Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
19°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
19°C

Csoportgyőzelmét ért a tartalékos Madrid legyőzése

2013. február 23. 18:43
A veszprémiek 26:19-re nyertek az Atlético Madrid ellen a BL-ben, s csoportgyőztesként jutottak tovább a sorozat nyolcaddöntőjébe. Ortega: el kell beszélgetnem a fiúkkal.

A találkozó előtt

Mint ismert, a veszprémi kézisek egy héttel ezelőtt súlyos pofonba szaladtak bele a címvédő THW Kiel otthonában a legrangosabb európai kupasorozatban. A csatavesztés ráadásul „vezéráldozattal” járt, hiszen Marco Oneto ráesett a veséjére és hetekre kidőlt a sorból. Mivel a németek hét közben nyerni tudtak Bukarestben, pontszámban utolérték, sőt, az egymás elleni eredménynek köszönhetően meg is előzték az MKB-t. Mindez egyértelművé tette, hogy a hőn áhított csoportgyőzelemhez Iváncsikéknak legalább egy pontot kell szerezni a csoportkör záró fordulójában a tavalyi döntős Altético Madrid vendéglátójaként.


Képgalériánk megtekintéséhez kattintson a fotóra!

Szintén biztossá vált, hogy a spanyol gárda harmadikként végzett a „B” jelű hatosban, amely ennek tükrében meglehetősen tartalékos összeállításban érkezett a bakonyi megyeszékhelyre: a régóta maródi Hombrados és Jurkiewicz után Barachet is megsérült, Aginagalde, Canellas, Balic, Dahl és a volt veszprémi Lazarov pedig pihenőt kapott Talant Dusebajev edzőtől.


Első félidő

Masachs és Iváncsik Gergő révén két szélső góllal kezdődött az összecsapás, majd Ferrer bombájára válaszolt Terzic. A házigazda azonnal keményített védekezésén, ami el is bizonyította a vendégeket. A mieink eközben továbbra is százszázalékos hatékonysággal fejezték be a támadásaikat, Nagy triplájával és Császár góljával a 8. percben már 6:2 állt az eredményjelzőn. A hispánok tízperces gólcsendjét Maschs törte meg büntetőből, felzárkózásuk azonban váratott magára, Sulic ugyanis kétszer is betalált.

Ferrer hosszú idő után szerzett akciógólt csapatának, majd Kallman is megismételte a mozdulatsort. Masachs csökkenthette volna tovább a különbséget, de Alilovic védte ziccerét. A túloldalon Sabanovic azonban továbbra is rendre alulmaradt a rivális lövőivel szemben, a félidő kétharmadánál Laluska és Sulic is mattolta a kapust (20. perc: 10:5). Némi bosszankodásra adott okot, hogy Romero – Gojun és Kallman kétperces kisbüntetése után – kettős emberhátrányban is betalált. Öttel a szünet előtt Sabanovic térdsérülése miatt állt a játék, a portást az 1994-es (!) születésű Diaz Garcia váltotta, aki azonnal védeni is tudott. A hajrában így már csak egy-egy találat született Nagy, illetve Kallman révén (12:8).

Második játékrész

A fordulás után meglehetősen tompa és pontatlan játékkal rukkolt elő a húszszoros magyar bajnok. Davis révén előbb háromra (13:10), a 36. minutumban – Diaz Garcia újabb védései után – pedig kettőre csökkent a különbség (14:12). A Veszprém hátsó alakzata jól teljesített, ám támadásban nem brillírozott a társaság. Ugalde főszereplésével aztán ismét öt lett közte, igaz, a Markussent és Parrondot továbbra is a kispadon pihentető Atléticó ekkor sem adta fel. Gulyás kétperces kiállítása után Masachs főszereplésével háromra zárkóztak a spanyolok (43. perc: 17:14).

A hatalmas túlerő (a hazaiak két teljes sora kézilabdázott nyolc vendég ellen) ellenére még ekkor sem tudta megtörni riválisát az MKB, a mérkőzés háromnegyedénél továbbra is látótávolságon belül volt a Madrid (19:16). Az Ortega-csapat aztán 3:0-s szériával lépett be az utolsó tíz percbe, végleg eldöntve a két pont sorsát. A hajrában egy-egy szép megmozdulásra is futotta a mienk erejéből, a 26:19-es végeredményt – a fantasztikusan szurkoló publikum legnagyobb örömére – a fiatal beállós, Zivan Pesic alakította ki.

