Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

1300 táncos mutatkozott be

2013. március 6. 12:12
Több veszprémi csoport is kiemelkedő sikert ért el a II. Connector Táncfesztiválon. A versenyen 63 tánccsoport előadásában összesen közel 330 koreográfiát láthatott a nagy számú közönség.

A kétnaposra bővült önfeledt táncos mulatságnak az elmúlt hétvégén adott otthont városunk, a Március 15. úti Sportcsarnokban több százan látogattak ki, hogy családtaguknak, barátuknak szurkoljanak.


A galéria megtekintéséhez kattintson a képre

Veszprémet négy helyi tánccsoport képviselte a versenyen, akik öszesen 43 koreográfiával léptek színpadra. A HEMO Winner Társastáncklubtól a Varga Marcell – Vincze Kitti páros aranyérmet nyert, míg az Anakonda RRC-től Rácz Barna és Tóth Brigitta párosa állhatott a dobogó legmagasabb fokára. A Freedance Táncccsoport hip-hop stílusban jeleskedett – csoportos és formáció koreográfiájuk is bronz éremmel büszkélkedhet. A Cholnoky MMS több kategóriában is szép eredménnyel zárta a versenyt, 37 koreográfiával érkeztek a megmérettetésre. Többek között Kocsi Réka a gyerek korosztályban modern kategóriában ért el első helyezést szóló koreográfiájával, de összesen 10 arannyal tértek haza.

A támogatók jóvoltából a zsűri több különdíjat is kiosztott a két nap során. Az idei évben a vándorkupát a rendkívül eredményesen szereplő horvátországi Dance Group Flame kapta.

A versenyen 63 tánccsoport előadásában összesen közel 330 koreográfiát láthattak az érdeklődők. A színpadon mintegy 1300 táncos mutatkozott be a közönség előtt.

Veszprém vonatkozású eredmények:

HEMO Winner: 2 koreográfia – 1 arany (Varga Marcell, Vincze Kitti), 1 bronz
Anakonda RRC: 2 koreográfia – 1 arany (Rácz Barna, Tóth Brigitta), 1 ezüst
Freedance Tánccsoport: 2 koreográfia – 2 bronz Hip – hop csoport és formáció kategóriában
Cholnoky MMS: 37 koreográfia – 10 arany, 8 ezüst ,11 bronz

Cseh Zoltán
további cikkek
Átadták a Szent Gellért-díjakat kultúra Átadták a Szent Gellért-díjakat A Szent Mihály-napok rendezvénysorozat részeként szombat este átadták a Szent Gellért-díjakat is. ma 11:53 A fény éltetői mi vagyunk kultúra A fény éltetői mi vagyunk A Szent Mihály-napi búcsú vasárnapi szentmiséjét Felföldi László pécsi megyéspüspök mutatta be a Szentháromság téren, aki számos gondolatot intézett a fiatalokhoz. ma 14:58 Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban kultúra Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban Porga Gyula, Veszprém tíz éve regnáló polgármestere szubjektív tárlatvezetést tartott a vár területén, amely nemcsak a helyszínek bemutatására, hanem a város gazdag történetének és kultúrájának felelevenítésére is alkalmat adott. A résztvevők bepillantást nyerhettek a székesegyház, a püspöki palota és a piarista gimnázium lenyűgöző világába, miközben a polgármester színes anekdotákkal és történelmi adatokkal fűszerezte az élményt. tegnap 19:06 Vörös árnyalatot kapott a borszalon kultúra Vörös árnyalatot kapott a borszalon A koncepció ugyanaz volt, mint májusban, mégis sok részletében más volt a szeptemberi Veszprémi borszalon, mint az említett tavaszi debütálása a helyi kulturális és gasztrorendezvények között. Péntek este a Várban az MTA-VEAB borospincéjében és udvarán a kora őszi alkonyattól egészen sötétedésig zajlottak a kóstolások és kötetlen beszélgetések. tegnap 9:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.