdeklődők, esetleg mecénások jelentkezését is szívesen várják az info@vekkord.hu címre.

1. PROGRAM
A VEKKORD és a Hollywoodoo bemutatja:
FARSANGI MULATSÁG - Játékos-jelmezes hangoskodás felvonulással (a Kossuth utcán)

Időpont: 2013. február 16., szombat, 20h00
Helyszín: a Szieszta Kávéház rendezvénytermében (volt Bányász Székház), Veszprém, Budapesti út 2.
A koncertek után after party a Grand Canyonban, ahol a programról érkezőket vendégül látjuk egy szendvicsre és forralt borra.

Belépő jelmezben: 1000 Ft
Belépő jelmeztelenül: 1500 Ft
Vekkord egyesületi tagoknak a belépés díjtalan!
Fb esemény, amit meg lehet osztani: https://www.facebook.com/events/154058748078446/

2. PROGRAM
A VEKKORD bemutatja:
SZEVASZ TAVASZ! - télbúcsúztató összművészeti program Veszprémben

Időpont: 2013. február 23., szombat
Helyszín: Pannon Várszínház
(a VMK egykori épülete, Vp., Dózsa György u. 2.)
Belépő: A belépés a 16.00 előtti programokra ingyenes, 16.00 órát követően 1000 Ft.

Reggel 9 órától a Nyitott Műterem és a Füred-ART képzőművészeinek élő alkotását és a művek kiállítását tekinthetik meg. Bemutatkozik az ARTICSOKI. Az aláfestő zenét BELO szolgáltatja.

11.15 -  Hangadók írországi útifilmjének premierje
12.15 -  Mozizenekar
13.15 -  Nagy Gergő, Cseh Balázs, Glück Balázs
14.15 -  Kiss György: Antoine, Desiré és a többi... dalok Cseh Tamástól
15.00 -  Márkói Kamara TehátRum – Kellér Dezső: Csendes otthon
16.00 -  Sapphyre Project
17.30 -  Presence play Led Zeppelin
19.00 -  LGT Emlékzenekar

A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják!

vehir.hu
további cikkek
Átadták a Szent Gellért-díjakat kultúra Átadták a Szent Gellért-díjakat A Szent Mihály-napok rendezvénysorozat részeként szombat este átadták a Szent Gellért-díjakat is. ma 11:53 A fény éltetői mi vagyunk kultúra A fény éltetői mi vagyunk A Szent Mihály-napi búcsú vasárnapi szentmiséjét Felföldi László pécsi megyéspüspök mutatta be a Szentháromság téren, aki számos gondolatot intézett a fiatalokhoz. ma 14:58 Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban kultúra Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban Porga Gyula, Veszprém tíz éve regnáló polgármestere szubjektív tárlatvezetést tartott a vár területén, amely nemcsak a helyszínek bemutatására, hanem a város gazdag történetének és kultúrájának felelevenítésére is alkalmat adott. A résztvevők bepillantást nyerhettek a székesegyház, a püspöki palota és a piarista gimnázium lenyűgöző világába, miközben a polgármester színes anekdotákkal és történelmi adatokkal fűszerezte az élményt. tegnap 19:06 Vörös árnyalatot kapott a borszalon kultúra Vörös árnyalatot kapott a borszalon A koncepció ugyanaz volt, mint májusban, mégis sok részletében más volt a szeptemberi Veszprémi borszalon, mint az említett tavaszi debütálása a helyi kulturális és gasztrorendezvények között. Péntek este a Várban az MTA-VEAB borospincéjében és udvarán a kora őszi alkonyattól egészen sötétedésig zajlottak a kóstolások és kötetlen beszélgetések. tegnap 9:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.