A végjátékban ötezer drukker tapsolta felállva a sorozat egyik legerősebb hatosában rajt-célgyőzelmet arató MKB VKC-t.


Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, B-csoport, 10. (utolsó) forduló:
MKB Veszprém KC–BM. Atlético Madrid 26:19 (12:8)
Veszprém Aréna, 5000 néző. Vezette: Jurinovic, Mrvica (horvátok).
Veszprém: Alilovic – Császár 1, SULIC 4, NAGY L. 5, Schuch, Terzic 2, Iváncsik G. 1. Csere: Iváncsik T. 2 (1), Laluska 1, Chema Rodriguez 1, Jamali 1, UGALDE 6, Gulyás 1, Pesic 1. Vezetőedző: Carlos Ortega.
Madrid: Sabanovic – MASACHS 4 (2), Fernandez 1, Romero 3, Ferrer 3, Kallman 2, Davis 2. Csere: DIAZ GARCIA (kapus), Gojun 1, Sanchez 3. Vezetőedző: Talant Dusebajev.
Kiállítások: 4, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 1/1, ill. 2/2.

A csoport végeredménye

1. MKB VESZPRÉM 10 9 1 295–242 +53 18
2. THW Kiel (német) 10 8 2 329–265 +64 16
3. Atlético (spanyol) 10 5 5 268–269 –1 10
4. Celje (szlovén) 10 4 6 245–258 –13 8
5. Constanta (román) 10 2 8 234–283 –49 4
6. Sävehof (svéd) 10 2 8 276–330 –54 4

A Veszprém lehetséges ellenfelei a nyolcaddöntőben: Ademar León (spanyol), Silkeborg (dán), Pick Szeged. A sorsolást február 26-án (kedden) rendezik. Az első mérkőzéseket március 13. és 17., a visszavágókat március 20. és 24. között rendezik.


Nyilatkozatok

Carlos Ortega: – Természetesen elégedett vagyok a csoportgyőzelemmel, viszont az utolsó két meccsen nyújtott játékkal nem. Megértem a csapatomat a fáradtság miatt, de el kell beszélgetnem a fiúkkal annak érdekében, hogy a kitűzött céljainkat elérjük. A támadójátékunk ma sem volt megfelelő, álmosan kézilabdáztunk, csakúgy, mint a Kiel ellen. Nagyon fontos meccs vár ránk szerdán, szeretnénk revánsot venni a Szeged ellen és megnyerni az alapszakaszt.

Gulyás Péter: – A védekezésünk megfelelően működött, támadásban azonban kapkodtunk és pontatlanok voltunk. A tét a mi vállunkra nehezedett, ami rá is nyomta a bélyegét a mérkőzésre. Sokat kell még dolgozni a célok eléréséhez, de a legfontosabb most, hogy szerdán legyőzzük a Szegedet.

Talant Dusebajev: – Gratulálok a Veszprémnek a csoportgyőzelemhez, akik nagyon tisztességesen szerepeltek végig a csoportmeccsek során. A hatosban elért helyezésünkkel nem vagyunk elégedettek, a harmadik helynél előrébb szerettünk volna végezni. Ma azokra számíthattam, akik fizikálisan jó állapotban voltak, a többiek fáradtság miatt nem utaztak el. A mai teljesítményünket azonban jónak értékelem, a fiúk mindent megtették, amit tudtak. Természetesen nyerni szerettünk volna, de ezzel a csapattal erre nem volt esélyünk. Átlövők nélkül ugyanis nem lehet meccset nyerni egy ilyen erős Veszprém ellen.

Jonas Kallman: – A veszprémiek idén jobban játszanak nálunk, ez az ok annak, hogy kétszer is legyőztek minket. Ma is nagyon jó csapattal találkoztunk, miközben nekünk rengeteg problémánk volt támadásban. Ezzel a csapattal ennyire voltunk képesek. Gratulálok az ellenfélnek, a veszprémi csarnok hangulata ezúttal is fantasztikus volt.

Galéria
MKB Veszprém KC – BM. Atlético Madrid 26:19 (12:8)
Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.