Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
19°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
19°C

Nem okozott gondot a Tatabánya legyőzése

2013. március 2. 14:51
Az MKB Veszprém fölényes, tizenhárom gólos győzelmet aratott a Tatabánya vendégeként a férfi kézilabda NB I szombati meccsén.

A férfi kézilabda élvonal alapszakaszának utolsó előtti fordulójában a tabella negyedik helyén álló Tatabányához látogatott a Szeged legyőzésével immáron éllovas MKB Veszprém. A lényegesen erősebb kerettel rendelkező bakonyiakat óvatosságra intette, hogy a bányászvárosiak tavaly novemberben pontot tudtak rabolni a Picktől.

A szélsők főszereplésével kezdődött a találkozó: Ugalde indításgóljára Törő válaszolt, majd Harsányi duplájával fordítottak a hazaiak (6. perc: 3:2). Jól tartotta magát a vendéglátó, Kiss Ádám remek csele és jó lövése után a játékrész első harmadának végén még 4:5 állt az eredményjelzőn. Alilovic aztán egyre többször találkozott a játékszerrel, míg a túloldalon Szentének nem sikerült hárítania. A Veszprém elkezdte leszakítani ellenfelét, Császár révén így előbb kettővel, majd Nagy László átlövésével már három volt a vendég előny.

6:8-as állást követően többször is feljöhetett volna mínusz egyre a Debre-csapat, amely azonban nem tudott élni a lehetőséggel, sőt, a folytatásban teljesen elbizonytalanodott. Az előkészítetlen lövéseket, pontatlanságokat 7:0-s szériával büntette a bajnoki címvédő. Öttel a pihenő előtt Lele tizenhárom perces (!) gólcsöndet tört meg (7:15), ám a játék képe ezután sem változott: továbbra is macska-egér harc folyt a játéktéren. Érdekesség, hogy az MKB fiatal tehetsége, Zivan Pesic már az első félidőben lehetőséget kapott edzőjétől. A mieink erőfölényét kiválóan mutatja, hogy Jamali az utolsó minutumban kettős emberhátrányban is bevette Kiss Olivér kapuját (8:17).


Az MKB újabb lépést tett az alapszakasz-győzelem felé (archív fotó)

A térfélcserét követően Fazekas állt a gólvonal elé, aki azonnal védeni tudta Harsányi hetesét, igaz, a kipattanót bevágta a válogatott csapatkapitánya. Öt perc elteltével már tíz volt közte (10:20), miután Laluska bombázott a hálóba. Fazekas mellett a hazai kapuba visszatérő Szente is elkapta a fonalat, melynek köszönhetően sokáig nem változott a különbség (43. perc: 13:23).

Az utolsó negyedórában már fellazult valamelyest a veszprémi hatos fal, igaz, Császárék így is növelni tudták fórjukat (49. perc: 14:26). Tízzel a lefújás előtt a volt veszprémi Diaz hívta fel magára a figyelmét, miután a földön fekve lerúgta magáról Sulicot. A sportszerűtlen esetet – meglepő módon – kettős kiállítás követte, amely láthatóan felbőszítette Ortega mestert. A végjátékban tehetséges fiataljait is pályára küldte Debre Viktor, akik közül Schneider és Nagy Szabolcs is megszerezte első felnőtt NB I-es gólját. Az MKB VKC a végén már visszább is vehetett a tempóból, hiszen magabiztos győzelméhez (20:33) kétség sem fért.

Férfi kézilabda NB I, 21. forduló:
Grundfos Tatabánya KC–MKB Veszprém KC 20:33 (8:17)
Tatabánya, 1000 néző. Vezette: Kékes Cs., Kékes P.
Tatabánya: Szente – HARSÁNYI 5, Diaz 1, Pordán 2, Lele 4 (2), Kiss Á. 1, Törő 1. Csere: Kiss O. (kapus), Rossoni 2, Dénes, Bodó 1, Juhász, Pásztor Á. 1, Iváncsik Á., Nagy Sz. 1, Schneider 1. Vezetőedző: Debre Viktor.
Veszprém: ALILOVIC – CSÁSZÁR 6 (1), Sulic 3, Nagy L. 1, Schuch, Terzic 2, Ugalde 3. Csere: FAZEKAS (kapus), IVÁNCSIK T. 5 (2), LALUSKA 5, Jamali 4, Rodriguez, Gulyás 1, Iváncsik G. 2, Pesic 1. Vezetőedző: Carlos Ortega.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 5/2, ill. 3/3.

Nyilatkozatok a mérkőzést közvetítőtő RTL Klub televíziónak

Lele Ákos: – Az erőkülönbség döntött a Veszprém javára, amely európai szinten is fenomenális csapat. Küzdöttünk, hajtottunk, ez ma csak ennyire volt elég. A Szeged elleni meccsel ellentétben ma nem volt esélyünk a pontszerzésre.

Nagy László: – Tudtuk, hogy maximális fegyelmezettség szükséges ma számunkra, hiszen a Tatabánya otthon erős ellenfél. Védekezésben kemények és tüzesek voltunk és támadásban is elfogadható volt a teljesítményünk. Természetesen van még miben fejlődnünk, továbbra is érezhető rajtunk a fáradtság, kicsit gödörben vagyunk. Addig azonban nincs nagy baj, amíg így védekezünk, de természetesen igyekszünk mentálisan feltöltődni és támadásban is utolérni magunkat.

Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.